Amikor a vallás igazolja a politikát. Az orbánizmus „igazi hungarikum". Miután kedden megírtuk, hogy a református vallású miniszterelnök 50. születésnapja alkalmából katolikus hálaadó szentmisét tartanak, a hozzászólások miatt úgy éreztük, el kell magyaráznunk, hogy a jelenség egyáltalán nem új. Jakab Attila úgy látja: az Orbán-rezsim igazi hungarikum. „Benne a magyar társadalom nem elhanyagolható része önmagára ismer, azonosul vele, ahogy azt el is várják tőle. Lecsapódik mindaz, amiről alig-alig akar valaki tudomást venni: a felszínesség, a középszerűség, a féltudás kultusza, amely ugyanakkor a saját kiválóságába és megfellebbezhetetlen igazságába vetett mélységes meggyőződéssel párosul. A politika és a vallás összekapcsolása szinte mondhatni természetes dolog, mivel mindent (különösképpen a pozíciókat) egyfajta vallásos hit (és annak elvárása) leng körül…”

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
@verőce21: Egyél tehénlepényt!!
Több milliárd légy nem tévedhet!! :))
miazavalami
@verőce21: Tegnap 20 23. -ra. Nagyot csalódtam benned!! Tudom , hogy Orbán híve vagy, de annál okosabbnak hittelek , hogy lemenj te is libázásba!!!
verőce21
@miazavalami: Csak egy példát írtam az emberi tévedésre. :)

@marlin: Én nem élek vele, és lósz@arral sem, mint a verebek. :)
miazavalami
@verőce21: Ez nem példa! Ilyenekkel csak a tökhülye Bajnai gyűlölködők jönnek akiknek mindegy merről kel fel a nap , csak Orbánra ragyogjon... Tőled észérveket várok , indokot miért nem . Vártam...
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: pl.: propeller.hu/itthon/2678184-arra-keri-kormany-molt-ne#v814115
valóban nem lószaron éltek, hanem az emberektől ellopott javakkal. Lószarón a kifosztottak élnek már. Lásd Ócsa. Ezen te vihorászol... Remélem, már nem sokáig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.