"Amit Orbán Viktor mondott, az egyenértékű azzal, hogy soha nem fogunk csatlakozni az euróövezethez" - Bod Péter Ákos egyetemi tanár így kommentálta a kormányfő tegnapi beszédét.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Orbán sohasem akart csatlakozni az EU-az tett is erről amikor az első kormányzása volt.Most meg az Euró ellen hadakozik, holott a szerződés értelmében másként kellene cselekedni.
wadnarancs
Nézzétek meg egyes délamerikai országot ahol régen kb olyan helyzet volt mint nálunk azaz elvoltak a saját pénzükkel. Most ,hogy a dollárt bevezették mindent kerekítenek és nem lefele. Mondjuk számoljuk ki egy kenyér az 350? ft euróval számolva mostani árfolyamon( 292.46) az 1,19674€ ezt mondjuk fel fogják vinni 1,2€ra áremelést nem számolva ugye útdíj stb még mindig drágább. Akkor ott a sok 1999=6,83€ ,de tuti ,hogy kerekítik és nem lefele hanem 7€ ra. Magyarúl egy 2000forintos valami 2046 forint lenne. Persze ez így nem tűnik soknak ,de amikor a boltban 10 cikket veszel az 460ft

A külkereskedelemnek sem árt az ,hogy nincsen eurónk. Én egyelőre ,ha lehetne kivárnék az euró övezet kérdéssel. Nem is igazán értem mire jó az egy fizetőeszköz. Amikor utazik vagy vásárol az ember vált olyan pénzre amit az az ország használ és kész..

Nézzük meg a görögöket, bevezették az eurót ,de nem voltak elég ügyesek és most meg szívnak. Ők is vígan el lettek volna a saját drachmájukkal..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.