Három hónapra kizárják a közfoglalkoztatásból azokat, akiknek a gyermeke nem tesz eleget a tankötelezettségének, illetve azokat, akik nem tartják rendben lakókörnyezetüket - az Országgyűlés hétfőn 242 igen, 54 nem szavazat és 8 tartózkodás mellett fogadta el az erről szóló javaslatot.

A közmunkából kizárásról a munkaügyi kirendeltség dönt, ha a gyermek hiányzása meghaladta a 30 órát.

A szociális szövetkezetekről szóló törvény módosítása értelmében egészség- és nyugdíj-biztosítási jogviszonyt is szerezhet a szociális szövetkezet tagja, ha munkavégzési jogviszonyt létesít. Ez havi 6600 forintos kötelezettséget jelent, ám ennek egy részét az állam az első négy évben, csökkenő mértékben átvállalja.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Ez egy teljesen igazságos rendszer lesz, akárki meglássa!
Nem kaphat közmunkát, akinek a gyereke nem jár iskolába, csak mellé, rendetlen az udvara, és mert a gyerek a suli mellé jár, ugrik a családi pótlék is.
Magyarul pénzbeli ellátás nélkül marad a család. Honnan lesz pénzük legalább élelemre?
Honnan, honnan?
Hát elmennek lopni, lopni, lopni, Józsi bácsit, Mari nénit kifosztani, lopni, lopni, lopni...
És ezzel sikeresen kitermelik a jövő sikeresen működő tolvaj hordáit.
Rendben, hogy vannak szabályok, amelyeket illik betartani, de...
Az már kevésbé tűnik rendben levőnek, hogy egy szabályt három másikkal akarnak betartatni, miközben azokat, akiket az első szabály betartására szeretnének kötelezni, a másik három szabállyal bűnözésre késztetnek.
Szegény Hofi, hogy ezt nem érhette meg. Volna itt számára a humornak forrása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
excep
többek között ez is egy orbán agyrém és azt mondják itt szabadság van egy nagy lófasz van itt nem szabadság
feri57
itt megint a legszegényebbeket büntetik. Ha egy rózsadombi gazdag gyereke lóg az iskolából a szülei nyugodtan dolgozhat, mert őrá nem vonatkozik a törvény mert rendes munka helye van.Itt is világossá vált a kettős mérce a legszegényebbektől az utolsó falatot is kiüti a kezéből ez a törvény rendelet.
kukac50
@kkalman: Ezzel a felfogással a költségvetésbe több pénz marad,de több lesz aki gyilkol majd az ennivalóért. Pintér ezt akarja elérni. A legtöbbször nyugdíjasokat ölnek meg,így kevesebb nyugdíjat is kell fizetni.
nagypapa
Egy hülye kormánytól nem várható csak ilyen alpári "intézkedés":ezzel csak a nyomort növelik!
radios45
@nagypapa: ez tényleg a leghülyébb kormány, ami eddig volt Mo-on, az elmúlt 23évben.
Már nem tudnak mit kitalálni, 2011-ben a segélyeket vették el, vágták meg, most + a közmunkát is elveszik, a sok fidesz birka szavazógép, meg ámul bámul a tv.előtt, micsoda bűnözési hullam van az országban ösztől tavaszig, /na és ami ezután jön/,sok ezer lopás rablás.
Szégyen gyalázat, hogy a képviselőink nagy része, hétfő kivételével, más munkanapokon nem vesz részt az ogy.üléseken, üres padsorokat látni, a padkó mindkét oldalán.
Havi 511ez.ft ért, nem járnak be a munkahelyükre, bizottságosdit, meg nagyon elfoglalt fontos embert játszanak, őket persze nem lehet +bűntetni, a járandóságukat csökkentenim elvenni sem, mert 2/3os isteneknek képzelik magukat.
Tootsy
@lenhardtibolya: Hajszalpontosan igy van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.