Közel másfél millióan nem tudták rendesen fűteni a lakásukat, hat és fél millió magyar nem engedheti meg magának a nyaralást, az emberek közel kétharmada szerint pedig csak romlani fog a helyzet – idézte a KSH legfrissebb kiadványát a hvg.hu, mely a 2011-es jövedelmi adatok mellett közölte azt is, az emberek tavaly hogyan élték meg helyzetüket.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Sikertörténet esete forog itt fenn, mélyen tisztelt elvtársak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Most panaszkodott egy szerencsétlen munkanélküli, hogy eddig 8 ezer
Forint segélyt kapott havonta, már ezt is lecsökkentették 6 ezer Forintra !
Még egy ilyen aljas rablóbanda nem volt uralmon ebben az országban !
bundi
@coyote3: nem hazug tolvaj, csak ráérzett egy lehetőségre, a jelek szerint sokan erre gerjednek, ha hülyének nézik őket és birkaként terelgetik. és ő csak teljesíti a vágyakat...
mert mással nem nagyon lehet ezt magyarázni.
tudod sokan akkor sem hagyják el az embert, ha az rendszeresen veri megalázza őket. és még mentséget is adnak neki, meg magyarázzák a tetteit.
na ő most államvallást csinált belőle.
aborisz
Én már a cigány pecsenyét se tudom meg fizetni!
kedwes
Kérdéseim:
Biztos, hogy jó helyen kérdeztek?
Ha össze adjuk a cikk számait, kijön a 100%?
Az én állításom:
Magyarország 80%-a létminimumon, vagy alatta él! Akik már nem engedhetnek meg maguknak semmi pluszt! Csak húsnak látszó "tárgyak"-t fogyasztanak.
Magyarország 40%-a minimálbér alatti jövedelemmel "bír"! Akik húst csak "futtában" látnak!
Súlyos? Nem! Botrányos! Lázító!
coyote3
@bundi: Azért se a hazug, se a tolvaj jelzőt ne vegyük el tőle, megdolgozott érte!
SLAakku
A minimálbér és a létminimum összege egyre távolabb kerül egymástól. A minimálbér 2013-ban 98 ezer Ft, aminek a nettója ugyanakkor nem több mint 64.190 Ft. Ez a minimálbér kevés egy család eltartásához de keves akar egy ember letfenntartasahoz is foleg ha rezsit is kalkulalunk hiszen valahol elni is kell.

A létminimum az a statisztikai szám, amely mutatja egy ország gazdaság helyzetét . A cél az kell, hogy legyen a mindenkori kormány előtt, hogy minimálisan a létminimum elérését biztosítsák a családoknak, mert mindenkinek joga van az emberi életre.

Az alapjövedelem olyan jövedelem, ami feltétel nélkül minden állampolgárnak jár. Nincs szociális szükségállapothoz vagy munkavégzési szándékhoz kötve. Ez nem állami gondoskodás, hanem állampolgári jog.

Az alapjövedelemre azért van szükség, mert egy nem önellátó társadalomban a magas munkanélküliségi arány már nem az emberek hibájából következik, hanem ezt a kapitalista termelői-fogyasztói rendszer okozza.

Az alapjövedelem finanszírozásának egy teljes átalakított és leegyszerűsített adórendszer az előfeltétele, ami nem a munka, hanem a fogyasztás megadóztatásán nyugszik. A jövedelmi adó megszűnne. Ez a modell az alapjövedelem finanszírozására az áruk és szolgáltatások megadóztatását javasolja. Ez az ÁFA egy új formája a fogyasztási adó lenne. (Werner Götz által kidolgozott modell)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.