A Szeged környéki kistelepüléseket sújtó szúnyoginvázió miatt Orbán Viktor miniszterelnök segítségét kéri a kübekházi polgármester.

Molnár Róbert elmondta, az esőzések és az elhúzódó belvíz miatt a Szeged környéki kistelepüléseken - Kübekházán, Deszken, Klárafalván, Tiszaszigeten, Újszentivánon, Kiszomboron, Ferencszálláson - olyannyira elszaporodtak a szúnyogok, hogy huzamosabb ideig nem lehet a szabadban tartózkodni. A szülők nem tudják kiengedni a gyerekeket az épületekből - tette hozzá.

A politikus közölte, a május 1-jei ünnepségeket tönkretette a szúnyoginvázió, hosszabb távon azonban a térség idegenforgalmára is súlyos kihatással lesz, ha "ezt a katasztrófahelyzetet" nem tudják kezelni. A kistelepülések saját erőből - anyagi források híján - nem tudnak cselekedni.

Kübekházán az egyszeri szúnyoggyérítés költsége 300 ezer forint lenne, a jelenlegi helyzetben a beavatkozást azonban két-három naponta meg kellene ismételni, s erre a feladatalapú finanszírozásra átállított önkormányzati költségvetésben nem lehet forrást találni - fogalmazott a polgármester.

Molnár Róbert elmondta, kérték a katasztrófavédelem, a térség országgyűlési képviselője, a kormánymegbízott segítségét, keresték a Belügyminisztérium államtitkárát, de eddig semmi eredmény, ezért fordultak levélben közvetlenül a kormányfőhöz, hathatós és sürgős beavatkozásában bízva.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

trampli
@Nauta: Szerintem pedig ide, Mo-ra, egy furulyás ember kéne!:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@Nauta: Hallod, ismerem Orbánt, de nem tudtam, hogy tart patkányokat. Milyen jól vagy informálva...:-))
trampli
@Nauta: Szerintem pedig ide, Mo-ra, egy furulyás ember kéne!:-)))
pbalage
Ó, Nagy Fényű, Bölcs Vezérünk, kérlek Téged, hogy a szúnyogok ellen is tegyél valamit, ne csak a bolsevik európai únióval küzdj, mert bár tudom, hogy nincs időd ilyesmire, hiszen csak a rezsit kell csökkentened, meg a haveroknak pénzt osztogatni, de így is leborulok a nagyságod előtt. Rettenetesen Hatalmas Viktorunk, Mi Vityánk, ki a parlamentben vagy! A mindennapi szúnyogunkat add meg nekünk ma!
pbalage
Szent Viktorunk! Tudjuk, hogy nehéz lesz a szúnyogokkal, de biztos olyan jól fog sikerülni, mint ez: kepfeltoltes.hu/view/130509/rezsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
pbalage
A szúnyogok aláírásgyűjtést követelnek! Most zümmögte egy a fülembe! Védd meg Vitya a sok szúnyogot! SZUNYOGDEMOKRÁCIÁT AKARUNK! SZUNYOGMENET GYÜLEKEZIK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.