Egy tűzoltónak a válla és a háta, egy másiknak a térde égett meg, amikor kipróbálták a magyar védőruhát egy felhevített konténerben - olvasható a Langlovagok.hu oldalon.

Tűzoltók sérültek meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által szervezett gyakorlaton, amelyen azt próbálták meg bizonyítani, hogy a lánglovagok visszajelzéseivel ellentétben nincs gond az új, magyar fejlesztésű védőruha hővédő képességével.
Az egyik tűzoltó a jobb vállán, felkarján, a másik pedig a térdén égett meg. A tapasztalataik szerint az R13-asban jóval rövidebb ideig lehet bírni a magas hőmérsékletet, mint a jelenleg használatos védőruhákban, a gyenge pont a térdnél és a vállnál van. Úgy tudni, az alkalmazott anyag már elavult technológiának számít.

Árok Kornél egykori tűzoltó, a Magyar Szociáldemokraták Pártjának ügyvezető elnöke a témában korábban már Pintér Sándor belügyminiszterhez és Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgatóhoz fordult, de süket fülekre talált. Legutóbbi nyílt levelében Petróczi Tímeát kérte fel, teszteljék közösen az új védőruhát. Árok Kornél most újra írt a főigazgatónak, ezúttal viszont már vele venne részt egy közös gyakorlaton - számolt be a Langlovagok.hu.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Silver
Discoveryn mutattak egy üzemet ahol golyóálló üveget gyártottak autókba.Ott a főnök saját maga ült az üveg mögé és megkérte a beosztotját hogy AK47 esel adjon le az irányába egy sorozatot(a dolgozója örömmel csinálta).Az üveg kibírta a főnök megmaradt,mert tudta hogy csak jót gyártanak,itt is így kéne hogy a főnökre ráadni és meggyújtani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
Minden munkavédelmi, biztonságtechnikai felszerelésnek van követelmény rendszere és annak ellenőrzési módja, melyet csak arra jogosult személy, szervezet végezhet.
Ki és mi alapján engedélyezte az éles próbát?
Nauta
@gugu45: A tököstekes virgoncoknak csúcsminőségű amerikai ruha,felszerelés és egyéb "játékok" járnak KÖZPÉNZBŐL!! A tűzoltónak "jó lesz a szarabb minőség is"!!Azok "pótólható elemek"!!
Nauta
@Mangu: Ecccerű! Gyütt fentrőűű a vezéri ukáz,hogy "nekik az is jó lesz!!"
Csizmás Kond
Egyetlen védőruha sem tud megvédeni tökéletesen, sem a tűzoltóé, sem senkié.
Ha ez fel lenne találva akkor akár világháborút is lehetne nyerni.
QQCSI
@darwin: 2013. június 16., 09:58
„Tudjátok,hogy a vonulós tűzoltók nettó 110 ezer forintot kapnak?”

Ha nem is tudjuk, de sejtjük, hogy nincs azonos szinten a jövedelmük
zsigamarcellével, köteleskövérével, vitézydávidkáéval, szájjártatóéval….:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.