"Rémülten hálálkodunk, hogy Erdély Romániához tartozik, mert ha nem, ezt is olyanná tettétek volna mint a ti országotok, ahol csak az számít magyarnak, aki gyűlöli a másikat és jól tud cigányozni meg zsidózni. " - írja az anyaországi állapotokról egy határon túli magyar. Olvasd el a teljes posztot!

Forrás: maria.blog.hu
Feltöltő: mariabloghu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
A románok bejelentik, hogy felépítik a világ legnagyobb stadionját. A
vállalkozáshoz minden ország segítségét kérik. A felajánlások sorban
meg is érkeznek minden országtól, kivéve a magyarokat. Rettentő diplomatikusan felteszik a kérdést:
- Hát ti magyarok, mit adtok?
- Miért, a telek nem volt elég?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazavalami
Kellett ez nekünk? Az országnak??? Már nem csak az itteni magyarokat sikerült megosztani , hanem a határon túliakat is. Nem babás! :-(
A Tündik bündije
Valaki elküldené a viktátornak? Hátha megint szétver egy irodát...
moszkvatér
"Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik"
Ezt a véleményt osztom .Hála ! mert a kúltúrát biztos hogy nem ti hozzátok " fel "
kerék
@moszkvatér: Mert itthon aztán van kúltúra. Aki a határon túl él, és magyarnak vallja magát, sokkal "magyarabb" mint sokan itthon. Egyetértek a levélíróval, olyan szempontból, hogy ami itt megy az nevetséges, ez itt már nem Magyarország.
Bár a cigányos résszel nem értek egyet.
darwin
Ezt el kell olvasni,levonni a tanulságot és gyorsan elfelejteni.Én is szembesültem ezzel a vélekedéssel,amikor az erdélyi magyar ismerősöm győzködött,hogy ne is álmodjak,ő nem magyar magyar.Magyarul beszél,de nem magyar.Hagyjuk békén őket,ne rontsuk tovább a helyzetüket,az életüket.
Rosszul esett,de ennyi.Túl tettem rajta magam,nem akarok harcolni értük, területekért, múltakért.Másnak sem kellene.
moszkvatér
@kerék: jó ! hagyjuk ez a magánvéleményem . Lehetne róla vitatkozni ki a "magyarabb ".
"Nincs magyarabb" .Vagy Magyar vagy nem .
A kettős állampolgárságot nagyon nem véletlenül szavatza le majd egész Magyarország .
alfás
na megint egy "bekiabáló". majd ő onnan jól megmondja,hogy nem kéne azon felháborodnunk,hogy amíg mások kukából esznek,addig a halál faszára kívánjuk azokat,akik csak a markukat tartják,vélt sérelmeikért.
moszkvatér
Engem nagyon nem zavarnak egyébként és nem is nagyon érdekel , a színvonalat itt nem növelik az biztos . De azért jobb volna ha a saját " élőhelyükön" sütögetnék a pogácsájukat .
hallgatag
Na ezeket akarjuk behozni szavazni, akik már most utálnak bennünket, az igazi " magyarokat"...és majd Ök mondják meg, hogy milyen sz@rban éljünk...
moszkvatér
Ez olyan mint a népszámlálásnál nem azt kellet volna kérdezni hogy minek vallod magad ,
hanem hogy ha kitörne egy háború hajlandó lennél -e meghalni a hazáért .
Aki azt irja hogy igen -az magyar aki nem -az nem magyar . ilyen 1 x -ű ez
hallgatag
A románok bejelentik, hogy felépítik a világ legnagyobb stadionját. A
vállalkozáshoz minden ország segítségét kérik. A felajánlások sorban
meg is érkeznek minden országtól, kivéve a magyarokat. Rettentő diplomatikusan felteszik a kérdést:
- Hát ti magyarok, mit adtok?
- Miért, a telek nem volt elég?
miazavalami
@darwin: Na ez az! Őket senki sem kérdezi...
csegala
Hálát adnak! De ha jól megfizeti őket a Fidesz, nagy duzzogva átjönnek békemenetelni.
lajospapa
Ez is a sikeres nemzetpolitikánkhoz tartozik.Elmegyünk Kolozsvárra meglengetjük a szép zászlónkat aztán hazajövünk. Az ott lakó magyar meg éljen békében két románnal a szomszédban. Urak! Ha bármi lesz is ez nem megy!
kedwes
Nos, akkor minek is az, a fantasztikus kettős állampolgárság?
Január
@kedwes: Tudod az arra is jó, hogy ne a román útlevéllel kelljen nyugaton munkát keresni, ilyenkor nagyon hasznos a magyar állampolgárság...
