Három éve alakult meg a kormány, Orbán Viktor szerint 25 olyan dolgot értek el, amely bizonyítja, hogy jó kormányt csináltak - írja az Origo.

"Lehet vitatkozni, hogy kevés vagy sok, de hogy ne csináltunk volna semmit, azt biztosan nem lehet a fejünkhöz vágni" - mondta Orbán Viktor május 8-án Győrben. Az Origo összeszedett néhány állítást a miniszterelnöktől és kibontva mondtak véleményt, hogy igaz vagy sem, amit a miniszterelnök állít.

"Én már '98-ban is, és most, amikor 2010-ben ismételten azzal a feladattal szembesültem, hogy kormányt kell alakítani, sikeres kormányt akartam alakítani" - mondta Orbán, mielőtt felolvasta volna azt a 25 tételből, címszavakból, tőmondatokból álló listát, "amit a mentségemre fel tudok hozni", és amelyből "úgy tűnik, hogy volt már ennél rosszabb kormányunk is, sőt van jó néhány dolog, amire kifejezetten büszkék lehetünk".

"Rezsicsökkentés. Nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése. Minimálbér emelése. Politikusok számának csökkentése - horribile dictu: megfelezése. Szülésről visszatérő nők támogatása. Munkahelyvédelmi akcióterv. Háromezer-ötszáz új rendőr. Újra három évig jár a gyes. Államadósság-csökkentés. 10 százalék alatt a költségvetési hiány. Családi adózás. Adókedvezmény a kis- és középvállalkozóknak. Új mentőautók. Különadó az indokolatlan végkielégítésekre. Korkedvezményes nyugdíj a nőknek. Erzsébet-program a szegényeknek. Őstermelők támogatása. Önkormányzati adósság átvállalása. Három csapás törvény. Devizahitelesek megsegítése. A tanárok elleni erőszak megfékezése. Rászoruló gyermekek támogatása. A magyar föld védelme. Csak az kaphat családi pótlékot, aki iskolába járatja a gyermekét. És nehéz tárgyalások után elértük, hogy 2014 és 2020 között az uniós költségvetési kiadásokból 51 000 forinttal több támogatás jut fejenként minden egyes magyar embernek. Ez a huszonöt pont."

Részletek az Origo oldalán >>>

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kedwes
Ha még legalább, egy tétel is igaz lenne!
Ne lenen mögötte kiadós életszínvonal csökkenés, drágulás!
Minden "állítása" erős magyarázatra szorul.
Tudjuk, amit magyarázni kell az már...
GeoCravker
Sok szempontból a pszichiáteri szakvéleményt is felhozhatná.
endresy.blogspot.com/2012/07/miniszterelnoki-tunetlicit.html
Amugy meg erőteljes az a hatás, hogy a statisztika hamisitható, illetve szelektálható. Csak jól kell felvenni a paramétereket. Mint a népszerűségvizsgálatoknál.
Hellcat
Elmondott 25 olyan pontot aminek ha egyesével mögénézünk mind ott a buktató...Ott az elején a rezsiátbaszás...nyugdíj vásárlóérték...hol? Meg a manyup pénzek, hol? Tehát megint csak veregette a mellég 25 olyan dologgal ami vagy szégyen vagy átbaszás.
mátmar
Az igaz, hogy nem lehet azt mondani:" Nem csináltunk semmit" Szétzüllesztették ezt a szép országot. Csináltak belőle egy diktatúrát!
SLAakku
Nyugdiváltozások az előző évhez viszonyitva (éves folyósitás):

2002: 18,54%
2003: 10,26%
2004: 9,55 %
2008: -1,89 %
2010: 5,67%
2011: 4,33%
2012: 4,72%

Vajon a fidesz mikor fogja 38,35% -al emelni a nyugdijakat? (a 14,72% helyett) A nyugdijak vásárlóértéke vajon számit-e a fidesznek? Bankadó: két év alatt 85%-al emelte a bankom a számlavezetési dijamat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.