Miközben egyre több devizaalapú jelzáloghitellel csúsznak meg a családok, egy másik veszély sem múlt el a fejük fölül: nagyon magas azok aránya, akiknél még ma is nagyobb a tartozás összege, mint a...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
"minél korábban került felvételre a hitel, rendszeres törlesztés esetén annál kisebb a tőketartozás, így az aktuális LTV mutató is (csökken a számláló) " - csak mire eljut a hitelfelvevő egy jelentősebb tőketartozás csökkenéshez a hitelfutam idejének több, mint a felének le kellene telnie, az annuitás számítás miatt, amivel megállapítja a bank az esedékes törlesztőrészlet "megosztását" kamatra és tőketörlesztésre, valamint az árfolyamkülönbözetre- ez a bank extraprofitja.
Meine Ehre heisst Treue
@gabrella: Inkább felelőtlen, spekuláns adós magatartás. Tudod: mindenkinek azt, amit érdemel.
gabrella
@Meine Ehre heisst Treue: Szerinted egy Chf-es kölcsön 5 % kamattal spekuláció?
Meine Ehre heisst Treue
@gabrella: Aki k...nak áll, ne sírjon, ha megb...ák! A devizások annak idején önként aláírtak, most egy részük megy a levesbe. Kockáztattak, nem jött be. Erről szól a történet.
Amit most művel a kormány, az szimpla ígéret, ők már a választásra készülnek.
wolk
Tulajdonképpen ezekben a hitelkonstrukciókban minden felelősség az adóst terheli. A svájci frank és forint negativ hatása is és a lakáspiaci helyzetben beállt hátrány is az adóst terheli.

Vajon miért értékeltette fel a bank az általa kijelölt -"sógor-koma" céggel -az adós kontójára természetesen- a zálogtárgyat?

A zalogtárgy akkori értéke -a banki elvárásnak megfelelően- meg kellett, hogy haladja a hitel 300-400 %-át. Ennek hiányában nem biráltak el hitelt kedvezően.

Most mégis az adóson csattanjon az ostor?

Nagyon sok ember gondolja úgy, hogy a mai napon Alkotmányozó Nemzetgyűlést kell összehívni, mert ez is és ezer más dolog is elfogadhatatlan az orbán kurmány politikájában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.