Bár a balatoni ingatlanpiacon is többnyire az igazán olcsó, esetleg kényszerértékesített nyaralók pörögnek, ennek ellenére akad méregdrága luxusingatlan is a kínálatban. Ezen ingatlanok többnyire a balatoni régió legkiemeltebb részein fekszenek, kivitelezésük, az építésük során felhasznált anyagok, valamint felszereltségük magas színvonalú, minden tekintetben megfelelnek egy luxusingatlannal szemben támasztott követelményeknek. Egy hétköznapi ember számára rengeteg extra található ezekben az épületekben; mint például edzőterem, szolárium, feszített víztükrű medence(!), moziterem, billiárd terem, vagy éppen teniszpálya. Akad olyan ingatlan is melyen egy lovarda is helyet kapott. A beltéri úszómedence, wellnesz részleg, nagyon magas minőségű beépített anyagok, korszerű gépészet és műszaki megoldások, többállásos garázs tehát alapkövetelmény ahhoz, hogy egy ingatlant luxusnak definiáljanak. Ugyanakkor nem minden nagy értékű ingatlan luxusingatlan, nem ritka, hogy a legdrágább ingatlanok...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
@Levendula: Hogy lehet milliárdokat keresni?
Joókor jó helyen kell leni.
Jó összeköttetésnek kell leni.
Családban valakinek kell lennie jó összeköttetése.
Vagy jól mész férjhez,vagy nősülsz.
Vagy sokat tudtál lopni anno 1989-90,91,92,93,94,95,96,97,98,99,2000,01,02,03,04,05,06,07,08,09,10,11,12,13
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Sokat gondolkodtam már, hogy lehet valakiből milliárdos? Mindez ideig nem jöttem rá... Hogyha az 1989-es módszerváltozásra gondolok, akkor talán majdnem mindenkinek egyformán üres volt a zsebe...
nemkati
47000 forintosok, kezdjetek félterenni!
magyarbakancs
@Levendula: Hogy lehet milliárdokat keresni?
Joókor jó helyen kell leni.
Jó összeköttetésnek kell leni.
Családban valakinek kell lennie jó összeköttetése.
Vagy jól mész férjhez,vagy nősülsz.
Vagy sokat tudtál lopni anno 1989-90,91,92,93,94,95,96,97,98,99,2000,01,02,03,04,05,06,07,08,09,10,11,12,13
nemkati
@magyarbakancs: Már egszer leírtam itt valahol: számomra elképzelhetetlen, hogy két ember között akkora különbség legyen, hogy az egyik havonta minimálbérért vagy közmunkáért robotol, a másik milliókért. Nem azt mondom, hogy nincs különbség két ember képessége és teljesítménye között, de ekkora nem lehet. Sem a minimálbér nem arányos, sem a milliók, az elvégzett munkákért.
Csodapók
@nemkati: A javak elosztása az egész világon undorító,
de arányaiban bizony a „rendszerváltás” utáni Magyarországon
a legszembetűnőbb és aránytalanabb!

Példa: Dzsudzsák kapcsán: propeller.hu/szorakozas/2735419-hihetetlenul-gazdag-dzsudzsak-balazs#c878106

„Míg külföldön David Beckham 56,7, Lionel Messi 37,4 és Cristiano Ronaldo 36,3 milliárd forintnyi vagyonnal büszkélkedhet, addig Muszbek Mihály sportközgazdász szerint a magyar labdarúgók közül Dzsudzsák Balázs kereste eddig a legtöbb pénzt pályafutása során, megközelítőleg 2,85 milliárd forintot. Őt követi a sorban Huszti Szabolcs 1,76, Király Gábor 1,64 és Gera Zoltán 1,57 milliárd forintos bevétellel.”
…és ezek csak a focisták…ott vannak még a teniszezők és a médiaipar:
színészek, együttesek, énekesek…

Fejenként el tudnának tartani egy kisebb szegény afrikai országot…

A teljesítményükről meg ne is beszéljünk!

