A következő hétéves uniós költségvetési ciklusban 480-500 milliárd forinttal több közvetlen támogatásra számíthatnak a magyar gazdák, mint a most záruló hétéves időszakban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, miután a Parlamentben megbeszélést folytatott a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnökével.

Az EU-s tárgyalások eredménye nyomán a magyar gazdáknak nincs okuk arra, hogy hátrányosan megkülönböztetettnek képzeljék magukat, "amit egyébként joggal gondoltak magukról a megelőző hét évben" - mondta a kormányfő újságíróknak a tárgyalás után, amelyen a Magosz mellett részt vett Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Győrffy Balázs, az agrárkamara átmeneti elnöke is.

Orbán Viktor: 500 milliárddal nő a magyar gazdák támogatása

Jakab István, a Magosz elnöke hangsúlyozta: a gazdatársadalom megnyugvással vette tudomásul, hogy megszületett a támogatásról szóló döntés.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
A Magyar gazdák" azokat az embereket jelentik akiknek a közelmúltban átjátszották a jelentős földterületeket. pl Buday Gyula rokonsága.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lajospapa
Azé a föld aki megműveli. Akik most megkapták azt ígérték, hogy művelik. Tavasszal mind ott látjuk őket a barázdában.
amaramaistanna
Most azért őszintén beszéljünk ,hogyan is harcolta ki Orbán ezt a támogatást.Sehogy!Hét évvel ezelőtt az EU-ban született egy megállapodás Magyarország agrártámagatásáról.Tehát volt egy induló alapösszeg,s a megálapodás értelmében emelték évről évre.Most 2013-ban értük el a teljes ,max.összeget.Ez már(ha nem történik valami katasztrófa)nem fog emelkedni.
tűzróka1939
@amaramaistanna: Nem 2015 - re érjük el a 100%-ot ?
coyote3
Hogy ez a zsírdisznó micsoda egy féreg!!! Csak azt felejtette el elmondani, hogy az idénre futott ki a mezőgazdasági támogatásunk csúcsa. Ugyanis az elmúlt 6 évben minden évben egyre emelkedett és ebben az évben érte el a csúcsot. Sz@rjankó...
kerék
@Yeromos:
Pont ezt akartam...mert olyan nincs, hogy a fidesz kisemberekkel jótékonykodjon.
Az a buktató, hogy rengeteg földet osztottak ki-maguknak.
Na most, az alapvető támogatást eddig is megkapták a gazdák, m2-ként jó sok pénzt, akkor is ha nem termeltek semmit..most ezt szépen felduzzasztják a duplájára, és megint jól jártak...a fideSSesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.