Szó szerint éheznek a közmunkások Magyarországon - erről tanúskodik legalábbis egy baranyai kistelepülés polgármesterének beszámolója. A független vezető azért kérte a saját, illetve faluja nevének elhallgatását, mert attól tart, az új járási struktúrában kormányzati bosszú áldozatává válhat települése 850 lakosa.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tűzróka1939
Lám,lám ! A sikeres közmunkaprogram ! Emberek éheznek,fáznak . Nem baj . Egy a lényeg, javítja a foglalkoztatási statisztikát . Oszt lehet vele dicsekedni . Viszont azzal is kéne ,hogy hányan halnak éhen vagy fagynak meg a saját lakásukban mert nincs tüzelőre pénz .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Kíváncsian várom a januári KSH adatait a munkanélküliségre. Mert itt a válasz, hogy trükköztek az adatokkal. Ugyanis két hónapig nincs közmunka.
tűzróka1939
Lám,lám ! A sikeres közmunkaprogram ! Emberek éheznek,fáznak . Nem baj . Egy a lényeg, javítja a foglalkoztatási statisztikát . Oszt lehet vele dicsekedni . Viszont azzal is kéne ,hogy hányan halnak éhen vagy fagynak meg a saját lakásukban mert nincs tüzelőre pénz .
tűzróka1939
@szaboria1: KSH adat : Minden jó , minden szép . Jó reggelt :)
szaboria1
@tűzróka1939: Neked is szép Jó reggelt.
Rézangyal
Íme a kormányzati tündérmese...Ha itt valóban éhen fognak halni emberek, akkor remélem, a felelősségre vonás sem fog elmaradni! Tűrhetetlen ami itt folyik ebben az országban, a világon sehol ilyen kétkeresztes IQ-val rendelkező kormány nincs! Nem is tűrnék meg!
tűzróka1939
@Rézangyal: Kik és mikor fogják felelősségre vonni ezt a kormányt ? LMP ? Jobbik ? Az LMP soha : nekik megrögzött Gyurcsány fóbiájuk van . Sukorótól nem látnak tovább . Jobbik : a fidesz zsenge hajtása csak hatalmi szempontból veszélyes az uralkodó csűrhére . Mszp : hatalom központú . Dk : még gyenge . De mi tűrjük . Meddig ?
bretagne
Rémes, amit a közmunkásokkal művelnek. Sikerként élik meg (már mint a kormány) a létszámukat. De könyörgöm, ez csak inkább elfoglaltságot jelent, nem pedig valódi munkahelyet. Miért nem fizetik meg őket tisztességesen? Miért nincs egész évben lehetőségük dolgozni? Mikor lesz egy millió munkahely? MEGÍGÉRTÉK!!!
tűzróka1939
@bretagne: 1 millió munkahely ? Hejj ! Még el kell küldeni két millió aktív dolgozót és meg is van :))))))) . Mert,hogy új munkahely nem lesz az tuti .
dr. prédikátor
Fityiszes faékek! fanok, fannék!Vélemény??? ilyenkor hallgattok mint szar a gazban!Vélemény nuku!!!
gabrella
A polgármesterek meg milliós jutalmakat kapnak a havi 1milliós fizetésük mellé!
Csak a Fidesz!
senkifia68
No! Akkor hogy tisztába tegyük e képet!
Ezt a linket "kötelező" megnézni ahhoz, hogy megértsétek a NÉPSZAVA lényegét!
Sőt ebben a cikkben a FALU vállalja a nevét!
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:5q7MoDTjJLkJ:www.baratok.hu/cikk/52697+%C3%A9hez%C5%91+falu+baranya&cd=5&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
tűzróka1939
@dr. prédikátor: Akkor is Őfélkegyelmességének van igaza ! Még ha bele is döglünk . Másod de nem útólsó sorban a gazdasági géniuszának köszönhetjük eme jólétet . Hálás szívvel imába foglaljuk neveiket . Az ima szövegét döntse el mindenki maga :)
tűzróka1939
Ez az Ócsai lakóparknak kb. annyi értelme van mint udvaron elseperni a szemetelő esőt :)))
tűzróka1939
@senkifia68: Elolvastam . Erre nem lehet mit írni :(((
nyanya001
Majd jön a Selmeci nagyasszony és jól megmondja, hogy ez egy uszító kampány,
mert a Zsiga is megmondta, hogy www.youtube.com/watch?v=Y3o1Uqbjyac
kamazuka
@tűzróka1939: Ezek statisztikai jelölések.
gabrella
Soha többé nem lehet 2/3-ot adni egyetlen pártnak sem. Az igazságszolgáltatás sem működik rendesen, mert minden bíró fél ellentmondani a kormányzópártnak.
senkifia68
@tűzróka1939: És remélem a cikk dátumát is elolvastad! :-D
gabrella
@senkifia68: Bizony a szoc. óta csak gengszterek voltak kormányon.
silber13
@tűzróka1939: Valami nem stimmel! Szerintem két külön esetről lehet szó, más településekről...
bundi
@senkifia68: oké eljátszom, hogy megértettem.
tehát a népszava hazudik, mert hét éve egy falu hasonlóképpen járt és azt a kormányt leváltották. (most lehet gyurcsányozni) egyébként ha jól látom a riport után négy nappal lépett a kormány:
nol.hu/archivum/archiv-391778
de ha jól látom a helyzet azóta is változatlan:
www.bama.hu/baranya/kozelet/alsoszentmarton-a-legszegenyebb-falvak-kozott-410790
vagy tudsz mondani valami új dolgot? megoldódtak a gondok, mert a közmunkaprogram sikeres? minden rendben? ez csak hangulatkeltés?
www.onkormanyzatiklub.hu/kozfoglalkoztatas/4259-a-kozmunkaprogram-sikere
mond kinek higgyek?
