Jelentős figyelmet szentelt a magyarországi alkotmánymódosításnak kedden a német és az osztrák sajtó.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
és nem csak a liberálisok, hanem mindenki a konzervatívok is. tőlük is elhatárolódunk? mi lesz itt kis észak korea?
kerék
Komolyan, annyira megkeveri a szart, hogy a következő párt nem tud majd fejleszteni semmit, mert a helyreállításra fog elmenni mind a 4 év.

És orbán tudja, hogy ha másik párt lesz, nem tudják majd megváltoztatni az elbaszott dolgokat, mert a közgyűlésen a fidesz az ellenzék ellen fog szavazni mindig, így esély sem lesz a változtatásra... Rendesen megcsinálta nekünk, már most elkúrta a jövőnket.
bundi
@Rézangyal: @kerék: és mi lesz a lépésük?
„Ha a magyar parlament nem veszi figyelembe az alkotmánymódosítással kapcsolatos uniós aggályokat, akkor több eszköz is az Európai Bizottság rendelkezésére áll arra, hogy kikényszerítse az uniós jogszabályok betartását” – ezt mondta a brüsszeli testület szóvivője még az előtt, hogy az Országgyűlés megszavazta az alaptörvény negyedik módosítását. Példaként említette a kötelezettségszegési eljárást, és „további jogi lehetőségeket, amelyeket az EU alapszerződése előír”. Az utóbbival arra utalt, hogy az EU-szerződés 7. cikke alapján a bizottságnak, hasonlóan a tagállamok egyharmadához, a miniszteri tanácshoz, vagy az Európai Parlamenthez joga van arra, hogy elindítsa a szakzsargonban nukleáris opcióként emlegetett eljárást, ami az EU alapértékeinek megsértését szankcionálja."
szép jövő:
""A 7. cikk értelmében alkalmazott szankció keretében a miniszteri tanácsi voksolásoknál az adott tagország szavazati jogát, illetve más jogokat lehet felfüggeszteni” – mondta el lapunknak Kende Tamás. A nemzetközi jogász szerint a konkrétan nem nevesített jogfelfüggesztés akár azt is magába foglalhatja, hogy felfüggesztik az áruk, és a munkaerő szabad áramlását."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.