A nyárra ígért demográfiai csomag finanszírozása miatt volt szükség az újabb adóemelésekre - ismerte el Giró-Szász András kormányszóvivő - olvasható a Napi.hu cikkében.

A népesedési problémával minden felelős kormánynak kezdenie kell valamit, éppen ezért a nyár folyamán véglegesítésre kerül egy olyan demográfiával kapcsolatos akcióterv, illetve döntéssorozat, amely ezeket a gondokat igyekszik majd orvosolni - mondta a 180 percben Giró-Szász András kormányszóvivő. A kabinet képviselője a Kossuth Rádió műsorában hozzátette, "az hogy milyen téma területek, milyen lépések és ezeknek milyen szinergiái kerülnek ebbe bele, azzal várjuk meg a kormánydöntést".

Arra a felvetésre, hogy a cikkek alapján a döntések közé tartozik majd a szocpol kiterjesztése, a terhességi gyermekágyi segély összegének jelentős emelése és munkahelyi napközik létrehozása is, a kormányszóvivő azt mondta, ezek mind fontos és releváns ötletek - írta a hirado.hu.

Arra a kérdésre, hogy a demográfiai akcióterv céljait milyen forrásokból lehet majd finanszírozni, Giró-Szász András azt mondta, a büdzsét érintő közelmúltban bejelentett lépéseket az Európai Unió kérte. A kabinet szerint e nélkül is meglettek volna azok a számok, amely a túlzottdeficit-eljárástól való megszabaduláshoz szükségesek. "Éppen ezért van a költségvetésnek mozgástere ilyen típusú lépések megtételére" - fogalmazott a szóvivő a demográfiai döntéssorozat finanszírozásáról.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
És ők meg hirtelen nagy ijedtükben teljesítették is :))) Meséld a Békemenetnek...

Érdekes, ha az EU kérte, most miért nem voltak kitapétázva a fideszes napilapok a kormányzati hisztériázással meg EU-ellenes uszítással? Miért nem ellenkeztünk? Hol marad a szabadságharcos-gyorsnaszádos-karikásostoros harciaskodás?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gabrella
Mert hatalmas a zsebetek, semmi nem elég amit elvesznek tőlünk.
leszúrt rittberger
És ők meg hirtelen nagy ijedtükben teljesítették is :))) Meséld a Békemenetnek...

Érdekes, ha az EU kérte, most miért nem voltak kitapétázva a fideszes napilapok a kormányzati hisztériázással meg EU-ellenes uszítással? Miért nem ellenkeztünk? Hol marad a szabadságharcos-gyorsnaszádos-karikásostoros harciaskodás?
Törölt felhasználó
A giroszasznak zongora billentyuzetre tudnam rugni a fogait... Kedves, szimpatikus fiatalember:)
vukkocska
Szemét banda. A gerioncállományuk olyan, mint a mesztelen csigáé. Annyi sincs, egyszer a négy év alatt igazat mondjanak. Az öntömjénezés után EU vész, más koreográfiát nem is ismernek.
silber13
@A Tündik bündije: Tedd hozzá a kommented szövegéhez légyszi: + orosz tea!!?.))
szaboria1
Két dolgot szeretnek hangoztatni a vádaskodásban az elmúlt 8 évet vagy az EU-t. Azt, hogy mit kúrtak el eddig eszükben sincs kimondani.
Levendula
NEM HISZEM EL!!! dr Róna Péter azt mondta egy tévéműsorban, hogy Brüsszel semmit nem kér tőlünk...
Hellcat
Újra szól az "EUAKARTA" lemez...néha nem árt ha ez is pörög az "EMUTNYÓCÉV" slágerei mellett.
hallgatag
Micsoda hazugság !!! A saját pofátlanságukat ráfogják
az EU-ra, hogy szoritság be a satuba a sajátjukat...
Az ellenzék megkérdezhetné az EU - t ...
Tootsy
@leszúrt rittberger: Kihagytad a pavatancot,...:o))
hallgatag
@ziziplanet: inkább antiupatikus, megélhetési nyalonc...
coyote3
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
hallgatag
@Levendula: Pedig ha valakinek lehet hinni, az pontosan Dr.Róna Péter, nemzetközileg elismert és tisztelt közgazdászunk !!! CSak ennek a csürhének nem tetszik a véleménye és szaktudása...Kuszaszemü lapit a szaros seggén...
coni
Az Unió, többek között azt is következetesen kéri, hogy állítsák vissza az alkotmányosságot és jogállamot.

