Európa meg van kötve, és nem tud mit kezdeni Magyarországgal, amely Orbán Viktor miniszterelnök alatt visszafele csúszik az autoritarianizmus felé - írja a Reuters. Az európai intézmények már világossá tették, hogy azok az alaptörvény-módosítások, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök konzervatív kormánya elfogadtatott, ellentétesek az EU demokratikus értékeivel és gyengítik a bírói függetlenséget, Orbán azonban, akit az ellenzéke "Viktátornak" is nevez és néhány európai liberális latin-amerikai vezetőhöz hasonlít, konkrétumokat kért az ellenzőitől, hogy amit csinál, az antidemokratikus - idézi fel a Reuters hosszú Magyarországról szóló elemzésében. Az EU erőfeszítései azonban, hogy elítéljék Magyarországot komoly törést okozhat mind az Európai Parlamentben, mind az Európai Biottságban, egyúttal rámutat az unió korlátozott lehetőségeire is, hogy elítéljenek olyanokat, akik eltérnek a demokratikus útról - írja a lap.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
"Európa meg van kötve, és nem tud mit kezdeni Magyarországgal, amely Orbán Viktor miniszterelnök alatt visszafele csúszik az autoritarianizmus felé"...hogy van megkötve?
Csizmás Kond
Szerintem csak az autóizével akar feltűnősködni a Reuters...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.