Bár csak egy napja lehet pályázni az ócsai szociális lakópark házaira azoknak, akik devizahitelesként elveszítették ingatlanjukat, már kétszázan jelentkeztek. A pályázatot lebonyolító Máltai Szeretetszolgálat a regisztrálók lelkét is megvizsgálja. Akit alkalmasnak találnak, áprilisban beköltözhet a régi falusi környezetet imitáló telepre.„Depressziós, összeesett ember nem kell ebbe a közösségbe” – foglalta össze az Indexnek Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője, hogy milyen családokat nem várnak az ócsai lakóparkba. Nem elegendő ugyanis a kiválasztáshoz, hogy valaki devizahitelesként elveszítette az ingatlanát, és megfelel néhány további objektív feltételnek, derült ki a területen tartott keddi sajtótájékoztatón. A beköltözéshez megfelelő lelki alkat is kell.

Forrás: index.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Elvesztettek majdnem mindenüket és nem tudnak röhögni ?
Elképesztő !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
scandináv
.„Depressziós, összeesett ember nem kell ebbe a közösségbe”...csakis a szeretet nevében :)
nyanya001
Elvesztettek majdnem mindenüket és nem tudnak röhögni ?
Elképesztő !
Rézangyal
Hírdetés: Ócskai putri gettó keresi kis gazdáit pénzüket önként kútba dobáló, otthon űlő (munkahely-közlekedés nincs), makkegészséges (orvos sincs), gyermek és idős barát (ovi és idősotthon sincs) az élet minden csapása ellenére folyamatos "stand up comedy" hangulatban lévő lakóit, akik nem mellesleg éhező és fázóművészek is, magyarán fakírok, mertmiovel pénzük se lesz, így majd ételre, meg fűtésre majd fussssa. Be hapy! :)
Pálinkafőző Rézüst
@Rézangyal: amúgy ez nem diszkrimináció? Lehet, hogy a pályázó depressziós, de akik ezt kitalálták, azok meg elmebetegek.
Rézangyal
@Pálinkafőző Rézüst: Szerinted? Naná, hogy az!
coyote3
Idióta péniszek!!! Ha elvesztette a lakását és az éhhalál küszöbén van az szerintetek nem "jogosan" depressziós???
tűzróka1939
Fidesz : Ha még nem vagy depressziós költözz Ócsára . Ott majd az leszel . A marhák . A felcsúti talpasparasztot kéne oda importálni a sleppel együtt . Ki a tábla : VIGYÁZAT KARANTÉN ! KÖZVESZÉLYES RABLÓK !
A Tündik bündije
Na igen, meg kell őrizni a morált. Tiszta náci ideológia, vigyorogva és éljenezve menjünk megdögleni a nagyvezír árnyékában.
Rézangyal
@Pálinkafőző Rézüst: Nagyon jó tényleg. Illetve nagyon rossz. :(
orogordog
26ezer +rezsi szinte bárki talál albérletet, mi a francnak pályázzák Ócsát. Ide valami csóró slep költözik a színfalak mögött le van zsírozva.
adsl70
@Rézangyal: Rézangyal Hírdetés: Ócskai putri gettó keresi kis gazdáit pénzüket önként kútba dobáló, "
Nálunk régen pont ilyen volt a Tiszai környéke a rettegett Szinvapart... Nem normálisak egy 1.5szobás tömb épület amiben sokan laknak minimális rezsivel... megint valakik gazdagodnak a mások nyomorán. Ne mondja senki a mai világban a közlekedés néha több, mint a rezsi erre kicsapnak embereket valahova...
miazavalami
Ha eddig nem derült volna ki akkor most mindenki rájöhet hogy ezek marhák!!!
Kutyafüle
Esetleg vérvétel, vizeletmintát nem kell vinni? Kórházi zárójelentéseket leadni?Ja, tüdőszűrés igazolása. Már csak azért, mert úgytúnik, hogy túlélő programra keresnek megfelelő embereket.
