Az okostelefonok webes adataira épül egy kétéves nemzetközi kutatás, mely a napokban indult Szegeden: a FuturICT.hu nevű program során először hasznos alkalmazásokat fejlesztenek ki, majd az azokat használók adatait elemzik. A szakember szerint a projektet az indokolja, hogy „jelenleg szinte mindenkinek egy elég erős számítógép van a zsebében okostelefon formájában”. Ezt használják az emberek a különböző webes szolgáltatásokra. Ennek következtében rengeteg adat keletkezik, amelyek magánvállalatoknál csapódnak le, és a cégek ezt arra használják, hogy saját szolgáltatásaikat optimalizálják. Ezt a hatalmas mennyiségű adatot a közjó szolgálatára is lehetne fordítani, kutatásokra, tudományos kérdések megválaszolására, például a járványok terjedésének modellezésére, követésére, a pénzpiacok működésének megfigyelésére, társadalmi folyamatok, például a katasztrófákra adott válaszok kutatására.

Forrás: index.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Sok felesleges pénzkidobás, közben a dolgozókat és a népet sanyargatják. A szociális hálót átszakították.
Gratulálok.
profisag
Másfél milliárdból MATATJÁK a magyar mobilhasználók adatait. Gyakorlatilag első körben mobil alkalmazásokat fejlesztenek, amiben azt kérik, hogy a mobil tulajdonosa engedje meg, hogy mobilhasználati adatai felmásolódhassanak egy központi szerverre. KI AZ A HÜLYE, AKI EBBE BELEEGYEZIK. Senki! Magyarul nem lesz a kutatóknak elég adata. Tehát majd megkérnek 20 diákot, hogy adjon adatot. Megér ez a kutatás 1.5 milliárd forintot? Egyértelmű, hogy nem! Viszont sok látszattevékenységet végző, valóságtól elrugszkodott, öntelt, magát túlértékelő ember tudja lenyúlni - mondvacsinált módon - a zsét!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.