Egy óra alatt létre lehet hozni az ellenzéki szövetséget, ahhoz csak még egy óra tárgyalás és jóindulat kell – mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján az Együtt-PM választási szövetséget vezető Bajnai Gordon, hozzátéve: ennek érdekében elfogadják Mesterházy Attilának, a szocialisták elnök-frakcióvezetőjének pénteken ismertetett, a 106 egyéni körzet felosztására vonatkozó javaslatát, és ezt minden további alkudozás nélkül tárgyalási alapnak tekintik.

Bajnai Gordon úgy folytatta: ha a szövetség létrejött, a közös miniszterelnök-jelölt személyét úgy kell kiválasztani, hogy a választók legszélesebb körének véleményét vegyék figyelembe.

Szavai szerint ehhez egy gyors, olcsó, ellenőrizhető és kívülről nem manipulálható megoldást kell alkalmazni. Hangsúlyozta, az Együtt-PM emiatt egy rövid, mozgósító jellegű kampányt követő nagymintás közvélemény-kutatást javasolt pénteken. Miután Mesterházy Attila arról beszélt, hogy közvetlenül is be kell vonni a választókat, az Együtt-PM kíváncsian várja az MSZP-nek azt a javaslatát, amelyik megfelel az összes felsorolt kritériumnak - mondta az Együtt-PM vezetője.

Orbán leváltásának érdekében Bajnaiék engednek Mesterházynak

Bajnai Gordon a Mesterházy Attilával folytatott pénteki megbeszélés óta történteket értékelve közölte, véleménye szerint sikerült előrelépni, tisztázódtak az álláspontok. Ma egyetértés van abban, hogy a miniszterelnök-jelöltség kérdését "ki kell emelni a zárt ajtók mögötti alkudozásból", az ellenzéki szövetség kérdését a lehető leggyorsabban le kell zárni, aztán pedig a választók bevonásával ki kell választani az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét - tette hozzá.

Minden józan, higgadt, a megoldást kereső hang segíti a megállapodást – reagált a szocialista Botka Lászlónak arra a javaslatára, hogy mind a 106 egyéni körzetben tartsanak előválasztásokat, de ezek csak a kormányfőjelöltről szóljanak.

Bajnai Gordon azt is elmondta, nem látja értelmét annak, hogy egy pénteken megtett javaslatot bármilyen indulat miatt a múltnak tekintsenek. Ezzel arra a felvetésre felelt, amelyik szerint miután Mesterházy Attila pénteki sajtótájékoztatóján ismertette az egyéni választókerületekre vonatkozó korábbi szocialista javaslatot, azt mondta, hogy azt már tárgytalannak tekintik.

Azt is kijelentette, habár úgy gondolja, hogy az általa képviselt koncepció jelenti a megoldást "Orbán Viktor leváltására" és egy jobb Magyarország megépítésére, saját ambícióit alárendeli az ellenzéki megállapodás létrehozásának. Felhívta a figyelmet arra, hogy javaslatában az is szerepelt, ha alulmarad egy objektív kiválasztási folyamatban, akkor kész támogatni azt a közös miniszterelnök-jelöltet, aki bírja a többség bizalmát.

Az Együtt-PM vezetője azt is közölte, hogy a pénteki találkozó óta nem beszélt Mesterházy Attilával.

Arra a felvetésre reagálva, hogy felkészültek-e egy olyan verzióra, amelyikben az MSZP nemet mond a javaslataikra, azt mondta: egy komoly szervezetnek kell, hogy legyen forgatókönyve minden eshetőségre, de az a közös célunk, hogy a választóink érdekeit szolgáljuk, és létrehozzunk egy olyan ellenzéki szövetséget, amelyik képes Orbán Viktort leváltani.

A múlt pénteki, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila között zajló, többórás ellenzéki egyeztetést követő sajtótájékoztatóján az Együtt-PM vezetője azt mondta, a találkozón három javaslattal állt elő. Ezek között szerepel, hogy az egyéni jelöltállítás kérdését válasszák el a közös kormányfőjelölt személyétől. Utóbbit egy rövid kampányt követő nagymintás közvélemény-kutatás során választatnák ki - ismertette elképzelését.

