Székesfehérváron nem merték kimondani a mű teljes címét, nehogy botrány legyen a vége. Magyar zeneszerző művét kérte a székesfehérvári önkormányzat egy helyi vonószenekartól, amely augusztus 19-én, a kihelyezett kormányülés alkalmából léphetett fel. A zenekar Orbán Viktor beszéde előtt egy tízperces betéttel próbálta színesíteni az eseményt. „Éppen ezért elővettük Bartók Béla egy művét, a Román népi táncok címűt, gyakorlatilag az egyetlen olyat a szerző életművéből, amely vonósegyüttesre íródott és nem haladja meg egy amatőr zenekar képességeit” – írta egy olvasónk, aki a zenekarnak is tagja, habár hétfőn nem lépett fel.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Aegy diplomáciai botránytól féltek, ezért hagyták ki a román szót. Ha a románok kicsit háklisak, akkor éppen ebből a kihagyásból lesz botrány! Elment az eszük az ittenieknek!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Emlékszünk még?
"A március 15-i állami ünnepségen, a Nemzeti Múzeum előtt Petőfi Sándor 1848. március 15-éről szóló versét mondta el egy szavaló, a vers közepéből azonban több, a sajtószabadságról szóló strófát kihagyott. "
www.origo.hu/itthon/20110317-marcius-15-petofi-verset-szavaltak-a-sajtoszabadsagrol-szolo-versszakok-nelkul.html
kkalman
Ááááh, Fidesz...!
Eljutottak odáig, hogy a hülyeséget is összemutyizták maguknak. Napról napra szánalmasabbak. Annyira, hogy már szánni sem lehet őket.
nemkati
@human: Egy vaskos fekete könyvet lehetne írni erről a 3 évről, a szemétségekről, a disznóságokról, az aljasságokról, és az ostobaságokról. Legalább 3 kötetes lenne, kötetenként 600 oldallal. Jó lenne ha valaki megírná, mementóul az utókornak.
human
@nemkati: Biztos vagyok benne, hogy ír valaki róla. Egy ilyen 4 éves "sikertörténetet" sőt "tündérmesét" hülyeség lenne nem papírra vetni.
gibgab
"Hát ilyen a mi kis államalapító, ünnepi színjátékunk, amelyben áldott szerencsénkre magyarok vagyunk. Olyannyira magyarok, hogy Bartók Béla Román népi táncok c. műve is csak akkor vállalhatóan magyar számunkra, ha egy abszurd diplomáciai botránytól való mondvacsinált rettegésünkben szándékosan elhagyjuk belőle a "román" jelzőt. Ügybuzgó, kicsinyes, üldözési mániás, utólag magyarázkodó, torz magyarság ez, feleim. Szürreális és végtelenül szomorú. Keresztmetsze annak a rendszernek, amely Orbánt feltétel nélkül kiszolgálja. Nem tudom, hogy Bartók Béla magyarságának mi köze van ehhez a ripacskodó kirakatmagyarkodáshoz, de vérlázítóan méltatlan ez arra a - magyarságával a legritkább esetben sem hivalkodó - zeneszerzőnkre nézve, akinek művészete és tudományos munkája jóval túlmutat a magyar zenetörténeten: az egyetemes kultúra mércéjével mérhető. Amely egyetemesség legfontosabb ismérve, hogy ugyanannyira magyar, mint amennyire szlovák, török, arab, vagy éppen román."
Forrás:hacsaknem.blog.hu/2013/08/21/igen_mi_is_magyarok_vagyunk
pacsni
jò tettèk, hogy kihagytàk a roman szòt. Nemkell veluk dicsekedni, kulfoldon màr a romànok nem is mernek romanul beszèlni a buszon, a vonaton, metroba, mert szègyenlik, hogy romanok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.