Az Európai Bizottság összességében üdvözli azokat az eddigi magyar kormányzati válaszokat, amelyeket a negyedik alkotmánymódosítással kapcsolatos brüsszeli aggályokra adtak - mondta az uniós végrehajtó-javaslattevő intézmény pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján Olivier Bailly szóvivő. Közölte, hogy két kérdésben az eddigi válaszok alapján bízni lehet az ügy rendeződésében, a harmadikban pedig további konzultációkat kívánnak folytatni a magyar kormánnyal.

A magyar fél a brüsszeli felvetések nyomán kilátásba helyezte, hogy kiveszi az alaptörvényből egyfelől azt a rendelkezést, amely különadó kivetését teszi lehetővé arra az esetre, ha az államnak bírósági - akár például európai bírósági - ítélet nyomán váratlan fizetési kötelezettsége keletkezne, másfelől pedig azt a rendelkezést, amely az Országos Bírói Hivatal elnökét ügyáthelyezési jogkörrel ruházza fel.

A választási kampányhoz - azon belül így az európai parlamenti választási kampányhoz is - kapcsolódó politikai hirdetések ügyében a magyar kormány kitart korábbi álláspontja mellett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.