A Facebookon is körbejár Szitka Péter kazincbarcikai polgármester levele, amelyben arról értesíti a város lakóit, hogy zavarok keletkezhetnek a távfűtéses lakások melegvíz-ellátásában.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zipper
@Turbó Pasi: "Mindaddig amíg nem veszik el a műküdési engedélyüket vagy nem államosítják őket."

Tipikusan orbáni gondolkodás, annak megfelelő nulla-értékkel !

Hol voltak eddig ezek a szuper, a "zembereket" kímélő ötletek 3 évig ?
Minden lehetséges trükkel fosztogatták a zembereket, azonban közeleg a választás, mocorognak az elégedetlenek, a 2/3 -nak már nyoma sincs, milliók mennek el kormány-piárra, Fidesz-piárra, cöfösökre, külhoniakra, irodabútorokra és minden olyanra, amelyből a zembereknek nem igazán jutott eszébe a "Magyarország jobban teljesít" !

Először 10 %-tól voltak benedvesedve, azt gondolták,hogy imába foglalják a buta választók a nevüket, aztán észrevették, hogy az átlagháztartásban ez pókfing, újabban megpendítették a 30 %-ot !
Választás közeleg...nem a hatalmas jóságól és együttérzéstől kapkodnak és ígérgetnek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Darthon1
@Turbó Pasi: tipikus fitymaszos gondolkodás, nyomjuk le erőből a torkukon. Hát barátom, gondold át ezt még egyszer. Az a jó állam, ahol mindenki, tehát a szolgáltató is elégedett. A szolgáltatókat illető sztereotípiád pedig egyenesen csodálatos. Tudod a kisiparos például, akinek odavágják a háromszoros díjat az áramért, nem annyira boldog, vissza is adja az iparját nagyon sok. Nicolae Ceaușescu Romániájában volt az a szlogen, hogy az államadósságnak nem szabad növekedni, és ennek mindent alárendeltek. Amikor nekünk 21 milliárd dollár volt a tartozásunk, nekik csak 2. Viszont atomerőműveket kellett leállítani anyag és alkatrész hiány miatt. A nép éhezett, olyan emeletes házakat építettek, amelyek előtt ott sorakoztak a pottyantós wc-k. Egy Magyarországi turista csoporttól , ha megérkezett, azt kérdezték először, hogy hoztak-e szappant, fogamzás gátlót, farmert, kávét eladni! A verseny nélküli izomból korlátozás oda fog vezetni, hogy az EON például elmegy és marad a félhülye , de fideszes magyar szolgáltató. Ezt lehet látni Pécsen is. Attól, hogy elüldözték a Szuezt, nem lett olcsóbb a víz, attól, hogy elvették a buszokat a korábbi szolgáltatótól, nem lett olcsóbb a közlekedés. Olyan járművekkel közlekednek, amelyek csuklórészen szakadtak szét a koruk miatt. A Pécsi Önkormányzat már füstadót, ingatlan adót, meg mindenféle más adót is kivetett, mert csődbe ment. A sok és magas adók miatt nem jön egyetlen vállalkozás sem Pécsre és a korábbiak bezárása miatt nincs ipar. Az emberek munkanélküliek. Lassan kiürül a város. A közbiztonság kezd hanyatlani, jön a gettósodás. FIDESZES álom világ. Nem kérünk belőle!
kkalman
@Turbó Pasi: A rezsicsökkentést a szolgáltatás árában levő adók csökkentésével is meg lehetett volna oldani. 16,12 Ft az áram beszerzési ára a szolgáltatónak, erre jöhet a törvény szerint 2,- Ft/kW kereskedelmi árrés. Az Áfa 27%, és még egyéb sallangok díszítik az áram és természetesen a földgáz árát is, amely hasonlóképpen alakul, mint az áram ára. A legnagyobb nyereséget az állam teszi zsebre.
Ha én vagyok az állam, és jótékonykodni akarok, akkor nem más farkával verem a csalánt, azaz, nem a szolgáltatótól veszek el 10%-ot, és hozom még hátrányosabb helyzetbe a különböző extra adók kivetése után, hanem az én bevételemből adom azt az összeget, amely eléri a tervezett 10%-ot.
Lehet, hogy jó helyen állsz, de nem a szíveddel kellene látni, nézni a dolgokat, hanem a szemeddel, és jobban átgondolni, miről is szól a történet.
Dr.luigilongo60
@Turbó Pasi: Nem oly rég készült egy felmérés a szolgáltatóknál, teljesen hivatalos.
A hasznuk 5% körül mozog és ezt hivatalosan is közzétették és nem a szolgáltatók.
Erre varrjál gombot!
Darthon1
@kkalman: @Dr.luigilongo60: azt hiszem ez a gyökér lelépett. Olyan, mint az aki a járdára szarik és röhög azon, hogy ki lép bele. Nem kíváncsi a mondandókra, azt hiszem a magam részéről a továbbiakban kikerülöm.
Pisti271
@Turbó Pasi: "A Mátrai erőműben is tellett prémium osztogatásra , annyira "szarul" megy nekik , ugye."
A Mátrai erőműben terveztek egy beruházást, aminek a végrehajtását a bizonytalan gazdasági környezet miatt halogattak. Most végleg úgy döntöttek, hogy nem valósítják meg. A beruházásra szánt pénzt osztalékként fizették ki. A problémák majd akkor jelentkeznek, mikor arra a kapacitásra lenne szükség, amit a törölt beruházásoknak kellene kiszolgálni.
kkalman
@Darthon1: Egyetértek. Idejött, trollkodott. elment. Egyedül. Még azt sem tudja, sz@r dolog egyedül elmenni. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.