Tárgyalásokat kezd a hazai devizahitelezésben érintett hitel- és pénzintézetekkel a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály szerdán az MTI-vel közölte: a kormány szerint "az időbeni és teherviselési szempontokat is figyelembe véve" ki kell vezetni a hazai hitelpiacról a lakáscélú devizaalapú jelzáloghiteleket.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@gabrella: A bank úgy számol, hogy előbb fizetünk egy jó nagy kamatot, kicsi tőketörlesztést, aztán fordulnia kellene a kockának kb. a hitelfutamidejének felénél - ez az annuitásszámítás amit a bank alkalmaz hiteltörlesztésnél -, csak az a baj, hogy már lassan 6 éve törlesztjük mi is a hitelt, és még most sem éri el a havi törlesztőrésznek az 50%-át a tőketörlesztésre jutó rész a törlesztőrészletből. Ez adódik egyrészt a kamatemelésekből - amiről a bank még csak nem is értesített - és az árfolyamváltozásból, hogy a forintunkat többször is bedöntötték függetlenül a gazdaság teljesítményétől, mert valakiknek az volt az érdeke...
Aztán így hogy lesz a hitel futamideje betartva nem tudom.
gabrella
@Január: Ezt csak az látja át világosan akinek van ilyen. A többi ember meg azt hiszi nem akarunk fizetni.
Pedig már amit kiszámoltak anno,hogy 10 év alatt havi x meg a kamat ennyi és ebbe beleegyeztünk,összegszerűen már kifizettük nagyon sokan.
Sima átverés egyrészt, másrészt meg egyoldalú szerződésmódosítás.
verőce21
Csak a CHF hiteleket kell "kivezetni" sürgősen valamilyen formában, az EUR hitelekkel nincs különösebb baj, a japán jen hitelesek pedig eddig még jól is jártak.

Persze hosszú távon gondolkodva minden devizahitelt fel kell számolni. :)
Január
@verőce21: A CHF-nél az árfolyamkülönbözet /a felvételkori és a mostani között 75-80 Ft/CHF az EUR-nál 35-40 Ft.
verőce21
@Január: (16:49) Nagyságrendileg így van ahogy írod, ez Eurohiteleknél cca. 15%-os az emelkedés (eddig a várható elmozdulásnak megfelelő).
a CHF hiteleknél átlagosan 45% az árfolyamváltozás növekedése - ez utóbbinál indokoltabb a beavatkozás.
Január
Az átlag sok mindent elfed, mert van, aki még 145 Ft/CHF-el vette fel a hitelét, és az már 60-65%-os árfolyamnövekedést jelent mára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.