Az Átlátszó ismét perre ment a közmédiával szemben, mivel az MTVA megtagadta közérdekű adatigénylésüket a rádió új szignáljainak ügyében.

Március elején fordult közérdekű adatigényléssel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaphoz (MTVA) az Átlátszó.hu, hogy adják ki a közrádiók új szignáljaira vonatkozó szerződéseket. A közmédiát felügyelő cég Kovács Ákost kérte fel arra, hogy új szignálokat írjon a közszolgálati rádióknak - olvasható az Átlátszó blogon.

Ákos 320 darabot komponált a dalokból. Az MTVA közleményt adott ki arról, hogyan készült a rengeteg szerzemény, de azt nem tudatta, hogy mennyibe kerültek az adófizetőknek az új szignálok, és milyen feltételekkel vállalta Ákos az elkészítésüket.

Az MTVA arra hivatkozva tagadta meg az adatok kiadását, hogy az üzleti titkot sértene. Korábban is ilyen indokkal utasították el az adatigényléseket, később azonban bíróság kötelezte a céget, hogy kiadja a kért dokumentumokat.

Az Átlátszó megkereste Ákost is, de ő nem állt szóba az újságírókkal.

Mivel mindenképpen tudni szeretnék, hogy mennyi közpénzt költött az MTVA az új szignálokra, ismét bírósághoz fordultak.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Dalok? :) Nem tudom, a többi rádión mik vannak, de a Kossuthon kb. olyan klimpírozások vannak szignálként, amilyeneket 5 éves koromban produkáltam a karácsonyra kapott xilofonnal. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.