Szinte a maximum pontot kell elérnie azoknak, akik a 16 legnépszerűbb szak ingyenes képzésére akarnak bejutni. Az állam a kommunikáció szakosok finanszírozásából akar leginkább kiszállni, soha nem volt ugyanis olyan magas ott a ponthatár, mint amit most megállapított Balog Zoltán miniszter.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
@Kutyafüle: megírtam néhány hete, hogy kitalálják a módját az ellehetetlenítésnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
@lenhardtibolya: Ennek a megoldásnak az a kockázata, hogy mivel fizetős gyerekekkel ugyanolyan létszámot képeznek ezeken a szakokon, az összes felső vezetésben és jól kereső állásokba korrupt politikusaink a saját hülye vagy rosszabb képességű gyerekeiket nyomják be, és annak a következményei ha az összes kulcspozícióban gazdag de ugyanakkor gyengébb képességű emberek kerülnek egy egész országban az tragikus következményekkel jár.
Az összes többi ország felismerte, hogy az ország szempontjából lényeges a tehetségek felkutatása, kerül amibe kerül, mert idővel sokszorosan megtérül.
lenhardtibolya
@nyugger68: Egyetértek, de nem teljesen, mivel a magyar gyerekek általában okosak, és ha a család mellettük áll, akkor teljesíthetik a magas pontszámokat. Ehhez persze az kell, hogy egy család valódi tervet alakítson ki a gyermekek jövőjét illetően, és ne azt mondja, hogy teljesen mindegy, milyen diplomát szerez, majdcsak lesz valami...
lenhardtibolya
@coni: Igen, van egy réteg, akik rettegnek a fizikai munkától és ezért tanulnak. Évszázados hagyományaik vannak bizonyos szakmákban: orvos, gyógyszerész, jogász, stb. Minderről nyilatkoznak is a saját "háziolvasmányukban" amit most nem akarok néven nevezni.
Az tény, hogy a tehetséges fiataloknak lehetőséget kell(ene) adni a tanulásra, de sajnos a most demonstráló ifjak (és kevésbé ifjak) az egyetemisták aranyéletét élik még harminc-egynehány évesen is, ehhez viszont halasztottak, ismételtek, tehát nem valószínű, hogy értékes diplomások lesznek, ha egyáltalán egyszer lediplomáznak.
Ezeknek a srácoknak a szülei benyomják őket valami zsíros állásba, mert őket is apuka helyezte a megfelelő pozícióba. Mit kellene tenni, hogy ne így legyen?
Bizony az un. rendszerváltáskor ki kellett volna tenni az összes szoci nacsalnyikot a hivatalából! Ez elmaradt és most csak nézzük a következményeket.
zadori istvan
Nos ez egy nagyon gyenge tárgyaló fél volt Balognak
rbela
Hát igen.Vísszarúgták a labdát.Megmutatták, hogy mégis az ő elképzelésük érvényesül. Csak más oldalról közelíttték meg a helyzetet.
no mercy
@sport50: Megtehetik. Egyébként meg a belinkelt videót látva ahol a két legnevesebb egyetem diákjai néhány egyszerű kérdésre sem tudtak válaszolni inkább elkeserítő a helyzet. Vannak még jó szakmák amikből remekül meg lehet élni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.