Ángyán József a 444.hu-nak megerősítette, hogy kilép a Fideszből.

Mindezt a földörvény megszavazása után árulta el a lap tudósítójának. Korábban megígérte, hogy amennyiben megszavazzák a törvényt, ő kilép a pártból - írja a lap.

A volt vidékfejlesztési államtitkár a hvg.hu-nak nyilatkozott korábban arról, hogy miért mondott le államtitkári posztjáról és miért lengette be kilépését a Fidesz-frakcióból.

Mint mondta, decemberben az verte ki nála a biztosítékot, hogy nem szövetkezeteket hoznak létre, amiben kis családi gazdaságok fognak össze egymással, hanem nagybirtokrendszer jön létre állami földön, magánkézben.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@pacsni: Jó lenne, ha a becsületes, és tisztességes politikusok, szakpolitikusok mind Bajnaihoz csatlakoznának! :)
Egyből rendbe lenne téve az ország, a többiek meg mehetnek a levesbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
@szaboria1: Igen. Úgy értettem bár mi is történik ezután. Szerintem az Ő személye jóval jelentősebb a történtek után annál, hogy csöndes , független képviselőként teljen el a hátralévő 1 év. De majd kiderül mi lesz.
pacsni
jotette, megjott a jobbik esze, de mostmàr àtkell menni a Bajnaihoz, mert neki ottvan a helye, egy becsuletes ember, aki nem maradhatottvolna sokaig a fideszbe, mert tonkre ment volna, lelkileg.
Hellcat
Gratulálok neki. Ő legalább nem csinált segget a szájából mint a fidesz maradéka.
nemkati
@pacsni: Jó lenne, ha a becsületes, és tisztességes politikusok, szakpolitikusok mind Bajnaihoz csatlakoznának! :)
Egyből rendbe lenne téve az ország, a többiek meg mehetnek a levesbe.
szaboria1
@JAJMÁR: Sajna a függetlenek nehezen kapnak szót.
űrbán
Kilépett és? Megszavazta az összes demokráciát lebontó törvényt. Tucat fideszgeci ez is.
furfang
Már előbb kellett volna, ha ennyire nem értett egyet a fidesz elképzeléseivel. Ő szövetkezeteket akar, amazok meg nem. Antagonisztikus ellentét, amiből én csak az emberi ellehetetlenült oldalát látom. A lényegnek azonban azt tartom föld ügyben, hogy a helyiek dönthessenek az eladásnál, külföldi csak akkor vehessen, ha itt is lakik, és műveli is a valóságban. A kisgazdaságoknál eddig ha megszorult a gazda úgy kijátszotta a törvényt ahogy kell, és eladta külföldinek. Állítólag ez most megszűnik, mert felügyelik egymást a faluközösség tagjai.Olyan törvényt, ami mindenkinek jó sosem lehet hozni, de ha legalább a sok parlagon heverő föld megművelésre kerül, és nem játszható át külföldinek, akkor a legfőbb célját elérte szerintem.
bakegya
@szaboria1: és ha valaki szót kap az mit számít.Tesznek ezek arra ki mit mond vagy nem mond.Diktátor-és aljnövényzete meg fűszerezve az imaszőnyegen terpeszkedő bibliaszaggatókkal teljhatalmat terpeszt.Cinikus pofával röhögtek össze a jobbik tiltakozásán.A NEMZET AZONBAN TUDATÁBAN VAN KI ÉS KIK A VALÓDI ELLENSÉGEI!
szaboria1
@furfang: Mennyire olvastad el az új törvényt mert én azt vettem ki belőle az EU tagja minden rizikó nélkül vehetnek földet.
bretagne
Nagyon örülök. Kívánom, hogy sikerüljön az elképzelése.
furfang
@szaboria1: Most olvastam egy alfahír által készített összefoglalót arról, hogy hol játszható ki az új földtörvény, hát nagyon nem lenne jó, ha így lenne. Tételesen kellene bizonyítania a miniszternek, hogy hol nem igaz ez a felsorolás. Az az igazság, hogy tősgyökeres aszfaltbetyár lévén nem sokat értek ehhez a témához, én csak azt láttam, hogy a falusiak nagy része szorultságában, meg azért mert nem bírta már a munkát elkótyavetyélte a kárpótlással visszaadott javait, ebből lett a sok zsebszerződés. Ha a nagy birtokok tulajdonosát meggátolták valahogy abban, hogy eladja külföldinek, miattam művelheti, vagy bérmunkással dolgoztathat rajta, csak nehogy úgy járjunk a földdel is, mint az említett Ganz Mávaggal és társaival, azaz eladják a talpunk alól az anyaföldet.
Persze azt is tudnunk kell, hogy nyiltan nem lehet kijelenteni az uniónak, hogy márpedig coki, a jogszabályokban kell meggátolni a vásárlást, pont úgy mint az osztrákok, franciák, és a többi nyugati állam. Ott sem vehet senki egy deka termőföldet sem. A miniszter tett ilyen igéretet, remélem be is igazolódik.
szaboria1
@furfang: Nem mindegy miniszter vagy miniszterelnök tette azt az ígéretet. A miniszterek szavai a mostani helyzetben egyenlő a 0-val. Orbán nélkül nem dönthetnek.
pacsni
@nemkati: a fideszbe nem hiszem , hogy vannak becsuletes politikusok, csak egyvolt Angyàn baràtunk.
kukac50
Minden tisztelet az Övé,amiért saját kormányával szembe mert szállni,Ő jó lenne mezőgazdasági miniszternek,Ő az emberek érdekeit nézi nem Orbánét.
lenhardtibolya
Ángyán professzor úr egy tisztességes ember, aki bizonyára sokkal jobb földművelési miniszter lett volna, mint Fazekas, aki össze-vissza hablatyol, és rosszul dönt...
magyarbakancs
Végre van egy gerinces ember a volt Fideszesek közt.
Mert a többi Orbán kegyence.
Kíváncsi lennék el indít -e ez a kilépés a Fideszesek közt valamilyen lelki ismeret furdalást?
JAJMÁR
@furfang: Az elfogadott törvénnyel az a baj, hogy nagyon nagy földterületeket lehet szerezni, 1800 ha/személy, egy családon belül hatalmas birtok keletkezhet. Továbbá nem csak természetes személy, hanem jogi szervezetek is .
Nincs kétség afelől, hogy nem a magyar kis gazdálkodók fogják megvenni a nagy és jó földeket. Ők majd dolgozhatnak rajta bérbe, éhbérért. Ez a baj.
Sőt, a már meglévő kis gazdálkodók is ellehetetlenülhetnek, hiszen a nagy birtokok feltételei jobbak lesznek.
Én így értelmeztem, de azért ez feltételes mód.