A levélben pedig sajnos igazat is írt az írója, csak valahogy fura nekem a csonka hazai tökéletes mondatszerkesztés, mert az erdélyi más.
kamazuka
Hálát adok,hogy Románia önként és dalolva vállalja Erdély Uniós felzárkóztatását és ehez felkérte ellenőrnek az Uniót!
Így szebben hangzik!
Hellcat
Hát csak gratulálok...ezt is sikerült elérni..
amaramaistanna
Megértem,s ezután remélem,hogy nem támogatják a Fideszt szavazataikkal.
kedwes
@Január: Lehet, hogy a levél tartalma megfelel a valóságnak. De!
Már nem első alkalommal találkozom olyan Erdélyi hozzá állással, ha nem jön össze, amit ők szeretnének, akkor a Magyar - akár a nép, akár a vezetés - le van szarva! Addig, amíg a hőn áhított haza, - ahová nem akar jönni, lakni, élni - nyújt, valami előnyt addig Magyarok vagyunk, ha már nem akkor Románok! Nos, ezt a color hozzá állást én nem értékelem.
bundi
@moszkvatér: "ha kitörne egy háború hajlandó lennél -e meghalni a hazáért .
Aki azt irja hogy igen -az magyar aki nem -az nem magyar . ilyen 1 x -ű ez"
családért?
barátokért?
igen
eszmékért, elvekért, amiket magam választottam?
talán.
hazáért?
(azért a városért amely kórházában születtem, vagy ahol épp lakom, vagy az épp regnáló kormányért, vagy azért a helyért, ahol ugyanolyan nyelven beszélnek mint én, és ezért azt hiszik, tartozom nekik az életemmel)
soha.
" ilyen 1 x -ű ez"?
azt hiszem le kell mondanom arról, hogy magyarnak tekintsél. és lehet hogy megköpködsz, de a szózattal sem értek egyet:
"A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."
mek.oszk.hu/02100/02115/html/2-1690.html
már egy ideje nem vagyunk röghöz kötve. még ha a mostaniak ezt is szeretnék újra bevezetni. értük adjam az életem? vagy a gyerekeimét?
az öreg bessenyő ilyenkor kérdezné: "nooooormáááális?"
bundi
@kedwes: 2013 ban még nem lehet a román állampolgároknak állandó ni numbert igényelni angliai történő munkavégzéshez, ezért akik itt szeretnének dolgozni, automatikusan igénylik a kettős állampolgárságot magyarországon. prózai az ok, de meg lehet érteni.
varirmag
Na ja !!! maria.blog !!! Miért is nem csodálkozom ???
excep
igazuk van nekünk akik itt élünk az anyaországban nekünk is tele a tökünk
nehogymá
@bundi: meg beiratkozik valami iskolába.angol tanfolyam és már mehet is
moiszikf
Még mindig jobban jártunk,mint a kurdok. Harmincmillióan vannak,de egyáltalán nincs országuk. Se nagy,se csonka.
moszkvatér
@bundi: hát bundikám ? családot barátokat csak a bűnözők ellen tudod megvédeni életed feláldozásával . Bundikám ! Ez a nagy különbség . Látod ? Én állig felfegyverkezve harcolnék a tűzvonalban . Katonai beavatkozás esetén fegyverosztásnál ne állj sorba ! Menj le a pinyoba és várd hogy mi fog történni .
bundi
@moszkvatér: tedd te dolgod.de egy idő után rájössz, hogy ezzel a háborúsdival senki sem nyerhet. és ha ott vagy élőben, akkor nincsenek már szép eszmék, hazaszeretet. a seregben szívesen látnak mindenkit, aki megfelel a követelményeknek.
adsl70
propeller.hu/itthon/2641977-sosavas-bacsi-performance-vagatlanul#v767878 ilyen öreg és békés nyugdíjas bácsikkal szerinted ki szeretne szomszéd lenni, aki azt mond a munkájáról amit akar.. sok hiány van és van ugye akinek családból vagy környezetéből tüntek el emberek akik vagy meg lettek vagy elnyelte a föld - lefolyó. a sav mindent felold a sav még a csontokat is.
dr. prédikátor
Érdekes! De azért szavazni itt akartok úgy e??? A kettős állampolgárság is jól jön Úgy e?Igénybe venni minden ingyenes szolgáltatást Úgy e???Meg a határon túlról belepofázni a mi dolgainkba , az is jó ???
Január
