Jászapáti polgármestere visszautasította az MSZP által a trafikpályázatok kapcsán vele szemben megfogalmazott vádakat. Pócs János fideszes országgyűlési képviselő hétfőn ezt annak kapcsán közölte, hogy a szocialisták közleménye szerint a polgármester lebuktatta magát, amikor olyan titkos információkról nyilatkozott, hogy a településen hányan pályáztak trafiküzemeltetésre.

A kormánypárti politikus közölte, a trafikpályázaton indulók közül hatan keresték meg mint Jászapáti polgármestere, és kértek tőle különböző információkat a kiírással kapcsolatban, míg egy pályázó a médiában tiltakozott, miután nem nyert jogot trafik működtetésére. Ebből következtettem arra, hogy Jászapátin heten pályáztak trafik üzemeltetésre, de én sem gondoltam jól, mert utólag kiderült, nyolcan voltak - tette hozzá a politikus.

"Amikor a földtörvényről tárgyalunk a parlamentben, akkor gazdák (...), amikor a temetkezési törvényt változtatjuk meg, akkor a temetkezési szolgáltatók keresnek meg, és egyeztetünk, ez a képviselő dolga - fogalmazott a fideszes politikus.

"A maffiabaloldal ostorán nem leszek bojt!" - hangsúlyozta Pócs János, megjegyezve, őt az MSZP sem nyilatkozattételre, sem lemondásra nem szólíthatja fel, az emberek és a független média viszont ezt bármikor megteheti.

Az MSZP hétfői közleményében arra szólította fel Pócs Jánost, hogy adjon elfogadható magyarázatot arra: honnan tudja, hogy hányan pályáztak; látta-e a helyi pályázók listáját; illetve a döntést megelőzően volt-e politikai egyeztetés. Ha ezekre nem tud választ adni, akkor azonnal adja vissza mandátumát, és mondjon le a polgármesterségről - közölte az ellenzéki párt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.