Mesterházy Attila ezt követő sajtótájékoztatóján azt mondta "ultimátumszerű" helyzet állt elő. A szocialisták elnök-frakcióvezetője válaszul bejelentette: az MSZP azt javasolja együttműködő partnereinek, hogy tartsanak előválasztásokat mind a 106 választókerületben, és a miniszterelnök-jelölt személyéről is így döntsenek.

Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke egy szombati sajtótájékoztatón viszont kivitelezhetetlennek nevezte Mesterházy Attila javaslatát.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
1 etlen esélyünk Bajnai Gordon és a teljes ellenzéki összefogás !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dömdödöm
1 etlen esélyünk Bajnai Gordon és a teljes ellenzéki összefogás !!!
csegala
Fordítva jobb lett volna. Mesterházyban érzek egy kis orbáni mentalitást és azt nem szeretem. Nem beszélve arról, hogy Bajnainak egyszer már sikerült majdnem kihúzni az országot a bajból, de nem volt elég ideje rá.
human
Azért az nem gondoltam volna, hogy kétszer kell majd szavaznom, hogy leváltsuk a nemzeti demokráciát. De ha ezen múlik akkor úgy lesz.
Ha Mesterházyt többen támogatnák, azért nyugodtabb leszek, hogy ott lesz Bajnai a döntéshozók közt.
soljanka
Szomorú vagyok...
Amúgy engem ez nem győzött meg. Itt van pl.:
"Ha elutasítják, az MSZP mással szövetkezik " - ez számomra nem egyezkedést jelentett az MSZP részéről. Hiszen, ez azt jelenti, ha Bajnainak nem diktálhatunk, akkor majd diktálunk másnak.
Ha ottmaradnak a régi MSZP-sek, akkor a kutya nem fog rájuk szavazni. 106 körzetben akarnak ezek nyerni??? Kivel???

Orbánt Mesterházyra lecserélni...Ezzel nem vagyunk kint a kakiból. Még ha jobb is, mint nyakig szarban lenni.
soljanka
@dömdödöm: ezért nem értem, hogy miért csak ketten egyezkednek.
Az igazi összefogásban a Milla, a Szolidaritás a Dk is idetartozna.

(A Fodor-féle liberálisokra már ráfázott az MSZP, Schmuck önmagában vicc.)
Ha tényleg összefogás, akkor tessék mindenkit bevenni. De ahogy arra Mesterházy célozgatott pénteken: melyik emberének mondja azt, hogy itt nem ő a jelölt...
Én végignéztem a mostani MSZP-s képviselőket - évtizedek óta nem dolgoztak, csak képviselősködtek, bizottságiskodtak. Őket védi Mesterházy...
Manhattan
"Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök már kétszer megmérkőzött Orbán Viktorral, és azt mondja: Így nem lehet legyőzni a jelenlegi kormányfőt. Valakinek hátra kell lépni. „Valakinek azt kell mondani: Csináld Te, én meg támogatlak” – nyilatkozta Gyurcsány. „A DK mindkét párttal meg tudna állapodni” – tette hozzá."
Yoda69
Bolcs dontes volt Bajnaitol. A legfontosabb az orban rezsim hazakuldese. Minden mas masodlagos. Ez pedig csak eros es osszetarto ellenzekkel lehetseges
dömdödöm
mindenki tudja hogy meg kell egyezni a kitűzött cél érdekében mert egyébként nem fog menni
Csodapók
@csegala: "Mesterházyban érzek egy kis orbáni mentalitást "