Hol ér annyit egy focista, mint egy Albert Schweitzer???!!!
gabrella
A magyar állam adóssága itt van, ezeknél és a többi ilyen tetű gazdagnál.
honeykiss
@Csodapók: Igaz amit írsz és milyen elszomorító...éhen-szomjan halnak milliók a világban ,derékig ér a szegénység a természet kizsákmányolva, az állatvilág bizonyos fajtái a kihalás szélén...
tivoli
@Levendula: Eccerű. Az akkori "népvagyon" (értsd, amit a dolgozok termeltek, építettek a szocializmusban fillérekért) tulajdonjoga átszállt azokra, akik addig is tulajdonosok voltak, csak még nem volt nyilvánvaló.
gabrella
A mocsok gazdagoknak annyi eszük már nincs,hogy saját maguk alatt is vágják a fát a mérhetetlen pazarlásukkal és felhalmozásukkal.
Ha a bolygó megunja" ők is a föld alá kerülnek a pénzükkel,vagyonukkal együtt.
Csodapók
@tivoli: Stimmel, továbbá a gengszterváltás környékén pozícióban lévők
osztogatták a köz vagyonát, akárcsak ma...:(
Csodapók
@gabrella: Elvük: Carpe diem!

A vagyonukat meg öröklik az új földesurak,
megint lesznek királyok, hercegek, grófok,
újra jön az "ősiség törvénye"...:(
gabrella
@Csodapók: Annyira tetszik mikor egy gazdag tönkremegy és öngyilkos lesz. Legszebb öröm a káröröm.
tivoli
@Csodapók: Igen, így van. Egymás közt.
Csodapók
@gabrella: "Legszebb öröm a káröröm.
Legjobb öröm a söröm."

Én jobban kedvelném a korrekt vagyonelkobzást!
tivoli
@gabrella: Ne légy kárörvendő, mindenkinek meg van a saját sorsa. A gazdagság is lehet nyűg. Van, hogy nagyobb átok, mint a szegénység.
gabrella
@tivoli: Átkozz már meg egy 200 millióval!
Csodapók
@tivoli: Ha megtalálom, belinkelem, de a lényeg:
egy iszonyat gazdag vállalkozó elhunyt és a milliárdokat érő
kulipintyójának örökösödési illetékét az örökösök
nem képesek fizetni, mert nincs ember, aki megvenné a kéglit.
nemkati
@Csodapók: Mondjuk számomra nem ér többet egy focista, mint az a kubikos, ács, kőműves, aki felépíti az én és mások lakhelyét. Sőt. Az utóbbiak értéket teremtenek, az előzőek csak mások szórakozását szolgálják. Persze mondhatnánk, hogy a sport már ősidők óta nem csak az ember vágyát elégiti ki a mozgásra, az egészséges életre, hanem mások szórakoztatására is szolgált. Az emberekben létezik egyfajta egészséges versenyszellem, meg akarja mutatni, hogy ő jobb, mint mások. Ha megmutatja, akkor valóban jár neki az elismerés, és a díj. Csak nem mindegy, milyen mértékben. Az is igaz, hogy ezt a díjat azok adják nekik, akiknek megér ez annyit amennyit adnak. De ide tartozik az is, hogy miből van ezeknek annyi, hogy milliárdossá tehetnek egy sportolót?

Egyre inkább elfogadom azt az elképzelést, hogy alanyi jogon járjon mindenkinek a megélhetéshez szükséges alapjövedelem. De ezért mindenkinek meg kelljen dolgozni. Ehhez meg mi más kéne, mint munkahely? A sok okos diplomás, főleg akik naponta emlegetik a munkaalapú társadalom fontosságát, azon kéne törje a fejét, hogy hogyan kellene felépíteni a világot úgy, hogy ne zsákmányoljuk ki, ne tegyük tönkre a természetet, és többnyire olyan termékeket gyártsunk, amik a szükségleteinket elégíti ki. Ez lenne az elsődleges cél, és a második helyen legyen a művészet, a szórakozás, és a többi.

