Azonnali hatállyal átfogó vetőmag-, illetve vetésellenőrzést rendelt el a vidékfejlesztési miniszter, mert tudomására jutott, hogy az ország keleti határain keresztül bizonyos mennyiségű GMO-s...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@kamazuka: Ha Magyarországot körbeültetik GMO-s növényekkel, akkor már probléma lehet, úgy tudom az Eu. is elkötelezett a GMO mentes termelés mellett.
Ki tudja mennyire agresszívek a GMO-s vetőmaggyártók?
kamazuka
@Január: A szója egy genetikailag módosított növény.
Alapanyagként színte mindenbe beleteszik ami állat vagy humán élelmiszer.Dél Amerikából,és az usából hozzák be java részt.
Van egy alma fajta neve fonetikusan kiejtve Mucsu, mely természetes génmódosulat.vannak növények melyek a levegőből kötik meg a nitrogént,tehát nem kell annyi műtrágya.Vajon innen fújhat a szél?
A rengeteg rovar és egyéb kórokozónak ellenálló fajták biztosabb termést hozamot teremthet mely kiszámítható gazdaságot eredményez.
tivoli
Mit izgul a miniszter. A magánföldeken minden gazda magánügye lesz, hogy mit és milyet ültet, vagy vet-e egyáltalán.
Január
@kamazuka: Azt nem tudhatjuk, hogy honnan fúj a szél, de az is biztos, hogy a génmódosított vetőmagok használatával óriási piacot "markolhat" néhány GMO vetőmagot gyártó/gyártató cég. Nem jó a monopolhelyzet, nagyon kiszolgáltatottá teszi az embereket.
Azt is mondják, hogy nem tudni mi lesz ezen termékek fogyasztásának hatása az emberi szervezetre, és mindenkinek egy élete van... és itt van aztán, hogy "járt utat ne hagyj a járatlanért." Aki teheti ezért ragaszkodik a bio termékek fogyasztásához.
Ma már annyi rengeteg vegyianyagot megehetünk a termékekkel, hogy nem szükséges egy genetikailag módosított termék még a sok vegyszeren felül.
kamazuka
@Január: Igen helyén való a véleményed.
A lényeg a műtrágya gyártásban van a gén módosított növényeknél vannak olyanok melyek a nitrogént a levegőből veszik fel kötik meg,pl:az akácfa is ilyen rút cselekedet tesz.
Megkérdezem ha nem kell műtrágyát kiszórni a földekre hogy azután kiabálhassanak kedvükre a szakértők hogy emiatt nitrátosak az ivóvizeink akkor ez most jó vagy rossz nekünk?
Január
@kamazuka: Jó a kérdésed, vajon ki tudja a választ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.