Hajszálpontosan ugyanígy érzek én is.
Bajnairól,--nem tehetek róla--, mindig az ugrik be, hogy kisfiús sármja van.
(Furcsa módon, mint férfi soha nem rúgna nálam labdába,
de érdekes, hogy politikusként ugyanez az imázs >>imponál.)
Nem üvöltözik, nem ágál-kapálózik, decens, visszafogott.
Mesterházy meg se nem hal, se nem hús.
Bajnai viszont már tényleg csöndesen, visszafogottan bizonyított.
Mesterházy?
pacsni
@csegala: idelye lettvolna rà, csak bedobta a torolkozot! nemtudom mièrt de egy èvet huzott ki.
Csodapók
@pacsni: Annyit vállalt. Amit meg vállalt, teljesítette is. Nem mellesleg ingyen,
azaz egy fillér jövedelem nélkül. Azt tudtad, hogy nem páncélozott autója, hanem
egy Skodája volt, --amíg el nem lopták?
csegala
@Csodapók: Egyforma az ízlésünk. Jól megfogalmaztad, ugyanúgy érzek velük kapcsolatban, mint te. Bajnaival az a baj, hogy nem tudja eladni magát. Ő csendben teszi a dolgát, közben a cápák mindkét oldalról fel akarják falni. Neki még sokat kéne süllyednie ahhoz, hogy politikus legyen.
csegala
@pacsni: Csak azt tudnám neked válaszolni, amit Csodapók is írt. Amit vállalt, megcsinálta. Emelkedő pályára állította az országot és akkor jött Orbán... A többit már sajnos tudjuk.
Csodapók
@csegala: Igen, sajnos sokat ártott a népszerűségének az Orbán bagázs libázása.
Nagyon sokan elhitték, hogy ő maga a sátán, ráadásul ma hallottam, hogy kétszázharmincvalahány milliós kártérítést osztott ki a Vidékfejlesztési Minisztérium
a liba károsultaknak.
Furcsa, hogy ezen meg nem akadnak ki egyesek: @AZ ÉN ADÓMBÓL: ??!!
csegala
@Csodapók: Persze, hogy fizetnek nekik, mint a katonatiszt, mert ezt a részükről jól felépített hazugságot végig kell játszaniuk. Nem találtak rajta semmilyen fogást, hát kitaláltak egyet. Nekik ez már csípőből jön.
Én meg azt követelem, hogy fizessen a Fidesz kártérítést annak a 30 000 volt trafikosnak, akik az utcára kerültek a Nagy Magyar Nemzeti Trafikmutyi miatt. Ugyanaz a felállás.
Csodapók
@csegala: Bevallom, nem igazán nézem mostanában az ATV-t sem, de azt hiszem, legutóbb ott láttam Bajnait, aki 3-4 kerek, értelmes mondattal megmagyarázta, hogy
miért nem volt hunyó a Wallis ügyben. Én hiszek neki.
miazavalami
@csegala: Azért a magánnyugdíjpénztár tagokat se hagyjuk ki!
csegala
@miazavalami: Úgy, ahogy mondod. Annyi embernek tették tönkre az életét, annyi embert kirúgattak, annyi kisvállalkozás ment tönkre miattuk, hogy megszámlálhatatlan. Hát akkor nosza, lehet akkor azokat is kártalanítani.
miazavalami
@csegala: Mi nagyon okosan tudnánk kit lehetne kártalanitani. De honnan lenne annyi pénz ? Mert amit ezek lenyúltak azt már senki se veszi el tőlük. Előre gondolkodnak , érzik hogy nem biztos a jövő évi befutás.
propeller.hu/itthon/2765383-valasztopolgar-te-aljas-fereg-orban#v919578
dömdödöm
Ezt az ámokfutó bandát mindenképpen le kell váltani ,a Rogán ma is nyilatkozott a Bajnai -Mesterházy üggyel kapcsolatban ,szerinte cirkusz az egész és undorító gúnyos mosolyal a tipikus fideszes undorító belekuncogás közepette fejtette ki az ostoba véleményét .Nagyon remélem jövőre lefagy az undorító mosoly arról a visszataszító képéről .
:-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
mátmar
Sajnos ebből sem lesz semmi! Csak szarakodnak.
egyember