Az emberiség egy családot jelent itt a Földön. A család pedig segíti egymást. Ha valahol korlátlan mennyiségben van ivóvíz, ásványi kincs, bármi, az az emberiség közös tulajdona, amiből azoknak is részesülnie kellene, akik olyan helyen élnek, ahol mindez hiányzik. Egyszer már el kellen kezdeni a jövő nemzedéket arra nevelni, hogy ez tudatosuljon bennük. Mert akkor talán megszűnnének a háborúk, és a másik ember lenézése, netán gyűlölete, hiszen akkor mindenki iránt felelősséget éreznénk.
gabrella
@Csodapók: Ha csak a ház van, az gond, de a pénz hova lett?
Csodapók
@nemkati: Te legalább olyan naiv és optimista vagy, mint én! :)

Bizony, így kellene működnie!
Csodapók
@gabrella: Részletek a cikkben. Nyilván befuccsolt a vállalkozás...
gabrella
@nemkati: A kommunizmus célja ez lett volna. Legalábbis ezt tanultam anno.
tivoli
@Csodapók: A Portofino-i Vacca Augusta grófnőre gondolsz?
nemkati
@Csodapók: Mijaz, mire költik a hazai milliárdosok a pénzüket, ha nem a nagybirtokok megszerzésére?
tivoli
@Csodapók: Kellene ilyen örökség valakinek? Mondom én, hogy a gazdagság is lehet átok. A család most földön futó lesz.
Csodapók
@tivoli: Nem vagyok mazochista, nem szoktam direkt keresni a milliárdosok vagyonával
foglalkozó ismereteket. Erre véletlenül figyeltem fel, a tévében mutatták..
Vacca Augusta-nak is gondjai vannak? Mindjárt nézem, de látatlanban javasolnám,
hogy ajánlja fel az államnak, az meg nyaraltassa, üdültesse ott a szegény gyerekeket...
nemkati
@gabrella: Nem, nem, ez nagyon távol van a kommunizmustól. A kommunizmus, mint elképzelés, 5let, nem annyira rossz, mint sokan gondolják. A megvalósítása lehetetlen, és ami miatt ma rossz szájízzel említik, az amiatt van, hogy olyan emberek, akik hatalommal bírtak, félreértelmezték, kiforgatták, és amit a kommunista eszmék nevében végrehajtottak, annak semmi köze nem volt az eredeti gondolathoz. A nagy különbség például a kommunizmus, és a nácizmus, mint eszme között, az egyik, hogy a kommunista eszme az végtelenül emberséges és alapvetően igazságos, míg a náci eszme gyűlölködő és velejéig gonosz. A másik különbség, hogy az egyiket, a nácit sikerült megvalósítani, szerencsére csak rövid időre, míg a másikat sehol a világon nem. Ami közös, az az, hogy mára mindkettő a múlté.
És még egy közös: nem számoltak a nagy tömegek, a zemberek átlagos (úgy értem, az összes ember átlaga) tulajdonságaival. Sem a gyűlöletet, sem az igazságosságot nem nem támogatják. Vagyis: meglehetősen gyarlók, de nem annyira, hogy kipusztítsák saját fajtájukat. Legalábbis egyelőre.
Csodapók
@gabrella: ...és magával az elvvel én egyet is értek!
Mindenki dolgozzék annyit és úgy, amennyire az adottságai, a képességei predesztinálják
és annak arányában részesedjék a javakból!
De hol korrekt az, hogy egy 67%-os rokkant, aki 58 évesen,
40 éves munkaviszony után
58.000,-Ft-os jövedelmet kap,
miközben egy tejfölös szájú taknyos havonta 2 milliót kap?!
nemkati
@Csodapók: Hozzátenném (ha ugyanarra - ugyanazokra a tejfölös szájú taknyosokra gondolunk) hogy a tejfölös szájú taknyos tevékenysége elsősorban a saját gazdagodására irányul, és, szerencsére, csak másodsorban a munkaköre által meghatározott terület lepusztítására, tönkretételére.