Hellcat
A nagy büdös igazság, csak a statisztikai adat kellett onnantól a közmunkás meg is dögölhet a gecibe, kit érdekel, ami pedig még szép hogy a polgármester fél névvel felszólalni és félti a faluját is...szép dolog mondhatom.
kukac50
A kormány kifizette már a falvak adósságait,vagy csak ez is félrebeszélés?
47 ezerből sem lehet megélni,de.hogy még ezt is sokára utalják az már pofátlanság teteje.
A honatyáknak jár nyugdíj és fizetés több helyről is,amikor emberek ezrei éheznek fáznak.
Lassú halálra vannak ítélve!
tűzróka1939
@senkifia68:Anno : Antall József megmondta ,. Ebben e rendszerben lesznek gazdagok és szegények . Bejött és így is maradt . @silber13: Igen . Más a helység . Viszont a probléma 7 év múlva ugyan az . Sőt lassan 23 éve .
A Tündik bündije
Nagyszerű. A mai nap is megérte híreket olvasni, ismét fel vagyok villanyozva Tündérországtól...
A Tündik bündije
Egyébként sánta kutya gyanánt oldalog bennem a sejtés, hogy ezt a hírt nem fogják kiplakátolni a legközelebbi békemenetelős zombie-walkon.
nemkati
@senkifia68: Az nagyon érdekes, hogy 1400 ember éhezik a 850 lakosból. Erre is csak a Fidesz képes hogy ezt elérje.
Baranyában máskülönben 4 falunak van 850 lakosa.
csikknorisz
@scandináv: Igen, én is így voltam tavalyelőtt, mikor bevezették ezt. Mert addig még nem olyan gáz, míg jön hetente, de mikor az utolsó jön, aztán egy hetit kell több mint egy hónapig beosztani, az már annál inkább. Nov. 30-án lejárt a szerződés, megkaptam az utolsó hetit, aztán januárig semmi.
scandináv
@csikknorisz: Nagy hülye volt aki ezt kitalálta! Így van,ilyenkor kiesik egy hónap.
senkifia68
@nemkati: @tűzróka1939: Megkezdődött a választási kampány! Ha a két cikket összehasonlítjátok és elgondolkodtok azon, hogy a decemberi segélyt 2006 januá r26.-án utalta és az csak egy hét múlva érkezett, hasonló a helyzet a jelenlegihez.
A különbség annyi, hogy a segélyesek nem hogy heti tízezret, hanem havonta 22 eFt-ot sem kaptak aki pedig kiesett az ellátásból, élt ahogy tudott!
kedwes
Nos, kedves Zsiga Marcell gyere és bizonyíts! Meddig bírod az igazi közmunkások között!
Dr. Felipe
Mi az hogy éheznek a közrabszolga munkások mikor zsiga újaszfalt marcell megmondta hogy 47 ezer forintból biztosan meglehet élni.
kata53
A közmunkások és a munkanélküliek éhen halnak, de a focira meg a fidóták jutalmazásásra van elég pénz!!! Brávó Magyar kormány! Bravó! De szeretenék minden fideszest havat lapátolni átni és éhen dögleni!!!
Rézangyal
Most mindannyiótokat jól lelepleztelek. Ti nem szeretiotek a fideSS-t! Ki érti ezt? :)
honeykiss
Szégyen gyalázat !!! entero hol a rákban vagy ilyenkor ???
Naki
Magyarország már 8.000.000 millió szegény országja!!
profon
Valamikor azt mondta a Viktor ,hogy belőlük fog kifejlődni az új középosztály !
senkifia68
@kata53: és mindenki!

Baranyai lévén körül jártam a történetet a MÁK, a NAV és az Önkormányzatok segítségével!
Nem véletlenül nem adta meg a nevét a polgármester úr! A történet cseppet sem így zajlott!
A járások felállása előtt felhívták az önkormányzatokat, hogy időben készítsék el és adják le a Munkaügyi Központokban a következő két heti bérlistát, hogy ott számfejteni tudják, és az időben érkezzen a MÁK-hoz, hogy utalni tudjanak, mert a hónap végéig már nem lesz lehetőségük a számítógépes rendszer fejlesztési, karbantartási leállás miatt!
Hát voltak néhányan akik vagy késve, vagy egyáltalán nem intézkedtek!!
Volt, hogy az ügyintéző úgy ment szabadságra, hogy elfelejtette tájékoztatni a polgármestert az E-adaton érkezett felszólításról és szerencsétlen akkor szembesült vele amikor reklamált a MÁK-nál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.