Az Állami Gyümölcstermesztési Kutatóintézet munkatársai országos szinten a tavalyinál 5-10 ezer tonnával kevesebb meggyre számítanak az idén - közölte az intézet az MTI-vel.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
@kopeba: Mifelénk is tele vannak a fák, olyan sok meggy van, hogy a gyümölcsök a fák ágait a földig húzzák le. Tehát megint hazudik valaki, hogy drágábban lehessen eladni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
Mostanság valahol meglátja a zember a zállami vagy a nemzeti kifejezést, már tudja, hogy csípőből hazudnak.
miazavalami
Hát hun nézték ezek??? Itten biztos nem , mert nekünk rengeteg van... , sztem a cigánymeggyre gondoltak.
QQCSI
@miazavalami: Szerintem a laborban van egy bonsaj meggyfa,
nem volt rajta virág, már akkor sejtették, hogy nem terem majd,
de nem akartak pánikot kelteni...:)
miazavalami
@QQCSI: Az is lehet , de inkább arra tippelek , hogy végigkocsikáztak egy telepen és nem láttak még meggyfát sem. Ez az egész csak arra jó , hogy előre megmagyarázzák , hogy miért emelkednek az árak. Tőlünk már kérdezte a gyár , hogy mennyi mázsával lesz több. Akik benne vannak tisztában vannak a valós helyzettel.
Ugyan ez lesz a búzával is. Jóval több lesz mint tavaly , és a minősége is sokkal jobb , mert pont akkor esett amikor kellett, most pedig beállt a meleg napos idő. Bármelyik parasztot megkérdezik aki kinn üldögél vasárnap délután a háza előtt megmondja , de ezek okosabbak mint a több száz éves tapasztalat.
Január
Érdekes ez az egész termésbecslés. Ugyanis van olyan fánk, amin bizony jóval kevesebb meggy terem az idén, mint tavaly, ez a koraira jellemző. De a későin is kevesebb lesz az előző évinél.
Egész biztos, hogy a területi eloszlás nem egyenletes, és az egyik "szakértő" ezt látta a másik mást.
Én pedig arra gondoltam, hogy azért írják, hogy sok a meggy, mert ezzel a felvásárlók leverhetik az árat. Na meglátjuk, az biztos, hogy nálunk kevés a meggy.
X-ray
@szaboria1: Az viszont érdekes, hogy a környező országok gazdái 15-18 forintért adják oda a magyar kereskedőknek a krumplit.
Hogy lesz ennek az ára 200-250 forint a boltokban???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.