A Magyarország és az újjáépülő, stabilitását újra megteremteni készülő Szomália közti együttműködés megindításának lehetőségeiről tárgyalt pénteken Budapesten Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Maryam Quasem, az afrikai ország társadalmi fejlesztési minisztere.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Lehet rosszul tudom, de Szomáliaiak a világ legelvetemültebb kalózai. Netán tanulmányúton van?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
outsider
@Tootsy: "Mi következik? Lassan már Szomáliával kell mérlegre tenned Magyarországot, hogy szépnek, jónak tűnjön a fideszmaffia nagy mutyinemzeti mutyiműve."

Szomália - fegyvermutyi - polgárháború (fideszek orbánkirályért a magyarok ellen, nem, nem cigány-magyar háború lesz:)
Tootsy
@gabrella: Hat persze, Kedves, hogy mindenki hulyeskedik ezzel a hirrel: oszinten, szerinted mi a loszart fogunk eladni Szomalianak? Nehezgepeket? Homokot, Szerintem inkabb a kalozoknak fegyvert, es akkor mar eleg is, ha csak a pintersanya megy ki targyalni,...
SLAakku
@Tootsy: Főleg annak tudatában, hogy:

Szomália a világ legszegényebb országai közé tartozik, tulajdonképpen nincs működő nemzetgazdasága, valamennyi gazdasági potenciál (kitermelés, feldolgozás, kereskedelem) a hatalmaskodó klánok kezében van. A lakosság döntő hányada a mezőgazdaságból próbál megélni, nincs állami beruházás, fejlesztés- és szociálpoltika.

A létszükségletként érkező nemzetközi segélyek elosztását alapjaiban fenyegeti a korrupció, a fegyveres osztagok folyamatos támadásai. A Világbank és az IMF szubvencióit nincs kinek folyósítani, az állam gazdaságpolitikai értelemben nem létező szereplő. Az instabil bel- és külpolitikai körülmények hatására minimális a külföldi humán- és pénztőke beáramlás, az erőforrások kiaknázása szabályozatlan és környezetromboló, a haszon a klánok kasszáját gyarapítja.

Tanulmányút volt.
Tootsy
@SLAakku: Csak az lehetett, hiszen nalunk is eszerint akarja kialakitani az eletlehetosegeket... Meg egy- ket ilyen tanulmanyut, es teljesen tisztaba johetunk azzal, merre is megy a jovonk,...:o((
pacsni
jobb lenne ha Petike ottmaradna ès onkèntesen dolgozna segitenè a ràszorulokat, tobb haszna lenne Mo-nak. ez a màsik csirkefogo.
valakiaki
A francba, megfogadták a tanácsomat és most a szomáliaiaknak adnak állampolgárságot szavazatért? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.