@kedwes: Ilyenek az emberek sajnos, tisztelet a kivételnek. Hiszen az Ukrajnában is ezt használják ki, mert állítólag van egy 1962-ben kelt megállapodás az ukránokkal, hogy jár innen nyugdíj, ha magyar is valaki. Az elmúlt időkben éppen erről jelent meg néhány cikk, és itt a propin is téma volt. - Holott az itteniek csak nyugdíjjárulék fizetése esetén részesülhetnek nyugdíjban.
Ariana
Kedves levélíró. Én pökhendi, melldöngető és kirekesztő magyarokat csak minimális számban ismerek, mind itt Magyarországon, mind a határainkon túl. Nem vitatom, hogy ön csupa ellenszenves embert ismer, de erre mondják a latinul tudók, hogy similis simili gaudet. Mi is örülünk, hogy az ilyenek, mint Ön, Romániához tartoznak, a többieket viszont szeretettel várjuk. Üdvözlettel: egy magyarországi magyar.
nehogymá
a szavazati jogot ez a kormány adta ,hogy idézet"bebetonozzák"a hatalmukat.mivel sikeresen megosztották az erdélyieket,lesz aki mellettük kampányol.a gyülölködés kirekesztés pedig nyilván való,itt a propin is mindennapos
mariabloghu
@Ariana: Pontosan erről a pökhendiségről van szó.
vukkocska
@dr. prédikátor: ne mérgelődj prédikátor. Kövér csak menjen hozzájuk, s amikor rájönnek, hogy csak a javakat akarják, majd megszüntetik.
kedwes
@Január: Pontosan, ez is probléma. Ha az állam - logikusan, mint az egyéb rendszerváltás előtti szerződésekkel tette - megszünteti ezt a Magyarok számára értéktelen szerződést, az Ukrán Magyarok, Magyarország ellen fognak fordulni és "Hálát adnak Istennek, hogy Ukrajnához tartoznak"!
genessiss
Az a baj, hogy pár hozzászólás a fentiekből tökéletesen igazolja azt amiről ír !
világlátó
Bizony én is úgy látom mint többen előttem. Értem én Arianát is, talán megkisérli csökkenteni a probléma nagyságát. Talán szeretné, ha mi ott, ők itt normális körülmények között élhetnének. Én is ezt szeretném. Ma írt egy barátom onnan, ahol idegenvezetőként dolgozik/na, de sok kényelmetlenséget okoz neki az a néhány eszement hazai turista, aki pálinkagőzös kiabálással lengeti a magyar nemzeti zászlót " ...a miénk volt " .Nem volt a miénk. Azoké volt akik ott születtek, ahogy az ő szüleik és azok szülei. Magyarok, székelyek. A hazai Erdélybe látogatók szeretnek oda menni, mert ott szép a magyar szó,tiszta a lélek, nincs benne sugárzó gyűlölet és melldöngető kuruc tempó. Ők pedig itthon mást látnak, hallanak, szinte mást nem is. Fortyogó kénbűzös katlanba nem szívesen jön senki.
Erős és fájón igaz a vélemény. De figyelmeztető. Önmagunk ellen való, amiből ki kell gyógyulni mielőbb. Hogyan? Talán a kultúra, az önművelés, de az is csak akkor ha nem egyoldalúan manipulált. Nekem nincs bajom Wass Alberttel, mert alig ismerem, de ismerek sok - sok mást, akiknek gondolatai, mondatai, legyen az vers vagy próza, felüdülés lehet a zavaros lelkeknek itthon és a világban.Nekem az.Az erdélyi magyarság több tiszteletet, tapintatot és megbecsülést érdemel és okosabb együttérzést, de főleg nem sajnálatot.Ők ahogy mindenki láthatja önérzetes, büszke népe nemzetünknek.Nincs rászorulva másra, többre mint tisztességes hazafiúi barátságunkra és ha kell, ország, világ előtti kiállásunkra , a mai Európai és tengerentúli modernpolitikai színtéren, mert csak ez lehet sikeres. A könnyes szemek, megtépett ingek és a féktelen zászlólobogtatás nem vezet sehová, csak a megvetéshez. Ahogy a bűnös számítás is a szavazatokért. Szégyenlem magam, mert mint annyi mindent már, ezt is elrontottuk és rontjuk nap mint nap.
PasztorFerenc
“O unguroaică este recunoscătoare că Transilvania este românească. Cine o fi autorul?”- "Egy magyar hölgy hálás hogy Erdély román. Ki lehet a szerző?"- Ilyen és hasonló címek alatt keltett szenzációt a román elektronikus sajtóban e nem kis elégtételt kiváltó iromány (kiáltvány?!...), hol többé, hol kevésbé szalonképes komentároktól kisérve, melyeknek lényege a magyarokra nézve többnyire ugyanaz, részletezni hasztalan...