@Csodapók: Ha Bajnai veszt(ene), akkor az lesz (marad), aki volt: egy -sikeres- üzletember.
Ha Mesterházy veszt(ene), akkor ő is az lesz (marad), aki volt: egy -lénygében- senki.
Ez a tét.
Bajnai már bizonyított, a bajban lévő országot konszolidálta (teljes nemzetközi vélemény).
Mesterházy ÁLLAMvezetésben semmit. Azt kommunikálja (kommunikáltatja), hogy egyben tartotta az MSzP-t. Ez fikció. Lehet, hogy igaz, lehet, hogy nem. Lehet, hogy más is elérte volna (esetleg még sikeresebben is). Egy viszont biztos: az MSzP vereségéhez nagyban hozzájárult az a katasztrofális(an rossz) kommunikáció, ami a fide$$-henger alatt nem szinte észrevehetetlen volt. Sajnos, ez Mesterházy (vezetése) alatt sem javult olyan mértékben, hogy felvehette volna a versenyt Orbánék (hazugság) dömpingjével.
A '10-es vereség az MSzP számlájára írható, az (esetleges) '14-es úgyszintén.
lenhardtibolya
@csegala: Nem így történt! Bajnai adósságot csinált az IMF hitellel, ezt nem nevezném országmentésnek!
lajospapa
@lenhardtibolya: Az adósságot nem csinálta, hanem örökölte. Sorolnám az örökhagyókat: Kádár, Német Miklós, Antal, Boros, Horn, Orbán, Gyurcsány meg én meg Te, meg az egész Magyarország. Meg lehet nézni melyik min elnök alatt mennyit "gyarapítottunk. Bajnai óta is nőtt az adósság, csak azt állampapírnak hívják, meg magán nyugdíj pénztárnak. Igaz, hogy az Alaptörvényből törölve a nyugdíj, de az állampapírokra majd nehéz lesz mondani, hogy nem fizetjük vissza.
lenhardtibolya
@lajospapa: Az öröklött adósságokat az első Orbán-kormány próbálta rendezni, aztán jött a nyolc éves szoci kormányzás, Bajnaival az utolsó évben, amikor egyre több IMF-hitelt vettek fel. Ezeket fizette ki most az Orbán-kormány. Minden normális ország állampapírokkal gazdálkodik, mert így nem szól bele az IMF az ország vezetésébe.
hattorihanna
@csegala: Nem az a baj hogy ő nem tudja eladni magát,hanem az hogy a sötét része a Magyaroknak nem vevő rá.Az hogy külső és szimpátia alapján csípőből szavaznak,nem tudás,hitelesség, végzettség a kritérium,hanem a külső és az a sok hazugság ami bizonyos politikusok szájából kifolyik.Bárcsak olyan szinten lehetnénk már amikor megértenék az emberek az Öszödi beszédet és a libázást,és túl is látnának rajta.
csegala
@hattorihanna: Az a baj, hogy a nagy népnemzeti szólamokkal be tudja Orbán hülyíteni a népet. Ha a sz@rt becsomagolja nemzeti színű pántlikába, máris nyert ügye van. Az igazságra sajnos a magyarok nagy többsége nem vevő. Nekik a nagy szavak, a hangzatos hazugságok kellenek, még ha éhen döglenek is közben. A nép nagy része nem tud a szabadsággal mit kezdeni, nekik egy zsarnok kell, akit isteníthetnek. És ezt meg is kapják, nagy elégedettségükre.
Bajnai egy nyugodt, szolid, visszafogott ember, aki nem nagyon szeret hazudni. Nem szokott hangzatos, nagy szavakat mondani és nem ugrik az ellenfele torkának. Nem ripacs és nem zsarnok. Tehát ahhoz, hogy elfogadják ezek a diktatúra kedvelő emberek, le kellene mennie az IQ 30-as szintre.
samuel
