Bölcsészhallgatóként fűznék néhány megjegyzést az újra és újra feléledő témához, miszerint a műszaki és természettudományok a bölcsész- és társadalomtudományi szakok felett állnak. Klinghammer István emblematikus mondata már falvédőkön is terjed, azóta tudjuk, hogy a bölcsészkaron semmiképp sem folyhat „értéktermelő” munka. A kijelentés nyugodtan értelmezhető úgy, hogy az ott tanító tanárok ugyanúgy a társadalom „tücsök” tagjai, mint a hallgatóik, hiszen az általuk vallott értékeket adják át. Gondolkodók tanait tanítják gépészet helyett, ezeknek pedig nincs helye az oktatásban, és az értelmiség fejében sem, hiszen ezek nem teremtenek gazdasági értéket, csak „muzsikálnak egész nyáron”. [...] Bővebben!

Forrás: Kettős Mérce
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
"A humántudományok, a kultúra nagyon fontos, de nem értéket teremtenek, hanem az embereket gyönyörködtetik, boldogságot adnak."
Mondja ezt egy felsőoktatásért felelős államtitkár. Ennél nagyobb butaságot nem is mondhatott volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.