A véleménynyilvánítás, mint a világ dolgairól alkotott egyéni értékítélet (politikai manifesztum?!...) minden szabad ember elidegeníthetetlen, demokratikus joga- vallom jómagam is, de függetlenül a világnézeti külömbségtől, számomra itt valami mégis sántikál... Aztán rádöbbenek, kételyemet valaki előttem megfogalmazta már, ott van a címben is: “Cine o fi autorul?”- "Ki lehet a szerző?"

A kérdés jogos, hiszen a személyes vélemény, kiváltképpen egy ilyen súlyos és vehemens, nevem vállalására kötelez! Különben is a névtelenség a gyávák menedéke, jellemtelenséget vagy manipulációt rejteget.

De feltételezzem a “legjobbakat”, azt ugyanis, hogy a levél mögött egy mélységesen megbántott, kiábrándult személy áll. Mit mondanák akkor neki?

Azt hogy, ha közzé szeretné tenni véleményét, s az első, a neve nem vállalásának hibáját elkövette már, ne kövesse el a másodikat is. Azaz ne beszéljen többes számban! Mert aki ilyeneket mond miközben kéretlenül az erdélyi magyarok szószollója akar lenni, azt tisztelettel kérem, ne tegye, nem hatalmaztam fel erre, az én nevemben ne beszéljen!!!

