Kövér László vezeti a politikusok fizetési toplistáját a havi csaknem 2,5 millió forintos fizetésével - írja a Népszabadság.

A fideszes Kövér László fizetése három tételből: a havi bruttó elnöki tiszteletdíjból (1 739 250 forint), a választókerületi pótlékból (626 130 forint) és a lakhatási támogatásból (115 950 forint) áll.

A politikusok fizetési toplistáján főként azok állnak előkelő helyen, akik több helyről húznak jövedelmet. Orbán Viktor miniszterelnökként 1,5 millió forintot keres, ezenkívül a parlamenti képviselői alapdíjat kapja, amelynek összege 231 900 forint. Nagyjából a kormányfői jövedelemmel megegyező a keresete több olyan polgármester-képviselőnek, aki két vagy akár három állami-önkormányzati állást vállalt - írja a Nol.hu.

Rogán Antal képviselőként és a Fidesz frakcióvezetőjeként több mint egymillió forintot keres, emellett 632 ezer forintot kap a Belváros polgármestereként. Pokorni Zoltán, az első Orbán-kormány oktatási minisztere parlamenti képviselőként 610 ezer, XII. kerületi polgármesterként 750 ezer forintos fizetést és költségtérítést, a Fővárosi Közgyűlés tagjaként pedig 216 ezer forintot kap.

Orbán Viktor még a 2010-es választások után, az ország nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva jelentette be, hogy kétmillió forintos bérplafont vezet be a közszférában. Ez az intézkedés a költségvetési szférában dolgozókat és a Magyar Nemzeti Bank vezetőit érinti, de nem vonatkozik a politikusokra és az állami cégek vezetőire.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerék
Kevés, adjanak neki még 3 milliót, havonta.
Nálunk keresnek a legkevesebbet a politikusok, szégyen, milyen egy szar ország vagyunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ariana
Még szerencse, hogy kap lakhatási támogatást is, a 2,4 millióból tényleg nehéz lenne kigazdálkodni a lakbért.
nemsemmi
Megérdemli Kövér elvtárs, hiszen neki már van tapasztalata diktatórikus renszerek kiszolgálásából. Az előző pártállam idején szerezte.
Legalábbis úgy tudom.
vukkocska
@human: A házőúr azért kapott fegyelmit, mert azt mondják, túllépte hatáskörét. És a főnöke, akivel megbeszélt mindent, amikor az felhívta telefonon, és ez a szerencsétlen jelentett neki. Vajon mit mondott neki a főnöke, mit csináljon? Nem mintha sajnálnám ezt a díszpintyet, elég agresszív volt.
GORGIO12
hajduferenc52 én még a másik embertől is elvenném azt a sok pénzt a főld turó faszitol aki a metrot épiti ...8000000 ft mi a jo édes kurva anyának kell anyi pénz ennek elégedjwen meg mindenki a negyedével és akkor vissza fizetjük az adóságot ( az egymilla fellett értendő )
ere anyit csak francia beruhazok francia gepekel es 90 szazalekban kulfoldi emberekel epitik a metrot...a maradek tiz bar magyar de semi penzt nem kap szinte belole...elso kezbol tudom...dolgoztam a kerelem biralaton...a masik mindket furo nagyon szep de ideje mult nem akkarok nagy kepu leni de barki betanithato ropke tizenket ora alat a kezelesere...nem kel hoza a francia furo mester...a fonokom huszperc beselgetes alat atlata a kezeles fo funkciojat...perfektul ir olvas a nyelvukon...meg beszel...a masik mi magyarok szerintem otven ev helyet 5 ev alat befejeztuk volna ezt az egesz herce hurcat mit szegyen pepitkezesnek pusmognak sokan...de mivel az epitesi furasi jogokat eladtuk mint anak idejen az ejfelteret nyugati paja udvar...vagy buszkesegunket a lanchidat szechenyi...igy huzak halaszak mint a retest es elcsopog aprankent a sok miliard forint...de mert hagyuk ezt nem tudom...olyan mikkor hajnau kivegzi az elenkezoket es anak az egynek a tarsai kivegzeset vegigkel nezni...
gabrella
Rajtunk spórolják meg maguknak a milliós fizetéseket.
verőce21
Muszáj nekik több fontos állást is betölteni, mert Magyarországon rengeteg a képzetlen, nehezen foglalkoztatható ember. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.