Ángyán József a magyar gazdáknak akarta juttatni a földet, ki mekkorát tud fizetni, majd szövetkezetekbe tömörülve művelni, közös gépparkkal stb.
Az Eu-s szabályoknak pedig eleget lehetne tenni jóval kisebb terület vásárlási engedéllyel is.
pacsni
@magyarbakancs: nemhiszem, hogy lenne nekik lelkiismeretlenfurdalàs, mikor àtb@tak 8milliò magyarokat. ès mèg van pofàlyuk a TV kèpernyoelè àllni. Nemvèletlen akarjàk hogy a fotosok elobb engedèlyt kèrjeke a fotozàsra, mert màr kezdik szègyelni a pofàlyukat, moslèk egy banda.
pacsni
@coyote3: attolfugg, hogy mire èrted a "tokos pasi"t?
magyarbakancs
@pacsni: "Moslék egy banda"
Annyival egészíteném ki ,hogy gerinctelen és mindenre képes a hatalomért a Fidesz
samuel
Végtelenűl sajnálom,neki sikerült bebizonyítani a 2/3-os DIKTATÚRÁT,mert akinek más véleménye van mint a FHŰRERNEK a fizet 250000ft-ot. Mi ez ha nem diktatúra???
hallgatag
@barew7: Józsi Bácsi !!! A NÈP Veled van, és köszönjük, tiszteljük a bátorságot, tudd, hogy nem maradsz egyedül, az Isten nem ver bottal, ezeket a gazembereket nagyon meg fogja büntetni !!!
supernem
Kicsit késve vette észre, hogy szarba lépett, de legalább visszakozott. Ha a többi frakciótag nem lenne egy gerinctelen, elvtelen szavazógomb, mind ezt tenné. Ez Orbán frakciófegyelme, demokráciája. Ha valakinek nem tetszik, ami van, el lehet húzni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.