Nem hatalmaztam fel erre, mert nekem más véleményem van a magyarságról, s arról, hogy mivel tartozom szüleim, nagyszüleim, elődeim önfeláldozó, becsületes helytállásának, hazaszeretetének, fáradhatatlan munkájának itt Erdélyben, Szülőföldemen. Ellentétben a levélíróval szemben én 56 évet éltem itt le, egyetlen egyet sem külföldön, habár körbeutaztam a világot, megtehettem volna... Nem mi léptük át a határt, a határ lépett át bennünket (többszörösen is!) a történelem...
PasztorFerenc
Nem mi léptük át a határt, a határ lépett át bennünket (többszörösen is!) a történelem szeszélyes fintora nyomán. Nem kerestem soha jobb megélhetést, sem menedéket másutt, de ha megtettem volna, én nem bántanám azt az országot, népet- legyen az bármely!- amely befogadott, s amelynek haszonélvezője voltam. Becsülném magam annyira, hogy rágalmaim által ne mártsam vérében ajkamat.

Nem hatalmaztam fel erre, mert bármennyire kicsiny és megtépázott lenne, szeretem a népem, büszke vagyok szabadságszeretetére, reménytelen küzdelmeire, melyek előtt még a legádázabb ellenségei fejet hajtottak zaklatott történelme során. És büszke vagyok arra is, hogy ha kellett, más nemzetek fiai is- lásd az aradi vértanukat- szívesen áldozták fel életük a magyar szabadság oltárán. “Magyarnak nem születik, magyarrá válik az ember!” mondta valaki, mert volt idő, amikor a magyarság és a világszabadság fogalma egybeforrt.

Nem hatalmaztam fel erre, még akkor sem, ha sohasem tagadtam nemzetem nagy romlását sem, s történelmünk fájdalmas szégyenfoltjait, mint például a mezősármási zsidótemetőt (melynek azért van személyes jelentősége számomra, mert a szüleim mezőörményesi származásúak s még emlékeznek a történtekre), s ezt az 5 gyerekem tudja a legjobban.

De ne hagyjuk magunkat félre vezetni, a tét, a levélíró(k?...) szándéka, már az első mondatból egyértelműen kiderül: közeledik 2014, és vele együtt a magyarországi válasle ztások, és vannak akik nagyon szeretnék, de nagyon, hogy mi erdélyiek, s általában a határon túliak, kimaradjunk...
Nem, mi- én és családom-, nem fogunk engedni ennek a nyomásnak! És azoknak sem, amelyek csak ezután jönnek még... Menjünk el szavazni, bátorítok mindenkit, akinek a magyarság jövője fontos, és szavazon bár szíve szerint ki-ki arra akire akar, de maradjunk egyek abban, hogy bátran vállaljuk nevünket, hitünket, nemzetünket!

A Jó Isten áldjon meg minden jóakaratú embert!

Pásztor Ferenc
Marosvásárhely
[email protected]
maria.postr.hu
@PasztorFerenc: Üdv!

Látom, itt is tolod a képmutató hülyeséget.

Majd ha Orbán miniszterelnök felhagy azzal a rettenetes szokásával, hogy 10 millió, sőt, 15 millió magyar nevében nyilatkozgat, és szégyeníti meg a nemzetét a civilizált világ előtt, ahelyett, hogy annak a 2 milliónak a nevében beszélne, aki miniszterelnököt csinált belőle, majd akkor lesz helye az efféle kifogásoknak.

Addig nem.

Más: a kommentelő, aki a poszt anyagát írta, névvel vállalta a véleményét, bár szerintem nem a név a lényeg - amivel mit kezd, ha csak nem akarja megkeresni, és jó magyar szokás szerint agyonverni? - hanem az üzenet a lényeg.

Olvastam a román nyelvű posztokat. A kommentekbe is belenéztem. Sajnos tényleg nem emelték ki, hogy a poszt egy másik blogon írt KOMMENT átvétele. De ez sem lényeg, hanem részletkérdés.

Volt, aki azt írta, hogy ha ennyire rossz a helyzet Magyarországon, költözzek át hozzájuk, mert ŐK szívesen látnak.

No comment.
maria.postr.hu
@PasztorFerenc: Ahhoz egyébként mit szólsz, hogy az izsáki rendőrségen agyonvertek egy határon túli magyart?

