A Jobbik szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökének a Kúria tanácselnökének írt levele "életveszélyes" befolyásolási kísérlet, amely akár a büntethetőség lehetőségét is felveti - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"A Jobbik ezzel szemben úgy véli, ezek a "racionális" döntések "kiszárították" a magyar gazdaságot, és "megfojtották" a fogyasztást és a hazai kis- és középvállalkozásokat. Z. Kárpát Dániel szerint elfogadhatatlan, hogy a szektor állami felügyelete szembe megy a fogyasztókkal, ügyfelekkel, akiket hatáskörét tekintve védenie kellene, ehelyett "csak a bankszektort védi".

A jobbikos politikus ugyanakkor emlékeztetett rá: a devizahitelezés elterjedésekor Szász Károly egy kereskedelmi bank vezetőjeként dolgozott, vagyis jelenleg "az érintettek próbálják meg elmosni a szituációt".

Z. Kárpát Dániel szavai szerint nem igaz, hogy államcsőd vagy bankcsőd fenyegetne, ha az ügyfeleknek adnának igazat a bíróságok, hanem "mindössze a bankok profitja csökkenne".

A Jobbik felszólítja a PSZÁF-et, hogy "hivatásuknak és küldetésüknek" megfelelően járjanak el a jövőben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.