Csodapók
@nemkati: Millió a lehetőség, kire gondolhatnék,
most spec. Zsiga Marcell és Vitézy Dávid
jutott eszembe...
nemkati
@Horizont: Nem, amit gabrellának írtam, az akkor Neked is szól. Sem az úgynevezett kommunizmus - ami, mondom, sehol nem valósult meg a világon, talán az izraeli kibucokra lehetne ráhúzni -, sem a szocializmus nem azonos azzal, amit írtam. De hát, jóvanna, ne legyünk maximalisták, ne feltételezzünk az emberről olyat, amit még ő sem képes elérni. Különbek vagyunk (vagy ki tudja) az állatnál, mert gondolkodunk, tervezünk, de amit emberségnek nevezünk, azzal még akkor is többet találkozhatunk az állatvilágban, ha az állatoknál is létezik, bár nagyon ritkán bosszú, vagy gyilkos gyűlölet. Ami nem tévesztendő össze az életösztönnel, az életbenmaradásért vívott harccal.
Csodapók
@Horizont: Teljesen igazad van, ezért mondom, hogy az ELV-vel egyetértek.
Nemkatinak meg abban van igaza, hogy ez az emberek hozzáállása miatt
halvaszületett ötlet, sajnos.
Betaloc
@nemkati: "Az emberiség egy családot jelent itt a Földön. A család pedig segíti egymást. Ha valahol korlátlan mennyiségben van ivóvíz, ásványi kincs, bármi, az az emberiség közös tulajdona, amiből azoknak is részesülnie kellene, akik olyan helyen élnek, ahol mindez hiányzik."

Bizonyos családtagokból, azok mentalitása, életvitele (nem feltétlenül a buckalakókra gondolok) miatt nem kérek.
Ok, közös tulajdon: az ezeket nélkülözők, hogy tudnának ezekhez (víz, ásványkincs, stb.) hozzájutni szerinted?
qxy
@nemkati: Egy példa .telefon szerelőket kerestek. Nem vagyok az, hentes vagyok de értek egy kicsit a villamossághoz. ennyi pénzért az vagyok! el is mentem. 1 telefon beszerelés-1200 Ft. Párokban mentünk szerelni volt aki 5 10 et vitt. naponta mi 20 at meg is csináltuk. Számold ki mennyi? a szomszédom, 34 munkahelye volt egy hétnél többet nem dolgozott egy helyen. Ő is kérdezte hogy lehet ennyi pénzt keresni? El mondtam. .- JAAA én aztán nem kelnék fől azért ötkor hogy szerelni menjek nincs az a pénz. Ma meg nem ért semmihez és mérgelődik. hogy már megint más kocsim van mert azt mondtam, áljj fejre és szard le magad! .- Neked könnyű mert sok pénzed van. ez volt a válasza.ma is azt mondom. ha valaki dolgozni akar az talál melót. ha nem otthon máshól. de talál. Nem sírni., meg a másikat nézni miből telik? tégy magadért hogy legyen.
Na most akkor kapok mert tuti hogy sok ember nem ért ezzel egyet.
dömdödöm
A balaton mellett nagyon kell a házba az úszómedence :-(((((((((((((((((
qxy
@dömdödöm: Nem mindenki szereti ha iszap vagy homok megy a seggébe ha lecsüccsen. vagy egy breki? ? ?
nemkati
@qxy: Na, ilyen emberekre is gondoltam, mint Te, amikor azt írtam, hogy nem lehet két ember munkája között a különbség a 47000 ft és a több millió közötti, de lehet különbség két ember munkája között pédáulaz, hogy: aki reggel 5-kor kell, és egy nap alatt elvégzi ugyanazt a munkát, amit más 5 nap alatt, aközött lehet 5-szörös különbség. De nem tízszeres, pláne nem 50-100-szoros!
hallgatag
rohadjon bele a milliárdos mind a 21 hálószobájába, meg a lovardájába...