Egyet azok közül, akiknek a szavazatáért egyébként - amíg nem költözik a határon innenre - térden csúszkál a teljes fideszes slepp?

Ma lesz az agyonvert magyar temetése Szatmárnémetiben.

Írjak posztot erről is?
mariaberta
Elhiszem, és ez szomorú. A fidesz -akárki akármit is mond- nemcsak itthon szúr el mindent, de a kinti magyaroknak is elegük van belőlük.
Most, hogy itt agyon vertek egy embert az igazság-szolgáltatás nevében, aki román állampolgár volt, miért hallgatnak a "románverésről"?
varirmag
@Január: ""csak valahogy fura nekem a csonka hazai tökéletes mondatszerkesztés, mert az erdélyi más. "" Nagyon más !!!
Nem hiszem hogy ezt erdélyi írta !!! De, nagyon jellemző az iromány a blog írójára.Mária lelkivilágára !!! Szánalmas és visszataszító.
@PasztorFerenc: "A Jó Isten áldjon meg minden jóakaratú embert! "

Isten áldjon meg Pásztor Ferenc !
Darthon1
@mariaberta: most függetlenül attól, hogy a románod éppen magyar nemzetiségű volt, és az agyonverése bűncselekmény,- ha úgy történt-, pontosan jellemzi az erdélyiek seggét elvtelenül nem nyaló emberek gondolkodás módját a kinti magyarokról. 1989 évben amikor háborús körülmények között, golyózáporban menekült sok erdélyi magyar család a securitate embereinek borzalmas cselekedetei elől, egy ország fogott össze a kintiekért. Voltak befogadók, segítők, és rengeteg jó szándék. Aztán eljöttek a hétköznapok és az erdélyi magyarok azon része , aki itt maradt elkezdett követelőzni. Nem részletezem a dolgot, csak ha rákérdezel, de bizony az itt befogadottak közül sokan nem a tiszta lelket, nyitott szívet hozták el magukkal onnan. Hanem a svercelési hajlamot, az állammal szembeni elutasítást, az adókerülést és bizony saját magukat helyezték kirekesztett státusba. Az emberek többsége, akiknek nincsen közvetlen kapcsolata erdélyi és a mai napig kint élő testvéreinkkel, ezek az ideköltözött bugrisok alapján ítéli meg a kinti magyarokat. A másik amit nagyon nagy problémának látok, hogy az erdélyiek kisajátítják a kinti magyarság fogalmát. Nekem például sokkal kedvesebbek a szívemnek a délvidéki magyarok. Teszik a dolgukat, sokkal nagyobb elnyomás alatt vannak, mint a romániaiak és ők valódi háború elől menekültek hozzánk. Aztán amikor vége lett hazaköltöztek, sok-sok emberi kapcsolattal és ezer szállal kapcsolódva az anyaországhoz. Itt írta valaki az ukrajnai magyarokat is. Na ők aztán tényleg elnyomásban élnek, és szintén nem tolják a képünkbe állandóan a szutykos rongyaikat, mint a kéregető leprások Indiában. A szlovákiaiak szintén nagyobb ellenszélben élnek, mint ők. Kettészakadt népről írtok, de a hazai gondolkodást is kezdjétek el elviselni az erdélyiekről. Ha itt Magyarországon beszélek egy erdélyivel lassan megfogom a bukszámat, el ne tűnjön. Ha kint, akkor egészen más érzések töltenek el. A víz tetején úszik a szemét, azt hiszem hozzánk csak az jutott el. A ritka kivételtől...
Darthon1
...ezennel ünnepélyesen bocsánatot kérek!
tenger49
Ez a megállapítás azért erős,de sajnálatos,hogy tettünk érte!!!
PasztorFerenc
@maria.postr.hu: Kedves Mária,

Azt írja "Látom, itt is tolod a képmutató hülyeséget." A kölcsönösen megelölegezett tisztelet nevében, nem hiszem, hogy rászolgáltam volna e hangvételre.