Gyanítom, hogy arra kell a pénz, hogy ráköltésék a takarékszövetkezetekre, ami a hírek szerint 100Mrd Forint lesz. Gondolom azoké lesznek a fiókok, akiknek nem jutott trafik.
Tootsy
@hallgatag: Latod, ez egy nagyon jo otlet,...:o))

Na most kedveskeim, nezek gyorsan a neten egy magyar-magyar tanfolyamot, mert ilyen gyorsan nem felejthetem a magyar nyelvet?! Szoval, aszongya a giroszasz, amikor kerdezi az ujsagiro, hogy nem tud mondani a temaval kapcsolatban semmit a KORMANY DONTESEIG, de az EU kerte a "demografiai problema" megoldasat. Na, most mi nem tetszik az EU-nak? Az, hogy marhara fogyunk, (mer' szerintem nalunk EZ a problema), vagy az, hogy rohadt sokan vagyunk (akko' meg osszetevesztett bennunket Kinaval)...A "budzset erinto kozelmultban bejelentett lepeseket" (persze, nem mondja milyeneket) megint az EU kerte, de meg veletlenul sem emliti, hogy konkretan MIT kertek tolunk? (Arra le merem tenni a foeskut, hogy NEM adoemelest,...) Viszont a cikk vegen nem hagyja ki giroszasz megemliteni, hogy ugyanez (az eleg kocsog Unio) a magyaroknal javulast prognosztizal a gazdasagi fejlodesben, igen, giroszasz 99 %-os javulast var, es azert ir csak ennyit, mert az az 1 % "politikai" ellenvelemeny, ami nevetseges, es amivel tulajdonkeppen azt akarja hangsulyozni, mennyire nincs is ellenlabasa az isteni orban-kabinetnek,...Hat ez valami vilagbakialtoan gusztustalan,..Szegyellos janyka letemre azert ajanlanek ennek a "fordulat"szasznak egy masik pontot, amit polirozhatna nyugodtan, igerem, nem neznek oda, es addig se nyilatkozna hulyesegeket, nagyzolosakat,...:o(((
kosztor
Össze-vissza hazudoznak. Semmi nem igaz belőle. Talán már mindenki rájön arra, hogy vagy "az EU vagy a nyolcév" a hibás. Igaz ők tették az országunkat "maffiaországgá", nagyképű, inkorrekt, senkiházik, akik azért is hibáznak annyit, mert v későn szólt viktor, hogy mit kell mondani, v begörcsöltek és rosszul adták le. Dolgozni , munkát végezni egyik sem tud. Ellehetetleníteni az embereket, kihúzni alóluk a földet, trafikot, majd a patikát, szesz árusítást egészségügy... sorolhatnám, mert az oktatás már a kezükben van, a föld is a trafik is. Gyáva hazaárulók!!
Tootsy
Ja, es ez utobb ajanlott tevekenyseg nemcsak az o, hanem a "demografiai csomag" fellenduleset is segitene, bar csak 9 honap mulva, legjobb esetben,...:o))
vukkocska
@Levendula: Róna Péter csak abban tévedett, hogy tényleg kér tőlünk-kormányunktól, méghozzá szoros elszámolást az adott pénzről. Ezért nem vette fel a kormány a "védőhálót", hanem a magasabb kamatozású, szabadon felhasználható kölcsönt, mert arról nem kell elszámolni, csak törleszteni.
lajospapa
EU kérte? Mért nem adtunk nekik kokit vagy sallert? Népességpolitikára kell a pénz? Hogyan? Pénzért kúrunk? az prostitúció. Legalább úgy kéne hazudni, hogy az előző hazugsággal összhangban legyen!
marlin
Hülye banda, ezeknek a Giroszkáéknak kitalálhatna a HabonyÁrpi valami mást!!
Vagy nincs semmi új mantra??
Mert ezt, hogy "majd rákenjük a mocskos, büdös IMF-re", már a doktorVölnerálomtitkár a Vasut járatcsökkentésekkor (vonaalbezárás) "levédte"!!
kedwes
@leszúrt rittberger: Ennyire hiányzik?
kedwes
Ez úgy „kakukk” ahogy van!
Kikerültünk a túlzott deficit eljárásból.
Az UNIÓ nem kérhet semmit tőlünk! Mert nincs mit teljesíteni!
Ezek csak a vérünket szívják, mert már velő nincsen!
Törölt felhasználó
@hallgatag: Egy igazi tenyérbemászó, elkényeztetett, de én dolgoztam meg érte.., aputól 18. Zzulinapjara bmw-t követelő kis egomániás..
űrbán