Van aki egy 50 ezer forintos campingsátrat sem tud megvenni...a válasz, hogy miböl van a milliárd,...??? köztudott !!!
Mobil123
@dömdödöm: Csak nem gondoltad, hogy gazdagék elvegyülnek a pornéppel a balcsi partján!!
taglo
Pest megyében ,falu szélén ,csodálatos ,ful extrás PALOTA -minden ,kovácsolt ,és márvány ,egy milliárd fölött,a kerítés mellett egy tróger kinézetű ember ,izzadtan retkessen vágta a füvet,kérdeztem a kolegámat aki hosszasan beszélgetett vele ,hogy ki ez a szutyok ?,Ő a tulaj mondta !! (NO-coment )
Levendula
@tivoli: Hú de okos vagy! Még hogy a gazdaság átok, és jobb a szegénység??? Pap vagy te?
nemkati
@hallgatag: Belerohadt. Legalábbis közvetve. Vadászbalesetben meghalt 7 éve.
qxy
@nemkati:Otthon egy szupermarketban dolgoztam mert szeretek boltos lenni . két hónap múlva már duplája volt a pénzem mit a mellettem lévő csemegésnek. pedig neki volt képesítése is. Hogy álltam a munkához? 3 hónapra rá oszt vezető voltam. naponta 14 cégtől rendeltem. hús, csemege előhűtött mirelit, stb.
Amikor beadtam egy nagyobb üzletbe az önéletrajzom, ott álltak az ujj főnökeim a pulttól 5 6 méterre és néztek. Majd amikor el fogytak a vásárlók odajöttek.
Mindegy mennyit keres itt, ha hétfőn nálunk kezd, ennek a dupláját meg kapja. .
mentem. ott meg rám bízták mit rendelhetek, kitől mennyit. és ha lehet közelítsük meg a Pesti bolt forgalmát .
2 hónap mulva lejöttek Pestről és kérdezték a főnöktől Ki rendel? Mivel a főnök nem tudta mi a helyzet egyből rám mutatott. ő rendel . miért?
Oda jöttek és azt mondták. vessem le a köpenyt és kövessem őket. .
Na gondoltam mi lehet a baj?-
Itt hagyunk magának egy autót, telefont, független munkaidő, magának csak az a dolga hogy az országot járja, és hasonló módon menjenek a boltok. a mostani pénzének, a 3 x át kapja Meg felel?
ez volt 2001 évben. 320, 000 nettóm volt. ( képesítés nélkül. )
hallgatag
@nemkati: Én a képeken levö ingatlanok leendü tulajdonosaira értettem, bocsika...
Csodapók
@qxy: Tudod Te is, ugye, hogy ez az "amerikai álom" típusú karrier ritka, mint a fehér holló, sajnos? A munkahelyem egy multimilliárdos angol tulajdonosé, a hasznot vidáman lefölözi,
a részletek nem érdeklik. A magyar végrehajtó társulat meg egy az egyben olyan, mint a
rendszerváltás előtti, és a jelenlegi kormányzat: sógor, koma, jóbarát kaszál, ért-e hozzá vagy sem nem számít. Kihalásos rendszer...szóval örülj a szerencsédnek és persze annak is, hogy ilyen hozzáállást kaptál a génjeiddel! :)
nemkati
@Csodapók: Ja, qxy-nak a génjeiben kell legyen a tehetség és a munkabírás.
tivoli
@qxy: Már csak a szupermarket fantázianevét áruld el. :))
Csodapók
@nemkati: Erre céloztam. Arra is születni kell, hogy valaki hentes létére telefonszerelői állásra jelentkezzék. Amilyen hülye én vagyok, nem is próbálkoznék, de ha mégis, akkor úgy mernék jelentkezni, hogy életemben nem csináltam, de bízom magamban.