Amit írtam pedig, az nem kifogás, hanem az én SZEMÉLYES, és ÖSZINTÉN FELVÁLLALT véleményem, ellentétben a "titokzatos erdélyivel"... S ha már itt tartunk- gonoszság nélkül mondom-, indulatossága mindinkább azt sugalja számomra, hogy nincs is itt semmi erdélyi, az egész az Ön műve.

Ha bebizonyosodik, az igen gyenge dolog lenne ám, ezért arra kérem, cáfolja meg kételyem. De ne üres, agresszív érvekkel, hanem kérje fel a szerzőt (ha egyáltalán van ilyen), ne szégyelje, fedje fel magát, válalja véleményét, úgy ahogy én tettem. Hogy miért ilyen fontos ez? Azért, mert ha valaki erkölocsi ítéletet hozz, akkor legyen JELLEME!!!

És mondja meg neki ne féljen, senki sem fogja agyonverni, úgy ahogy engem sem... Legfeljebb tisztelni! Ha más nem~, legalább én igen, még akkor is, ha nem osztom nézetét.

Továbbá nem látom a logikai kapcsolatot kijelentéseim és Orbán Viktor között, erről csupán egy kérdésre várom Öntől a vállaszt: mitől jóbb az Orbánozás, mint a Gyurcsányozás és így tovább?!!!...

Ha nem teljesen is, de valamennyire értem haragját, mégis azt mondom, ne siesse el az áttelepülést Erdélybe, mert meglehet, hogy újonnan csalodni fog. Nem, nem ismeröseiben, hanem higgye el, mint magyarnak itt nehezebb az élet, és a személyes és kollektív szabadságok messzemenően szűkebbek!

Addig is, ha Marosvásárhelyen járna, szívesen látnám egy kávéra.

Tisztelettel,

Pásztor Ferenc
PasztorFerenc
@maria.postr.hu: És, hogy ezt se hagyjam vállasz nékül: ami Izsákon történt, ha a kivizsgálás is igazolja minden részleteiben majd a hírt - én azt hiszem, erre minden esély megvan!!!-, akkor ott egy szőrnyű rémtett történt: egyenruhás gyilkosok megöltek egy EMBERT!...

Hogy a szerencsétlen pontosan egy erdélyi honfitársam volt, persze, hogy fáj! Éppen úgy mintha egy zsidó, román vagy cigány (felénk még ne dívik a rroma) lett volna, mert MEGÜLTEK EGY EMBERT!!!

ISTEN NYUGTASSA SZEGÉNYT BÉKÉBEN!

Remélem az igazságszolgáltatás teszi majd a dolgát, és a közvélemény örködni fog e fölött.
maria.postr.hu
@PasztorFerenc: Pont ebben van a dolog lényege: a magyar igazságszolgáltatást éppen ezek a gyilkosok és segítőik próbálják manipulálni.

1. Azt a nyomozást már tavaly októberben lezárták, aminek az ügyében elhurcolták otthonról ezt a szerencsétlen embert.

2. A rendőröknek nem volt házkutatási parancsuk, B. József pedig nem kapott idézést.

3. A boncolás kimutatta, hogy a hasi belső szervek sérültek, ami miatt elvérzett. A szerencsétlen ember nem tudta védeni a belső szerveit, mert a két kezét hátrabilincselték a kínzás előtt!

4. Miután agyonverték, még a rendőrök jelentették fel az áldozatot.

5. Miután az ügyészség elutasította a nyomozást a bizarr feljelentés ügyében, kerítettek két HAMIS tanút, hogy igazolja a rendőröket, hogy "jogszerűen" verték agyon az áldozatukat.

Gyalázatos módszerek!