Dr plágium
@Kutyafüle: Szerintem a kebelbarátok rokonsága kapja a lehetőséget, nem pedig azok a családok akik valóban rá lennének szorulva.
Kutyafüle
@Dr plágium: Kíváncsiságból szívesen elolvasnék egy pályázati űrlapot:))
Dr plágium
@Kutyafüle: www.ocsalakaspalyazat.hu/?action=subpage&subpageid=1105#utmutato
A pályázati űrlapot sajnos nem lehet megnézni, mert ahhoz regisztrálni kellene.
csikknorisz
@orogordog: Akörül fizetek én is. Megyeszékhelyen, belvárostól 5 percre gyalog. Ha devizahiteles lennék, biztos nem kuncsorognék valami ócsai külterületi kéróért havi 3-4 ezerrel kevesebb bérleti díj miatt. Pláne ilyen feltételek mellett, hogy még depis se lehet az ember. :)
kukac50
Orbán,Lázár, Matolcsy kövér,Hoffmann Selmeci költözzön Ócsára!
Ők depressziósak de oda engedjük Őket.
Kutyafüle
@Dr plágium: Köszi, közben olvasgatom:))
sakál
"Depressziós, összeesett ember nem kell ebbe a közösségbe”- Meg Ócsára sem kellenének a depresszív "C" kategóriás bérlakások :

300 ezer x 50 = 15 millió Ft
300 ezer x 60 = 18 millió Ft
300 ezer x 70 = 21 millió Ft
DR Eric CARTMEN
Aztán kiderül majd, hogy csak a kék szemű-szőke-tisztafajú egyedek pályázhatnak. Egyébként valahol írták , hogy ennek a csoda telepnek az árából kb 2500 lakótelepi lakást vehettek volna tavaly. (igaz akkor a BIZTOSAN FÜGGETLEN ÉPÍTÉSI VÁLALKOZÓ zsebe üres maradt volna)
sakál
@DR Eric CARTMEN: Generálkivitelező: VeszprémBer Zrt. ( Kolontár, Devecser , Ócsa, ?, ? ; )
Dr plágium
@DR Eric CARTMEN: Ja és kizárólag fideszesek!
vukkocska
Nem is értem, miért nem írják ki névszerint a pályázatot? Nem kellene ez az egész műbalhé.
QQCSI
@vukkocska: Én sem értem, kinek lesz ez jó. Az ATV-be betelefonált egy hölgy, aki Ócsán lakik. 6 kilométerre van a telep Ócsától, még az országúthoz is kilométereket kell gyalogolni, óvoda, iskola, közért, orvosi rendelő semmi nincs, nem is lesz. Villany és víz ugyan van, de gáz nincs. Palackos gázzal vagy környezetkímélő módon fával fűthetnek, főzhetnek, fürödhetnek. Munkalehetőség persze helyben szintén nincs, a betelefonáló is Pestre jár dolgozni...szóval az odaköltözni vágyókat nem is értem.
human
Lehet puffogni. Márpedig ez egy jól átgondolt és kivitelezett ... pénzszórás.
Az állam továbbra is támogatja a magyar nagytőkéseket.
miazavalami
@QQCSI: Az utolsó mondatoddal vitatkoznék! Vannak családok olyan helyzetben hogy oda akarnak költözni!
QQCSI
@miazavalami: ma, 17:14 ma, 13:52

De miért, hisz orogordog és csikknorisz szerint egy albérlettel jobban járnának.
miazavalami
@QQCSI: Töredelmesen bevallom a cikket nem olvastam végig . Csak most láttam hogy mennyi bérleti díjat kérnek. Így már más a leányzó fekvése! De akkor feltenném a kérdést kinek építették ezeket a házakat???
human
@miazavalami: Hát ez az. 15 millás ház 50 m2-en? Ennyiért nálunk 2 szintes lakást lehet kapni hatalmas udvarral.
miazavalami
@human: Nálunk megveteted a szintes házat 7 - 8 milláéért is! De a kutyának sem kellenek falun , főleg Szabolcsban .