nemkati
@qxy: Az emberek többsége szért nem olyan, mint Te. Az olyan emberek, mint Te, boldogulnak akárhol, a jég hátán is megélnek. Mások kitartóak és küzdenek, de hiányzik belőlük a tehetség, ezért lemaradnak. Akikben meg csak a tehetség van meg, de az sunyisággal és dörzsöltséggel párosul, azok aztán hatalmas vagyont képesek szerezni lájtos munkával, és persze mások kizsákmányolásával. Én azt a típust becsülöm, mint amilyen Te vagy (ez itt nem nyalizás, csak tények), az emberiség sorsának jobbrafordulása rajtatok múlik. És tisztelem azokat is, akik képtelenek munkavégzésre, rokkantak, sérültek, betegek, de nem hagyják el magukat, hanem próbálnak valamit tenni is a maguk és a körülöttük élők érdekében, nem csak a segélyt, a szociális juttatást várják.
tivoli
@Levendula: Pap, nem pap, egy biztos. Minél nagyobb a vagyonod, annál több a veszíteni valód.
nemkati
@hallgatag: Ja, az más. Ő se rohadjon bele, hanem találjon valami hasznosítási lehetőséget. Egy újgazdag palotája és birtoka, aki mára már halott, de amit létrehozott, az nagyon szép, és akár hasznos is lehet. Nem tudom, hol van ez a birtok, de talán Zalában? Ott igazából a vadásztatáson kívül nem lehet számítani vendégre egy ilyen palotában. Az a placc meg már gondolom mind elkelt a tehetősök körében.
nemkati
@Csodapók: Na, azért valamicskét kellett, hogy értsen a telefonszereléshez! :) Sokan végzettség nélkül jobban értenek egy-egy munkához, mint mások papírokkal a zsebükben.
Csodapók
@nemkati: A legteljesebb egyetértésem!
Ezért fogalmazok úgy, hogy a korrekt vagyonelkobzást
igen-igen támogatnám! Mert attól ki sajnálja a vagyonát,
bármennyi is az, aki hajnalban kel, trágyáz a marhák után,
a tűző napon kapálja a krumplit...
Igaz, hogy ők ritkán milliárdosok...:(
tivoli
@Csodapók: Vannak emberek, akiknek ha mondják, hogy kapálni kéne, azt modják, ők azt nem, csak kaszálni tudnának. Eszükbe nem jut, hogy megpróbálják, tudnának-e azt is. De sírnak, hogy nincs munka meg nagy a szegénység. Kéne egy kis munkanélküli segély.
Csodapók
@nemkati:A férfiak nagy százaléka (és a nők is ) rendelkezik megfelelő műszaki érzékkel ahhoz,
hogy a nem túl bonyolult kérdéseket megoldja. Én is cseréltem már ki villanykapcsolót, üzemeltem be olvasólámpát...
tivoli
@Csodapók: És kié legyen az elkobozott vagyon?
nemkati
@tivoli: "Minél nagyobb a vagyonod, annál több a veszíteni valód."

Így igaz. Olyan sok minden van, ami örömet, boldogságot okoz, és nincs pénzbeli értéke. Ezeket a dolgokat nem lehet elvenni senkitől. Ha nincs semmid (na valamid azért legyen, de ne irigyelhető kincsek), akkor nincs mitől félni, senki nem fog rád törni. Azt azért én se tudom, hogy amikor valakinek elveszik az életét 200 forintért, az hogy lehetne megelőzni?
Csodapók
@tivoli: ma, 15:32 Természetesen azoké, akik önhibájukon kívül nem tudják előteremteni a
létfenntartásukhoz szükséges összeget. Nyilván azoknak nem adnék, akik meg sem próbálnak dolgozni!!!
tivoli
@nemkati: A valódi emberi értékek pénzben nem mérhetőek. Legyen meg mindened amire szükséged van, de ne harácsolj, mert 200 milláért hamarabb nyírnak ki.
tivoli
@Csodapók: Ki döntené el, hogy ki a rászoruló?
nemkati
@tivoli: Bocs, hogy beleszólok. Most is eldönti valaki. Mindig lesz, aki eldönti. Az a legjobb, amikor a legtöbben mondhatják meg, hogy ki legyen az, aki eldönti.