És még mindig a gyilkosokat mentenék azok, akiknek számon kellene kérni rajtuk a tettüket.
PasztorFerenc
@maria.postr.hu: Mária, evidens, hogy hozzánk nem jutottak el még mindezek a részletek, de maradéktalanul osztom felháborodását!
mariaberta
@Darthon1: Először is tisztázzunk valamit: Nem az én románom, nekem nincs Erdélyben, azaz Romániában sem rokonom, sem ismerősöm. Véleményeddel -mondhatni- teljes mértékben egyetértek, nekem csupán az "egyenlő bánásmóddal van bajom, vagyis azzal, hogy ha a helyzet úgy alakul, magyar-verésről beszélünk, -nem arról, hogy mondjuk két fiatal társaság összeverekedett- , ez esetben viszont egy tragikusan végződő -mégpedig hivatalos személyek által elkövetett , én úgy nevezem, gyilkosságról van szó.
Természetesen mindenkinek szíve-joga szeretni, vagy nem szeretni más nemzetiségű embert, de halálra verni valakit, -engem legalábbis- felháborít. És itt kifogásolom, hogy most mélyen hallgatnak azok, akik állandóan magyar-verésről beszélnek, ha valami konfliktus esik meg, akár Romániában, Szlovákiában, vagy Vajdaságban.
nehogymá
@Darthon1: nagy része a menekülteknek ugrott egy két országot.valahogy nem volt kedvük itt maradni ,duna tv
pbalage
inkább én is román akarok lenni. ezt a magyar főkormányzóságban milyen engedéllyel lehet megtenni?
pacsni
en mint kettos àllampolgàr, aki 40 ève kulfoldon lakom, nagyon orulok, hogy nem magyarfoldnek szamit Erdèly! Amit ezek itt muvelnek, arra nincs pèlda! Kinyitottàk a karàmokat kulfoldfelè, ide jottek kulfoldre, koveteloznek, olnek gyilkolnak, tonkretettèk a munkapiaci àrakat, fillèrekèr dolgoznak, munkàt, lakàst ès egèszsègugy ellàtàst akarnak ingyen, ami itt kulfoldon sokba kerulne. 2-3 honappal ezeleott egy Romàn fèrfi infarktust kapott, utànna mikor megmentettèk az èletèt, feliratkozott a szivàtultetèsi listàra., mikor kozoltèk vele, hogy nem lehetneki erre a listàra feliratkozni, mert itt kulfoldon, csak az itt èlo àllampolgàroknak jàr ingyen mert ez a beavatkozàs sok pènzbe van az àllamnak)(akkor felkapta a pumpàlyàt ès szaladgàlt minden fele az egèszsègugyi minisztèriumtòl az ujsàgirokig. De a Minisztèrium, megmutattaneki a protokolt, hogy ez egy dràga mutètbe kerul ès azok akik adakoznak csak is az itt lèvo àllampolgàroknak irjàk ala a megeggyezèst, menjen haza ès ott csinàljameg a szivàtultetèst.Ugy hogy evvel becsukattàk a szàjàt. Mert azt is mondtàk, hogy legtobb romàn àllampolgàrok mikor idejonnek mindjàrt kuràlni akarjàk magukat ingyen, mert legtobbje nemsok egèszsèggell rendelkezik, de a miniszteriumnak van egy protokolja, hogy csak surgos esetben lehet azonnali egèszsègugyben beavatkozni! Arrol nem is beszèlve, hogy idejonnek terhesen ès itt szulikmeg a gyereket, hogy megkapja az àllampolgàrsàgot!De màr erre is ràjottek a politikusok ès tanulmànyozzàk, hogy nekapjàk meg azonnal aki ittszul az àllampolgàrsàgot! Mikor a kàdàr volt hatalomban, egyszer elment a Csauseckihoz, ès mondtaneki, hogy adja vissza az Erdèlyi rèszt, mert az a Magyarokèvolt, erre Csausecku aztmondta, igen vissza adom, de akkor az embereket is àtkell venni! erre Kàdàr azt mondta, hogy azok nem kellenek! Valami csak volt benne, hogy Kàdàr nem akarta a Romànokat àtvenni??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.