Várhatóan ősszel kerülhet az Országgyűlés elé a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) családi adókedvezmények kiterjesztéséről szóló javaslata. Magyarországon 3,8 millió ember rendelkezik adóbevallással, ebből a 2011-es adatok alapján 1 millió 17 ezer ember az, aki gyermekek utáni adókedvezményt igényelt. Az indítvány a negyedüknek, nagyjából 200-250 ezer családnak jelentene segítséget – vont mérleget Harrach Péter a Duna Közbeszéd című műsorában. Műsorvezetői kérdésre reagálva leszögezte: "arra van pénz a költségvetésben, amit fontosnak tartunk, a családok helyzete és állapota pedig lényeges kérdésnek tekinthető". Hozzáfűzte, hogy az adóhatóság számításai szerint 50-60 milliárd forint az az összeg, amit még le lehetne írni a járulékokból. Lesznek olyan családok, főleg a nagyjövedelműek, akik ezt nem veszik majd igénybe, mert olyan magas az adójuk, hogy abból írják le a kedvezményt, így végső soron a módosítás a kisebb jövedelmű és a sokgyermekes családoknak kedvez – húzta alá.

Forrás: magyarhirlap.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr lóherre
Na, a nagy okos "harag" meg mondta, amit meg mondott, a gazdagoknak még többet, a szegényeknek meg kevesebbet. Ez keresztyéni igaz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.