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
hallgatag
@ziziplanet: Söööööööt !!! Èn még arra is emlékszem,hogy az ATV studiójában Bánó András A TÈT c, müsorában ugy szidta a fideszt, sok.sok nézö szemeláttára, és láss csodát, pár hónap után a Kormányszóvivöi posztra került...Na ez a megélhetési politikus, közben eladta a századvég alapitványt...csekély 5 millárdért, és mint anno a Hofi mondta, mint a rossz qrwa : Ebben már ültem, ebbe még nem ...:):):)
jancsik68
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
human
@hallgatag: Először szimpatikus volt, de egy idő után feltűnően furcsa lett a viselkedése az ATV-n. Aztán hallom, hogy szóvivő lesz. Így már mindent értettem.
Pálinkafőző Rézüst
@marlin: ezt a giroszt meg kéne már habonyozni...:)
kukac50
Ami az emberektől pénzt vesz el azt mind Brüsszel kéri.Orbán azt mondta Neki Brüsszel nem parancsol.Könnyű ráfogni Brüsszelre a rossz gazdálkodásukat, rossz döntésüket eredményező megszorításokat.
sport50
nem is fogják azt mondani,figyelem,kell a pénz a mutyikra,a kampányukra,szétosztani magunk közt,a rezsicsökkentés miatt,stb.!!össze-vissza beszélnek,hazudnak,és a hívőik beveszik...bár úgy könnyű adókat beszedni,hogy több millió embertől beszedik,aztán szétosztják a híveiknek,annak a kb.1milliónak!!!
szaboria1
Az internet világában mi volna ha nem hazudoznának ennyit.
mátmar
Ez a szarházi is egy kis Göbbels. Annyit de annyit hazudik. De legalább egyformát hazudnának. Akkor annyira nem tűnne fel hogy milyen hülyének néznek bennünket.
valakiaki
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bretagne
Minden hazugság, amit az IMF-re fognak. A tegnapi Egyenes beszédben Kálmán Olga is rákérdezett erre egy szakembertől. És nem igaz! Az emútnyocév az agyukra ment!
coni
Van Magyarországon néhány Millió ember, akikhez a köztévén jut csak el az információ és fogalmuk sincs mi történik valójában az országban. Ezeknek az embereknek szól ez a folyamatos hazudozás arról, hogy minket megtámadott az Unió, kettős mércét alkalmaz, a multik és a bankok kifosztanak, a kisebbségek a hibásak abban hogy még a visegrádi országok is megelőztek minket mindenben.
Mivel ez a tömeg csak ezt hallja, el is hiszi.
szaboria1
@coni: De már jön lassan az okt 31-e akkor már minimum 7 csatornát is foghatnak lesz nagy meglepetés ha más csatornát is néznek.
kecskes laszlo
Azt az embert legszívesebben én szorítanám meg felül és alól !
supernem
Gyurcsány 2006: Hazudtunk reggel, délben, este...
kormány 2013: Hazudunk reggel, délben, este...
nyanya001
Egyre szánalmasabbak vagytok ezzel a dumával !
hallgatag
Napraforgó girosz elvtárs ??? Mikor kérdezel, is hazudsz ???
Az ATV-ben más voltál...
egyember
A trafikmutyira is Brüsszel kötelezte a Kurmányt ...
pbalage
meg amennyi lóvét már idetolt az EU, arról nem nyekegnek semmit, csak elteszik. Az asztalra szarók társasága a fidesz. Nem csodálom a fajtájukból adódik.
abacs62
Girnyó Szász, de jó neked. Tetteted a hülyét, és milliókkal honorálják, gusztustalan féreg vagy,,,
kata53
Brüsszel nem kérte! Félrebeszél ez a gernctelen csúszómászó seggnyaló!
kata53
@kukac50: Én már régen tudom, hogy orbán hülyeségeket beszél!
kata53
@abacs62: Szerinten nem tetteti...!!!
szablyafűrész
Girnyó-Szesz megszólalt, ebből ismét égés lesz, de legalábbis bukta, mert még magyarázott is !
kukac50
Brüsszel nyilatkozott nem kérte a megszorításokat mert mire be jelentették a túlzott deficit eljárást már megszüntették.
Most újabb eljárást terveznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.