Lehet-e jobb nemzetgazdasági miniszter Varga Mihály, mint Matolcsy György? Igen, kifejezetten. Elképzelhető-e, hogy alapjaiban változtasson a Fidesz-kormány gazdaságpolitikáján? Kizárt dolog. Mennyit nyert az ország a Matolcsy-Varga cserével - teszi fel a kérdést a Véleményvezér legújabb cikkében.

Matolcsy György különlegesen rossz gazdasági miniszter volt, pedig ez az ország az elmúlt bő két évtizedben elfogyasztott jó néhány pénzügy- és gazdasági minisztert, köztük nem egy csapnivaló politikust. A mélypontnak a '94-es Békesi-féle regnálás, illetve a 2002-2004-es László Csaba-féle pénzügyminiszterség számított. Előbbi azzal vetette észre magát, hogy nem volt hajlandó semmilyen határozott lépésre, miközben teljesen nyilvánvalóan egy súlyos válsághelyzet bontakozott ki a szeme előtt. Utóbbi minisztersége pedig azért különösen emlékezetes, mert a Medgyessy-féle pénzszóráshoz nem csak a nevét adta, de a számok szisztematikus manipulációjával hosszú időre elrejtette annak valódi árát.

Matolcsy György elmúlt három éves ténykedése azonban valószínűleg még az előbbi két teljesítményt is alulmúlja. Matolcsynál ugyanis mind az elképzelés, mind a végrehajtás katasztrofálisra sikeredett: az unortodoxiának nevezett kormányzati önkény szétverte a magyar gazdaságba vetett bizalmat, a deklarált célok rendszeres elvétése pedig a magyar állam hitelességét ásta alá.

A Véleményvezér azt írja, ennek fényében nem mondanak sokat azzal, ha azt állítják, Varga Mihály igen nagy valószínűséggel jobb miniszter lesz, mint elődje.

További részletek ide kattintva a Véleményvezér cikkében >>>

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
Nem tudom,de, a próbaidő 6 hónapja alatt nem mutat fel eredményt,akkor nem alkalmas !
lajospapa
Micsoda kérdés! Mi mindig csak nyerünk , csak nyerünk...csak nyelünk... csak nyelünk...csak szívunk. csak nyelünk...
Hellcat
Mert a Matolcsy aztán a rendkívüli szakmai tudásáról volt híres meg hogy be mert szólni a qrbánnak...
Proli
Varga sem egy észkombájni, de Matelcsinél százszor többet tud gyakorlatilag!
Mint bankelnök tud akkora kárt okozni viszont amibe az ország beleroppan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.