Országszerte nagyjából 800 és ezer közötti számban vesznek részt a cigány emberek szervezett formában az árvízi védekezésben - mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke pénteken az MTI-nek. Hangsúlyozta, hogy soha ennyi cigány és ilyen szervezett formában nem segítette az árvízi munkálatokat, mint most az ORÖ és a Lungo Drom szervezésében. Ugyanakkor hozzátette, hogy "ez sem elég", ezért továbbra is arra kérik a cigányokat, hogy vegyenek részt az árvízi védekezésben. "Addig lesznek jelen, amíg a veszély el nem hárul" - tette hozzá. Farkas Flórián megemlítette, hogy nem cigány emberek is ételt és italt visznek a gátakon dolgozó cigány embereknek. "Nem igaz tehát az az ellentét, ellenszenv és előítéletesség, amiről sokan beszélnek" - hangsúlyozta Farkas Flórián, aki szerint komoly társadalmi üzenete van ennek az összefogásnak.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Ez a cigányok összességének kb. 0,5-0,6%-a. Viszont nem értem: ha bűnözésről van szó, akkor nem lehet nyilvántartani, és közzétenni a származást, gátvédéskor meg lehet??? Valahogy szabványosítani kellene már ezt a cigánymizériát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SELIG
3 millióan vannak. Gyenge a részvétel a részükről.
taglo
Nálunk ,valóban segítettek a cigányok, levágták flexel a gát sorompóit !Valamint ,kaszálják a zöld búzát, a lovaiknak ,azt mondják úgy is elrohad a vízben !
bagira
@hallgatag: Vácról? A győri gáton láttam rendőrök által őrzött rabokat dolgozni. Szóval őket Vácról vezényelték oda?
hallgatag
@bagira: Nem ezt mondta F.Flórián roma-vezíííír !!! Csak azt, hogy onnan jöttek, önként, egyszer ötszázan, máskor ezren...Hát higgyük el ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.