A Jobbik elkészítette és a parlament elé terjesztette a saját elképzeléseit a rezsicsökkentésről - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján az egyik benyújtó, Z. Kárpát Dániel.

A Vona Gábor frakcióvezetővel közösen beterjesztett indítvány elfogadása esetén az Országgyűlés felhívná a kormányt, hogy kezdeményezze a földgázellátásról szóló, a villamos energiára vonatkozó, a távhőszolgáltatásról rendelkező, a víziközmű-szolgáltatásról, továbbá a hulladékról szóló törvények módosítását annak érdekében, hogy a szolgáltatásokért fizetendő díjak és egyéb számlaelemek tekintetében a lakossági fizetési kötelezettség 30 százalékkal csökkenjen.

Emellett a Jobbik az elmúlt évtizedek ágazati privatizációs szerződéseit is felülvizsgálná és elszámoltatná a tisztességtelenül eljáró politikusokat és vállalatokat, valamint átfogó fogyasztóvédelmi razziát indítana, hogy garantálni lehessen: a közműcégek semmilyen formában nem hárítják át a rezsicsökkentés költségeit a lakosságra.

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: a Jobbik javaslatának legfontosabb célja, hogy senki egy fillér indokolatlan terhet ne háríthasson át a magyar polgárokra.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
outsider
@kamazuka: Egyszer már nyerhetne a nép is...
profon
Szerintem 1 évre válasszuk már meg a jobbikot ! Aztán már mindenki látni fogja ,hogy többet rombolnak majd mint a "nyócévesek" meg a mostani háromévesek. Aztán azt se bánom ha húsvéti nyuszinak állnak utána.
joopapa
@profon: Szerintem ők lepődnének meg a legjobban. Néznének a vitykára most mit csináljunk viktorovics elvtárs.
sonderkommando
Nem a rezsivel kellene foglalkozni, hanem az áfával, az szja-val, a járulékokkal, mégpedig differenciáltan, tehát a gazdagok ne részesüljenek ezek csökkentéséből.
SwordFish
50%-os rezsicsökkentést ! Igazából az kellene. És ezt tök komolyan mondom. :-)

És ez megvalósítható is lenne! :-)))
human
Fizessenek a szolgáltatók!!! :) Egyébként az egésznek licitálgatás pont nem a lényegről szól.
1. Az állami szerveknek vizsgálnia kellene a szolgáltatók árképzését, hogy ne zsákmányolják ki az embereket.
2. A bérszintnek kell akkorának lenni, hogy a minimális szolgáltatás könnyen megfizethető legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.