@lenhardtibolya: Nemlep meg a tájékozatlansága. Öntől értelmes gondolkodás nem várható el mert a gondolkodáshoz ész is szükséges. Az adóságról és a megszosításokról figyelmesen olvassa el következőket. A Matolcsi-Varga csomagok háromszoros megszorítása a hirhedt BOKROS csomagnak , a lényeges különbség az ,hogy a BOKROS csomag hatására az 1994 évi 90%-os GDP adóság 1998-ra 60%-ra csökkent és ez a lendület vitte az Orbán kormányt egyidejig. A 2002-es választások után rosszul mérte fel Meggyesi az ország teherbíró képességét és KÜLFÖLDI HITEL terhére könnyelmüen 50%-os béremelést csinált mintegy 800 ezer állami alkalmazottnak,a 2003 után megállapított nyugdíjak az akkor nyugdíjba vonúló 900 ezer főnek szintén KÜLFÖLDI HITEL terhére felelőtlenűl magasan történtek és évenként több mint 500 MILLIÁRD ft külföldi hitellel kellett kiegészíteni a nyugdíj kasszát, amiben benne volt a könnyelmüen fizetett13-ik havi nyugdíj és a TAKARÉKBETÉTKÉNT működő MANYUP -pénztár amit a kedvenc ORBÁN-MATOLCSI kettőse lerabolt és ha adóság csökkentésre használt volna tőzsdézés helyett jobban állna az ország. Biztosan emlékszik arra amikor ORBÁN azt mondta hogy Ő nem hazudik és azt is mondta ,hogy a bankok a megszorításokat nem háritják a lakosságra, amennyiben bebizonyosodik ,hogy mégis átháríthatják akkor az is bebizonyosodik ,hogy ORBÁN hazudik.
világlátó
A hozzászólókat tisztelettel üdvözlöm. Azt vélem kiolvasni a kommentekből, hogy alig felkészült, alig tényekre épített, alig tárgyszerü valamennyi, néhány kivételtől eltekintve.Belátom, itt és most csak a napi események hatása alatt, a médiák által sulykolt megállapítások, gyors összegzése, következtetések levonására van lehetőség. Ezért ilyen érzelmi és nem tudati töltésűek ezek a hozzászólások. Nem is várható el a hozzászólóktól, hogy kapásból pontos értékeléseket adjanak eseményekről, személyekről.
Ha jól megnézzük a ma vezető pozicióban lévő politikusainkat, Orbán, Gyurcsány, Mesterházi és Bajnai a főszereplők. Sajnálatos, hogy Gyurcsány Ferenc ilyen sorsra jutott hit- és elvtársai által.Képességeit illetően nem ezt érdemelné.Mesterházi még nem elég érett a miniszterelnöki funkcióra. Pártja ugyanakkor erősen favorizálja. Vajon miért? Bajnai Gordon miniszteri múltja, a Hajdubét, Vallis Zrt. vezetőjeként szerencsétlen időszakot élt meg. Ez a teher súlyos, az érintettek sorsa megindító, az ösztönös szolidaritás sok embert állít vele szembe. Csak érzelmi indíttatású szembenállás ez, ami ellen, csak érzelmi indíttatású ellenlépésekkel lehet tenni. Hát kérem, találják ki ezeket a lépéseket. a napi alkuk az Mszp.-vel legyen a segítők dolga. Bajnai és sűkebb stábja pedig építsen ha kell új stratégiát, új taktikai lépéseket, mutasson új utat, írja felül ezt a mindennapos totojázást, mert ezrek és ezrek fordúlnak el csalódottan tőle.
Biztos vagyok abban, hogy nem számított ekkora fenntartásra, féltékenységre, számító spekulációkra a szocialisták részéről. Akkor nem kell további " engedményeket " tenni, elő az új országot építő programokkal, amelyek reálisak, kritikusak, " nem ígérek mást, csak könnyeket, verejtéket, de reményt a kiábalásra,amelyhez mindenkire szükség van
világlátó