Csodapók
Van nekem egy vesszőparipám, amely a nyugdíj jelenlegi elosztásának egy részét illeti:
Maradjunk Zsiga Marcell példájánál! Jókor volt jó helyen, jó protektorai voltak, ezért elég
kellemes kis jövedelme van, következésképp a havi nyugdíjjáruléka is tetemes, ERGO
a jelenlegi szabályok értelmében finom kis nyugdíjra számíthat. Megteremtette? Nem!
A mindenkori versenyszférában dolgozók adóforintjából kapja a tiszteletdíját!
De! Az orvos, a tűzoltó sem termeli ki a jövedelmét, a nyugdíjjárulékát...Nem bizony, de
egyrészt nem is keres annyit, tehát kevesebb a munkabére és a leendő nyugdíja is,
másrészt tőlük nagyon-nagyon nem sajnálom!
Arról nem beszélve, hogy egyes képviselők egy seggel hány lovat ülnek meg:
polgármester, alpolgármester, ilyen-olyan igazgatósági, felügyelőbizottsági tag...
Szóval, lehetne itt rendet vágni. És kellene is, mert aki egész életében bagóért gürizett,
az nyugdíjasként is csóró marad, a léhűtő ingyenélők meg egész életükben jól élnek.
Csodapók
@nemkati: Ne kérj elnézést, hogy beleszólsz, szólj csak bele, hiszen ez nem a magánügyünk tivolival, hanem valamennyiünk közös ügye! :)
Csodapók
@tivoli: " Ki döntené el, hogy ki a rászoruló?"
Nemkati megválaszolta. :)
Egyébként léteznek elfogulatlan mércék,
amellyel el lehetne dönteni.
lenhardtibolya
Nem irigylem a gazdagokat, újgazdagokat, de azt helytelennek tartom, hogy a Balaton partját is leválasztják maguknak egyesek. Korábban a part mindenkié lehetett... Van még egyáltalán szabad strand a Balatonnál?
tivoli
@nemkati: Igen, azok döntik el akikre legtöbben mondták, hogy ők döntsék el.
Elvileg, akiket megválasztott a nép, azoknak a nép érdekeit kellene nézniük, de érdekes módon nem így van. Rögtön szenté válnak, s azoknak mint tudjuk, mindig maguk felé hajlik a kezük.
tivoli
@Csodapók: És ki érvényesíti ezt a mércét?
tivoli
Csodapók, nem idegesíteni akarlak, csak rávezetni, hogy mindig az nyer aki pozícióban van. Azt meg piszokul nem érdekli, hogy a szegény szomszédnak van-e mit ennie.
Szvetlana
@lenhardtibolya: 16.57 az északi parton nincs. Tapasztaltuk. A déli parton még előfordul.
De aki ilyen luxus villát tud építtetni, hogy felér egy welness szállóval, nem ragaszkodik a partmenti telekhez, otthon is meg van a kényelme. És egyébként sem vegyül a pórnéppel
darwin
@Szvetlana: De bizony ragaszkodik.Presztízs .Még ha soha le sem megy a partra.
entero
@gabrella: Látom, a kedvenc témádnál vagy. Fujj, büdös gazdagok...:-))))))) Már szinte szánlak.
magyarbakancs
@nemkati: Japánban a főnök és a beosztott között dupla bér lehet a különbség.
És nem 5-7 szeres mint itt.
És van félélőségre vonás.
Láttál már főnököt félélőségre vonva Magyarországon.
Most borítékolom a Mal ZRT- portása többet fog kapni mint aki felelős ezért a gebaszért.
