Mert ebben az országban csak az nem dolgozik, aki nem akar! Kiderült, hogy a rokkantak mégiscsak indokoltan kaptak ellátást, az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint ugyanis a megvizsgált betegek 90 százaléka "egészségi állapota alapján továbbra is jogosult a megváltozott munkaképességű személyeknek járó ellátásra. "A Fidesz-kabinet célja, a rokkantak felülvizsgálatával eredetileg az volt, hogy 150 ezer embert visszaküldjenek dolgozni. Ennek érdekében az új minősítési rendszer szerint az amputált lábú betegek, a gerincsérvvel élők, vagy akár a sztómások is munkaképesek lehetnek. A 320 ezer rokkantból mintegy 200 ezernek kellett újra felülvizsgálatra jelentkeznie, az 57 évnél fiatalabbak közül akarták kiválasztani azokat, akiket visszaküldhetnek dolgozni. Most kiderült, hogy ez nem sikerült, és a vizsgálat is nagyon lassan halad. A Széll Kálmán tervnek nevezett megszorító csomagban a szükséges megtakarítást előre meghatározta a kormány, 2011-ben 12 milliárd, a 2012-es...

Forrás: ujasz.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Én voltam bizottság előtt, amit inkább nem minősítek. 3 olyan gondom van mint gerincsérv,stb és nem rokkantosítottak.
Úgyhogy ha tudnék hol dolgozni már akkor sem bírnék. Így elindulok a választások képviselőnek.
nyanya001
Miért nem lehet a szociális foglalkoztatók körét bővíteni, amely közhasznú, nonprofit
intézmény ?
A Szociális Foglalkoztató feladata, hogy munkát biztosítson azoknak az embereknek, akik egészségi okok miatt nem foglalkoztathatóak teljes embert kívánó munkakörökben. Ennek érdekében feladatként jelentkezik az ipari létesítményekkel történő kapcsolatteremtés, információ gyűjtés. Feladatunk, hogy jövedelemhez juttassuk munkavállalóinkat és olyan körülményeket teremtsünk, amelyek megfelelnek "speciális problémájukkal" az optimális munkavégzéshez. Figyelembe vesszük a dolgozók képességeit, azokat szem előtt tartva feladatunknak tekintjük a meglévő kulcsképességek fejlesztését. Ahhoz, hogy a társadalom teljes értékű tagjának érezzék magukat, biztosítjuk azon lehetőségek igénybevételét, melyek szükségesek esetleges problémájuk megoldásához.
ujpestiszocifogi.uw.hu/
alfás
éger úrnak talán nem ártana előbb a házi orvosok háza táján söpörni egy csöppet,hogy kit miért százalékoltak le.vagy pl. mitől lett rokkantnyugdíjas egy 50 éves nő(?),ha mindkét keze-lába megvan,de még öt évet nem dolgozott életében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.