A hétfő reggeli csúcsidőben is folyamatos havazással magyarázta a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, hogy – mint fogalmazott – jelentős nehézségek adódtak a fővárosi közlekedésben. Vitézy Dávid szerint, ha ugyanennyi hó vasárnap délután esik le, akkor nem fordul elő, hogy lehetetlenné válik az eljutás a munkába és az iskolába. A BKK késő délután már azt közölte, hogy minden budapesti járata – ha késésekkel is, de - a menetrendben meghirdetett útvonalon közlekedik. A fővárosi katasztrófavédelem pedig arról számolt be, hogy sikerült felszámolnia minden forgalmi akadályt, amelyet a hó okozott.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Meg ha tél helyett nyár lenne, akkor kevesebb hókotró is elég lett volna. Következő tőlen tervezzenek egész télre 25 fokos meleggel és lesz mire hivatkozni, hogy a tervekben napsütéses idővel számoltak. Lényeg, hogy legyen minden lepapírozva. A droidok úgyis beveszik.
nyanya001
Iktassa törvénybe a kétharmad, hogy ezentúl csak vasárnap délután
eshet a hó !
tűzróka1939
Szép jó napot . Jobbnál jobb ötletek :))))))))) . levitézlett dávid egyet,kettőt igazán megfontolóra vehetne . Ne biztassátok Őfélkegyelmességét mert még a végén isten helyébe lép :D
lbs
Bármilyen ellentmondásos, volt némi logika Vitézi Dávid érvelésében!
Cca. másfél évtizedig voltam felelős az ún. téli forgalmi teendők ellátásáért az ország egyik nagy tömegközlekedési vállatánál Budapest és az hozzátartozónak nyilvánított térség vasúthálózatával kapcsolatban.
A saját személyes megfigyelésem alapján sokszor mondtam, hogy a nagyobb havazások úhgy általában hét végeken jöttek.
Ennek pedig az volt a hátránya hogy az ilyenkor életbelépő teendők foganatosítása mindig nehézségekbe ütközött.
Ugyanis a technikai berendezések üzemanyag utánpótlása, a hóeltakarításhoz berendelő emberek tekintetében - ha pénteken, vagy szombat-vasárnapon kezdődött a havazás, akkor mindig az volt a probléma, hogy a társ szakszolgálatoknál nem volt olyan felelős rendelkezésre feljogosított személy aki partnerként segítette volna a munkát.
Egy előnye viszont volt, hétvégeken gyérebb eleve a forgalom, ezért a nagy pályaudvarokon a hóolvasztó gépek - amelyekkel a váltókat tisztítottuk - mozgatása, technológiai mozgásának a biztosítása lényegesen könnyebb volt annál, amikor pl. munkanapon délelőtt kezdett esni és délutánra lepte be a váltókat.
Ilyenkor az elővárosi/távolsági vonatok vágányútjának biztosítása igen nagy nehézségekbe ütközött.

A BKK különben teljesen más eset.
A villamosok váltói az úttestbe vannak süllyesztve , pillanatok alatt elrakodnak hóval, meg az olvadó hóból és a jégoldást segítő szóróanyagokból képződő habarcsszerű anyaggal és működésképtelenné válnak.
A városi utak reggeli csúcsforgalma pedig valóban blokkolja a hókotrók és sószóró eszközök mozgását.
Természetesen biztosan történtek személyi mulasztások is az FKK részéről főleg.
Viszonyt mivel a főváros költségvetési szervezete nyilván a krónikus pénzhiány miatt igyekeznek spórolni és igen valószínű, hogy némi késéssel indították a hóeltakarító eszközöket.
bundi
@lbs: óóóó istenem. és a lágyacél gyártásról még nem is esett szó.
"Viszonyt mivel a főváros költségvetési szervezete nyilván a krónikus pénzhiány miatt igyekeznek spórolni és igen valószínű, hogy némi késéssel indították a hóeltakarító eszközöket."
és mivel krónikus pénzhiány van, ezért kaphatnak ennyit a felelősök, akik ilyen szépen tudnak indokolni:
bkvfigyelo.postr.hu/ketmillios-fizetese-melle-het-es-felmillio-forint-premiumot-kaphat-vitezy-david2
vagy itt:
hireknaploja.blogspot.co.uk/2012/01/mennyi-premium-jar-orban-unokaoccsenek.html
egyébként a met adataiért fizetnek, tehát előre látták mi fog jönni. max szartak rá.
ha ennyire jogosnak tartod ezt az indoklást, akkor gondolom azzal is egyetértesz, hogy régebben aug 20-án amikor volt az a nevezetes vihar, senki sem volt felelős semmiért.
mert ugye, ha egy nappal előbb jött volna...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.