Tekla
@magyarbakancs: Nálunk az elcserélt agyműtétért az orvos kapta a borítékot a beteg kísérő a börtönt. azzal meg nem értek egyet ,hogy egyik ember 10, 110 szer többet érjen mint a másik. A villa tulajdonosokat át vizsgálták ,biztosan tisztességes munkából szerzet jövedelemből építetek?
Mert tisztességes munkából meg lehet élni ,tisztességtelenből meg lehet gazdagodni. Ez utóbbi pedig még mindig bűncselekmény az országunkban .
1977. évi IV. törvény
" A törvény tiltja a tisztességtelen gazdálkodást, így különösen a gazdasági erőfölénnyel való visszaélést, továbbá a tisztességtelen haszon szerzését."
Szóval vagyon elkobzás ,börtön? Megvan itt a közösségünk pénze!
magyarbakancs
@Tekla: Ezt az országot a saját értelmisége lopta,fosztotta és herdálta el.
Mit várunk tőlük?
Saját zsebre dolgoznak.
Legyen az Jobb oldali vagy bal oldali egy re megy.
A becsületességből nem lehet meg élni csak a becstelenségből.
Ezért írnak olyan törvényeket akár gazdasági akár polgári ,hogy mindig nekik kedvezzenek.
darwin
@Tekla: Ha ezt az 1977-es törvényt alkalmaznánk börtönbe lehetne zárni az egész kormányt.
entero
@Tekla: Márpedig vannak emberek, akik akár ezerszer is többet érnek a másiknál. Az meg, hogy munkával nem lehet meggazdagodni, csak azok állítják, akiknek ez nem sikerült.
adrenalink
@entero: Meg azok, akiknek nem sikerült pénzes befektetőt maguk mögé állítani...
entero
@adrenalink: A pénzes befektető csak akkor jön, ha van értelme befektetnie...
qxy
@tivoli: Spar de már rég nem az ami. Szegeden ,
tivoli
@qxy: Pont erre nem gondoltam volna. Volt egy ismerősöm aki oda szerződött, sok éves boltvezetői tapasztalattal, boltvezetőnek, még nyitáskor. Nem volt sikertörténet belülről nézve, nagyon is kicsinyesek voltak.
qxy
@tivoli: Igazad van sok volt a nem hozzá értő ember. de nekem sikerült meg győzni .
Azt mondtam, ha a bolt forgalma emelkedik, amióta itt vagyok nézzen vissza milyen volt amikor ó csinálta és ne szóljon bele. Kerek perec. és ha nem tetszik mehetünk az igazgatóig is ha kell . Szerinte kinek lesz igaza?
Volt olyan hogy kérdezte mi kellene még a boltba, ami nincs. Mondtam.-
Főző tejszín.
cipőfűző
Válasz. -
ott a prickolós tejszín, az is jó
Majdnem mindenki tépőzáras cipőt hord.
Ez a nem hozzá értést bizonyítja a termékekhez .
tivoli
@qxy: Kislányok! ha keresnek csipkeszörpöt, adjatok csipkedzsemet. Vagy:
Hűtőtisztító helyett hűtőszagtalanítót!
Jó kereskedő megoldja.
Azért egy multicégnél nem így működnek a dolgok.
qxy
@tivoli: Hidd el így volt és ki is tudtam dumálni. Szegeden 6, vagy hét Spar van, vagy volt, és a mienk ment legjobban.
Kevés az ha valakinek csak az iskolája van de esze meg nincs hozzá.
qxy
@qxy: Ja , akkoriban volt az a nagy nap fogyatkozás és fel dobtam. Januárban lenne egy gyártó aki legyártaná a szemüvegeket olcsóért és az országban, csak a Spárban lehetne kapni . Tuti üzlet. A válasz .- hisz csak pár perc. ki lenne kíváncsi rá. ugyan már. butaság.
Szerinted, mekkorát szakíthatott volna a lánc? ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.