A regisztrációs mizéria kapcsán már vélelmezhető volt, hogy ott és akkor korántsem ér majd véget a 2014-es választások körüli huzavona. A jelenlegi forduló beindítója egy, a külföldön leadott szavazásokkal kapcsolatos technikai megoldások kritikája volt. A kritikát az Együtt-PM nyújtotta át Pálffy Ilonának, a Nemzeti Választási Iroda elnökének egy nyilatkozatára hivatkozva. S szinte azonnal, még 2013. július 28-án, vasárnap megszületett a Fidesz válasza: a bukott baloldal tehet mindenről, és veszélyezteti a választások tisztaságát.

Na mármost ettől igazán fura arcot vághat az, aki a naptárra tekint. Ha ugyanis igaznak tekintjük a Fidesz közleményét, miszerint „a bukott baloldal, a vereségébe beletörődni képtelen Gyurcsány-Bajnai-szövetség" veszélyezteti a szavazásokat, akkor két problémával szembesülünk. Az egyik az, hogy esetleg időugrás alanyaivá váltunk, és már lezajlottak a 2014-es választások. Mert ugyebár „bukott baloldalról" csak akkor lehet beszélni, ha a szavazásokat összeszámlálták, és a jelenlegi ellenzék vesztesen került ki a versenyből. A másik probléma akkor merül fel, ha az időugrásról mégis lemondunk a megfejtések során. Ebben az esetben azt kell feltételeznünk, hogy a Fidesz már előre tudja: a baloldal megbukott, illetve meg fog bukni a választásokon. Ez még akkor is kínos, ha tudjuk: jelenleg az MSZP-vel és nem a DK-val zajlanak az egyeztetési tárgyalások az Együtt-PM részéről. Ha ugyanis mintegy fél évvel a tényleges szavazatszámlálás előtt a Fidesz már tudja, hogy ki bukik a választásokon, akkor maga ismeri be a várható csalás tényét. Ráadásul ezt olyan hatalmi arroganciával, hogy már a megfogalmazásra, a formára sem látják szükségesnek figyelni.

Nagyjából tehát azt láthatjuk, hogy a hatalmi gőg, és a hatalmi görcs kommunikációs hibákhoz vezet. Elkövetve azt a „Tanú" című filmből ismert hibát, hogy a vádbeszéd helyett az ítéletet húzza ki a vádló a zsebéből. Ebből a szempontból már csak a görcsölés további jele, hogy egy szavazástechnikai kérdéssel kapcsolatban maffiabaloldaloznak egy kicsit. Az ugyanis, még megvalósulása esetén is egy másik csirkefogás. Bár másokat maffiázni a trafik- és föld-mutyik árnyékában nem túl szerencsés esetleg a Fidesz részéről. Ám érthető az szómágiás erőlködés amiről már volt szó. S ebből a szempontból szinte teljesen mindegy, hogy az időjárás-jelentésről, vagy Pálffy Ilona nyilatkozatáról van szó. Nyomatni kell, mert különben gyorsan omolhat össze a Fidesz szólamvilága.

Ugyanakkor, mint a nyilatkozatok félmondataiból is látszik, a nagy nyilatkozhatnékok elszólásokhoz vezetnek. Megerősítve, vagy legalább is nem cáfolva azokat az észrevételeket, azok jogosságát, melyek kapcsán annyira, de annyira szeretnék az ellenzékkel elvitetni a balhét. Holott teljesen nyilvánvaló, hogy a vereségbe belenyugodni nem képes jobboldal ténylegesen zárt el hidat 2002-ben. Nem teoretikusan, hanem tényszerűen. A hatalomvesztésbe való belenyugvás hiánya tehát lehet előzetes vád a jelen ellenzékkel kapcsolatban, viszont tény a jelenleg a hatalmat birtokló oldal esetén.

Andrew_s

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@nemkati: de addig is lezárják a hidakat, szétverik a fél várost, és összehugyozzák a tereket, ha vesztenek. Ebben van rutinjuk
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Bizony be ismerte, mert maga Répásy is azt nyilatkozta nem zárható ki. Az új választási bizottság vezetője sem zárta ki a csalás lehetőségét.
nemkati
@szaboria1: Igen, azt monsják, hogy a csalás lehetőseége nem zárható ki. Aztán ha majd kiderül a csalás, akkor azt mondják: mi megmondtuk előre, hogy nem zárható ki. Hogy nincs olyan válaszási rendszer, amiben kizárható. Meg akinek bizonyítéka van, menjen a bírósághoz.
GeoCravker
@nemkati: de addig is lezárják a hidakat, szétverik a fél várost, és összehugyozzák a tereket, ha vesztenek. Ebben van rutinjuk
nemkati
@GeoCravker: Pontosan! A felvetett kérdésekre soha nem válaszolnak, úgy gondolják, hogy ha válasz helyett mocskolják a baloldalt, azzal elégedjen meg a kérdező Most is ezt válaszolták: "a bukott baloldal, a vereségébe beletörődni képtelen Gyurcsány-Bajnai-szövetség" aki veszélyezteti. Ilyen rövid az emberek emlékezete, hogy majd elfelejtik, hogy a nem is két ciklus, sőt 3 ciklus kormányzás után nem nyert az MSZP, de olyat, amit a bukott Fidesz művelt 8 éven át mert nem tudott beletörődni a vereségbe, olyanhoz még hasonlót se művelt a baloldal?

Nemmellesleg a Fidesz, úgy cakkum-pakk, még beletörődött volna, 0rbán volt az, aki képtelen volt a bukásba beletörődni, és folyamatosan hergelte az embereit.
GeoCravker
@nemkati: Orbán jelenleg is csak ellenségekben képes gondolkodni. Számára az "ellenfél" fogalma talán akkor szünt meg, amikor a KISZ KB-ba nem hivták meg.
Azóta van önigazolási cezaromán komplexus-hegy a fejében.
kkalman
...és ha minden ügyeskedésük és a csalás ellenére vesztesként hagyják el a "választási arénát", Orbán felhívására ismét szétverik, felgyújtják a fél Budapestet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.