QQCSI
@miazavalami: Én meg azt nem tudom, hogyan fogják fizetni a bérleti díjat, a rezsit és a banki tartozást. Mert gondolom, azt fizetniük kell, vagy nem?
Dr. Felipe
Ahogy soltész elvtárs mondta, oda csak a "büszke" magyarok költözhetnek. Oda aztán depis hiteles nem kell mert még felgyújtja ezt a szép gettót.
miazavalami
@QQCSI: Ezt nem tudom! De sztem akinek nem fedezte az elárverezett háza a banki tartozást annak a fennmaradó összeget fizetni kell.
QQCSI
@human: Ráadásul nem komoly épületek, csak valami könnyűszerkezetes izék...
QQCSI
@miazavalami: Hát, arra szinte semmi esély, hogy annyit kaptak volna, hogy eltűnjön a hitelük szegényeknek, mert nemrég azt olvastam, hogy az eszközkezelő átlag 3,2 millióért vásárolta fel a házakat!!!
human
Ezt nézzétek meg. Nekem örök klasszikus. Ki itt a főnök (klip) :)
www.youtube.com/watch?v=q_MBahJFXI0
human
@QQCSI: A falka téglából vannak, csak a tető sikerül vékonykára.
QQCSI
@human: Azt láttam, hogy a padlásfeljáró háromszöge valami farostlemez féleség lehet.
Persze, ha rendesen leszigetelték a födémet, akkor nem gond.
miazavalami
@QQCSI: Azokra az adósokra gondoltam akiknek a bank árverezte el a házát. Nem lett semmi a szép ígéretekből hogy segítenek az adósokon!!! Cirkusz az egész , ráadásul azokon akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá nem segítenek! Van egy kollégám , neki több mint három havi hátralékuk van és ezért nem vehetik igénybe az árfolyamgátat.
human
@miazavalami: Ők nem potenciális FIDESZ szavazók, csak a tehetősebbek nagy része.
miazavalami
@human: Pedig nekik is kell segíteni , mert felmondhatják a szerződésüket!!! Mért várják meg hogy ezek a családok is tönkremenjenek???
QQCSI
@miazavalami: Az árfolyamgát szerintem rossz megoldás. Nem értek hozzá, de a zsigereimben van, hogy itt megint rosszul jár, aki belemegy. A devizahiteleseket megsegítette az állam, például a pazarló önkormányzatokat, lásd Hódmezővásárhely és a csórókat, akik konkrét anyagi segítséget kaptak:
hirszerzo.hu/hirek/2011/10/18/20111018_orban_hitel_torlesztes
www.origo.hu/itthon/20120130-a-kormany-tagjainak-vegtorlesztese.html
www.origo.hu/itthon/20120130-a-kormany-tagjainak-vegtorlesztese.html
miazavalami
@QQCSI: A végtörlesztést azoknak találták ki akik elég tehetősek ahhoz hogy ki tudják fizetni, de a csóró az csak másik hitelből törleszthetett volna! Például a politikusaink tudtak végtörleszteni!!!
No_Fidesz_No_Problem
Egy okkal több, hogy azt gondoljuk, a Fidesz tényleg szekta, ami a felcsúti Fociakadémia után Ócsán is közpénzből épít zárt szektás központot.
excep
sajnos akinek frank hitele van az szinte mindenki depis nehéz feldolgozni egy ilyen aljas átbaszást
bretagne
Szerintem menjenek el az artistaképzőbe és ott a bohóc-szakon válogassák ki a vidám embereket. De ha vidám, nem depressziós, minek menne Ócsára?
SwordFish
Ezt meg ki a faszom találta ki? A Lézer Dzsoni? Ő ilyen fasz, belőle kinézem... :-D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.