155 millió forintból, közbeszerzés alól mentesített beszerzéssel új kémprogramot állít fel a kormány - jelentette ki az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülése után a testület jobbikos tagja.

Mirkóczki Ádám az MTI-nek elmondta: a honvédelmi bizottság - amelynek szintén tagja - hétfőn tárgyalta meg az erről szóló előterjesztést és a kormánytöbbség támogatásával el is fogadta azt. Így lényegében megnyílt az út egy olyan informatikai rendszer kiépítése előtt, amely soha nem látott mértékű minősített adatból álló adatbázist kezelhet - fogalmazott a jobbikos politikus.

Tájékoztatása szerint az új programban ugyanis egyesítik a Szervezett Bűnözés Elleni  Koordinációs Központ (SZEBEK), az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), a Terrorelhárítási Központ (TEK), az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) és a szakszolgálatok belső információs szolgálatának adatait. Ez pedig a Jobbik szerint komoly aggályokat vet fel, ahogyan az is, hogy a kormány képviselőjének kedden a nemzetbiztonsági bizottság előtt elmondott szavai szerint akár a magánlevelezéseket is képes lesz megfigyelni.

A Jobbik éppen ezért felszólítja a Belügyminisztériumot, hogy a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén számoljon be arról: kik működtetik majd az új rendszert, kik hozzák létre, kik ellenőrzik, kik használják, kinek a vezetésével és főleg milyen jogszabályi háttér mentén és milyen céllal - tette hozzá Mirkóczki Ádám.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Ha esetleg bele szeretnének nézni a seggembe, szóljanak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiskutyauto
Olcsóbb és egyszerűbb lenne becsatlakozni az Echelon rendszerbe, de akkor nem lehetne a fideszcsicska sógoroknak e 155 millióból elsíbolni 135-öt...tehát a pénz kb 80%-át.. mindig is ilyen arányszámokkal rabolták szét az országot az orbánmaffiózók. Tanusítom... részt vettem egy nagy buliban még az előző orbánjunta alatt...
outsider
@hallgatag: Te ki voltál "előző életedben"? :)
massa
Lassan a szart is vizsgálja a fidesz ahelyet hogy a sok lopásukat vizsgálná!
kkalman
Kutakodjanak csak! A magánlevelezésemben sem fogom dicsérni őket, mert nincs rá okom. És egyre kevesebb lesz...
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Tény, hogy tudom, hogyan kell kideríteni azt, hogy ki kicsoda, viszont személy szerint senkit nem töröltettem. Elegem lett abból, hogy 3-4 ember folyamatosan mocskolódik, és szembesítettem őket azzal a ténnyel, hogy tudom a nevüket, meg azt is hol dolgoznak. Rólam köztudottabb volt, mert ugye még az elején volt akinek elmondtam, hiba volt. Azóta egyedül te nem tudsz leállni még mindig, a többiekkel vagy tudok szót váltani néha, vagy valóban eltűntek, de nem azért, mert én intéztem el. Igazából csak marlint nem látom újabban, de lehet, hogy másik néven van már itt. Másokkal már elástam a csatabárdot, veled miért nem lehet?
bakegya
@Pálinkafőző Rézüst: a mannó után szabadon,még egy tudós- LÁTÓ is!!!Akinek hatalmában van sajátbevallása szerint is"Törölni,de még töröltetni is"Kösz,de én még egyedül is képes vagyok rá!@entero: talán azért,mert a "bárdot" te használod nem csak álmaid mélyén,hanem a nemzettársaid engramjainak kigyomlálásán fáradozva is.Ismerünk már ilyet aki ugyancsak egyedül döntött hasonló eszközhasználat esetén.
Na lassan összeáll a kép-mindent összevetve-sokat tanultál vezérlődtől!
"méltányolható közügy"-talán csak nem ezt takargathatja?-no majd
@entero: @entero: -tól hiteles fogalommagyarázatot kapunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.