Közmunka Doncsev: Nem felel meg az igazságosságnak, ha a közfoglalkoztatási bérek megközelítenék a minimálbért A kormányzatot az LMP-s Szél Bernadett kérdezte arról, hogy „miért lenne igazságtalan a közfoglalkoztatási bér minimálbér szintjére emelése, vagy ahhoz közelítése?". Doncsev András válasza szerint az OECD-országok tapasztalatai azt támasztják alá, hogy az állami támogatással létrehozott, állami szektorban történő munkavállalási programok gyakran nem érik el céljukat és nem motiválnak a versenyszférában való elhelyezkedésre. A kormányzat úgy véli, hogy a munkaerőpiaccal szemben kisebb követelményt követel a közfoglalkoztatás, de a résztvevők hasznos tevékenységgel keresethez juthatnak és tapasztalatot szerezhetnek, amely segítheti munkaerőpiacon való megjelenésüket, illetve visszatérésüket. Doncsev hangsúlyozta: a közfoglalkoztatási bért úgy állapították meg, hogy az nagyobb legyen a segélynél, de kisebb a minimálbérnél, hogy az anyagiakkal munkavégzésre motiválják a...

Forrás: vg.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Az meg hogy ingyen dolgoznak másfél hónapot? Azt nem számítják még a nyugdíjba se.
Az egymillió munkahelyhez majd már az állami vezetők felduzzasztása vezet.
Csak vezetők meg közmunkások és ingyenmunkások lesznek.Gratulálok!
scandináv
"Nem felel meg az igazságosságnak, ha a közfoglalkoztatási bérek megközelítenék a minimálbért"...mert a minimálbér egy hatalmas összeg...64000-nettó kb.
JAJMÁR
"az állami támogatással létrehozott, állami szektorban történő munkavállalási programok gyakran nem érik el céljukat és nem motiválnak a versenyszférában való elhelyezkedésre." Ezek soha nem fogják fel, vagy direkt nem akarják, hogy nincs munka? Nem a motiváció hiányzik, ember!!!

Egyébként már szinte minden munkahely állami szférában van, mert államosítottak egy sor intézményt. Akkor most már az sem versenyszféra. Akkor hányad dolgoznak a versenyszférában? Erre nagyon kíváncsi vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.