Rengeteg tévhit él az autósokban azzal kapcsolatban, hogy ha balesetet szenvednek a gépkocsijukkal, vétlen félként mire kell odafigyelniük. Olvasónk tapasztalata szerint a KRESZ alapján egyértelműnek tűnő forgalmi helyzetben sem lehetünk biztosak abban, hogy melyik fél javára dönt a biztosító. Jó tudni, hogy az európai baleseti bejelentő lap nem a felelősség elismerésére, hanem a baleseti szituáció rögzítésére szolgál. Sőt, még a helyszínre érkező rendőr megállapításai sem feltétlenül mérvadóak....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Hasonló szituba én is keveredtem már. Belémpancsoltak hátulról, mert a mögöttem jövő épp az üzemanyag árakkal volt elfoglalva a mellettünk lévő benzinkúton. Igaz nem sérült meg senki, de aljas voltam és rendőrt hívtam. Egy gyors szondáztatás után kitöltöttük a baleseti lapot a rendőr adott a tagnak egy helyszíni bírságról kiállított csekket, majd megsúgta, hogy írassam rá a lapra a károkozóval, hogy a felelősségét elismeri. Hirtelen zavarában rá is írta alá is írta és így semmi gond nem volt a biztosítókkal.
Silver
Enyémbe tavaly tolatott bele egy illetőa benzinkúton,a haverjai elég ittasak voltak már majdnem verekedés lett belőle,de sikerült megbeszélni a dolgot.Aláírattam vele a lapot hogy a felelőségét elismeri,csak egy dolgot csesztem el a szerződése alapján írtuk meg a papírt és nem a csekk alapján,így utólag derült ki hogy a KöBe nem kötvényezte neki át a biztosítását mert nem fizette még be és ezekután törölték is a listáról.Nos ekkor leszakadt rólam a víz.Ezután a saját biztosítómnak írtam kérvényt(posta biztosító)hogy szivességi kárfelvételt igényelek.Picit leveleztünk de 1hét mulva jött is a kárfelvevő és 1hónap mulva már utalták is az összeget ami 100 000fölött volt.Ezt az összeget elvileg az illetőtl fogják majd vonni fizetéséből stb.
zipper
Az a helyzet, hogy szinte fillérekért lehet vásárolni eldobható fényképezőt, de arra alkalmas mobil is jó és törésnél azonnal körbefényképezni mindent, mielőtt még megváltozna a helyszín !
Nagyon sok kellemetlenségtől és utánfutástól mented meg magad néhány azonnalos fotóval !
Utána jöhet az adatlapok kitöltése és a kárfelelősség elismertetése ! Az a néhány kattintás csak néhány másodperc.

A legkisebb nézetkülönbség esetén is rendőrt hívni, akkor is,ha nincs személyi sérülés !
dömdödöm
most ami a legfontosabb amit tudnod kell a kreszről hogy az a biciklisekre nem mindig vonatkozik .Szembe jönnek a forgalommal !!!
Halszem
@dömdödöm: Biciklisekre nem vonatkozik a kresz.

Pl. biciklizni részegen is szabad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.