A felsőfokú oktatásban az állam által finanszírozott hallgatók száma nem lehet kevesebb 55 ezernél - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán Budapesten, közölve: a pontszámokat a szaktárca - rohamtempóban - karácsonyig nyilvánosságra hozza.

A szóvivő elmondta azt is, hogy legalább 24 milliárd forinttal több pénz jut 2013-ban a felsőoktatásra. A kormány mindenkinek, aki eléri a minőségi küszöböt és időben elvégzi a tanulmányait, illetve Magyarországon akar elhelyezkedni, kifizeti a tandíjat - közölte a kormányszóvivő.

Azt is elmondta, hogy a miniszter határozza meg, hogy melyik szakpon mennyi idő alatt kell diplomát szerezni, részösztöndíj pedig nem lesz.

Giró-Szász: legalább 55 ezer ingyenes férőhely lesz a felsőoktatásban

A diákok által követelt hat pontból a kormányszóvivő szerint ötöt teljesít a kormány, a hallgatói szerződéshez viszont ragaszkodik. Giró-Szász ezt azzal indokolta, hogy az adófizetők joggal várják el, hogy a megszerzett tudás itthon hasznosuljon.

"A kormány álláspontja az, hogy mind a diplomák minőségét javítani kell, mind azok számát emelni kell, akik sikeresen elvégzik az egyetemet. Magyarország közpénzből nem jóléti államok orvosait, és egyéb értelmiségeit akarja kitaníttatn" - mondta Giró-Szász.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nola
@entero: 15:34-re. tudod, az a gond, hogy vannak, akiknél sajnos szóba sem jöhet, hogy anyu-apu fizesse a tanulást. én is munka mellett tudtam csak főiskolára járni, és bár első diplomám, fizetnem kellett. mivel a féléves tandíj összege kéthavi fizetésem volt, diákhitelből. és akkor egyszer csak az iskola közölte, hogy kevés a pénze, felére csökkentette az óraszámokat, péntek délután és szombaton már nem volt fűtés, kabátban ültünk bent télen, de persze ugyanazért a féléves tandíjért... amit most hosszú évekig fizethetek vissza, miközben a fizetésem egyre kevesebbet ér. de persze... aki gazdag családba született, az biztos megérdemli, aki meg munkából próbál megélni és mindent magának előteremteni, az dögöljön meg... ez orbánék filozófiája...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@oak79: Ez nagyon rendes tőled, köszönöm az ő nevében is, egyébként szívsebésznek készül, remélem sikerül neki. Amit írtam a többi gyerekemmel kapcsolatban persze az is csak az én kívánságom lenne, hogy ők mit akarnak majd nekik kell eldönteniük. A két ikerrel még nincsenek ilyen problémák, lévén még csak 4 évesek múltak...:-)) Kívánom én is neked hogy sikeres legyél abban amit csinálsz.
szaboria1
Csak figyelni kell mert milyen érdekes volt megint a kijelentés a Giró azt mondta a miniszter fogja kidolgozni. A ponthatárokról nem nagyon beszéltek.Majd azzal is fognak játszani.
sport50
most ígérgetnek sok mindent,csak azért,mert tudják a diákoknak vannak szüleik,rokonaik,testvéreik,az sok szavazat lenne '14-ben ellenük!!!
kumming
@Horizont: "Egy politikus szemrebbenés nélkül tud mellébeszélni és hazudni is!"

Pláne ha orbánnak hívják.
Carpediem
"A diákoknak joguk van a véleményük kifejezésére, de a kormány mindent megtett, hogy a félelmeket, amelyek "alapvetően alaptalanok" voltak, eloszlassa, így már a fiatalokon múlik, mikor látják be, hogy az általuk követelt feltételek jelentős része már teljesült - vélekedett."
Ez a kormány nem semmi - hétfőn 10000, szerda reggel 40000, este már 55000... No akkor ki is fél??? Lehet, hogy valamelyik még emlékszik 1948-ra és 1956-ra és rögtön összeszégyenkezte magát... akkor is a fiatalságban volt az ERŐ és nem a félelem.
Egyébként csak egy cezaromán mond olyat, hogy 1 hét alatt (röviden) megváltotta a világot!!! Szerintem Brüsszelben úgy röhögtek rajta, ahogy csak lehet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.