Talán még annyit, hogy ez az állapot olyan tenniszlabda, amit a fidesz, mint a squas pályán ronggyá tud verni és naponta többször hírt adnak a " labda " sorsáról. Ezt a gúnyos , kárörvendő hírözönt le kell állítani. Mivel? Ha az ellenzéknek is lenne egy feneketlen pénzes zsákja, mint a fidesznek, talán tudnám. Mivel nincs pénzük, mást kell kitalálni. Ez is a korszakváltáshoz tartozna, ha már valóban korszakváltásra kell sor kerüljön.Ha nem találunk erre valami igazán " ütős " módszert, ez a napi többszöri lesajnálás, gúnyos legyalázás, cirkuszi előadáshoz sem mérhető szinjáték felemészti azt a normális identitás tudatot, önbecsülést, emberi kiállást, amivel az ellenzék és annak szimpatizánsai még éreznek. Ez az érzés nem vállalható sokáig, ez csak belső szégyenérzetet okoz a leg elkötelezettebb emberekben is.Ebből az érzetből kivonják magukat az emberek, inkább vállalva a magányt a közösségen belül, ha már a közösség nem tudja kiszabadítani ebből a megalázó szégyenérzetből. Ezt az állapotot az eddig regnáló valamennyi kormány idézte elő, jelentős mértékben az Mszp. Akár tetszik ez nekik, akár nem.Különösen az felháborító, hogy ők akarnak meghartározó ereje lenni a korszakváltásnak. Ezt ma már senki nem fogadja el, mert csak az elvesztett hatalom visszaszerzése a legfőbb cél. Ettől már tovább kell látni és ezt el is kell hitetni a társadalom nagy részével.Ehelyett feltételeket szab, mintha ezt megtehetné, mintha lenne erre akármilyen alapja. Több alázat, több kompromisszumkészség, több új arc és új gondolat, több neves és tekintélyes támogató itthon, több tiszta ember, akit hétről hétre építenek fel, felkészítve őket arra, hogy kreativitásukat, felkészültségüket , referenciáikat megmutassák az országnak, a világnak.Ehelyett Mesterházi Attila személyes ambícióit próbálgatják.
samuel
@világlátó: Tartalmas hozászólást azzal nyugodtan ki lehet egészíteni,hogy sajnos a baloldal halálra itélte saját magát . A politikában a őszinteség bukáshoz vezet ezt bizonyította az Öszöd-i beszéd. Bajnainak a jelenlegi kormánypárt is a szemére veti a 13-ik havi nyugdíj megszüntetését, aminek folyósítása végtelen HÜLYESÉG volt és ezt fel kellene vállalni az MSZP-nek,hogy a matematikai analfabéta KORÓZS és bandája KÜLFÖLDI HITEL terhére szórta feleslegesen a luxus nyugdíjakat,forintosítani kellene mennyi KÜLFÖLDI HITELT osztottak szét bizonyos csoportoknak. A 2002-2010-között felvett hitelekből le kellen vonni azt az összeget amit szétosztottak a ZEMBEREKNEK mert sajnos azok sem tudják akik kapták,mert ha az a 900 ezer nyugdíjas aki 2003 után indokolatlanul magasabb nyugdíjat kapott mint a 2003 előtti nyugdíjasok az MSZP-re szavaztak volna 50%is nehezen lett volna a FIDESZ-nek nem 2/3.A politikai egyeztetést három személynek Gyurcsány -Bajnai-Mesterházinak egymásközött kellett volna kezdeni és a személyi villongásokat nem kellett volna a lakosság előtt csinálni,igy nevetségessé tették a baloldalt a FIDESZ örömére. Azokra az igazságtalan intézkedésekre kellene rávilágítani ami miatt kishazánkba 4,5 millió ember a létminimum alatt él ,őszinzén feltárni a jelenlegi káosz felszámolására teendő fájdalmas lépéseket amit ha a Fidesz nyer 2014-ben Őis megfogja tenni ,de a hatalom megtartása érdekében nem vállal jelenleg fel.
kopeba
M házi egy szerencsétlen fütyihúzogató bohóc, nem tudom mit várnak tőle , alkalmatlan mindenre.
nemsemmi
Ebből is látszik melyikük a jobb politikai vezető.
Meggyőződésem, hogy Mesterházi eldöntötte, hogy ő akar lenni a baloldal vezetője és ebből akkor sem enged, ha nyilvánvalóvá válna, hogy elveszíti a bal oldal a választásokat.
Ez olyan Orbán Viktoros jellemvonás.
Meserházi valószínűleg le tudja most nyomni Bajnait, azért mert a többi kormányváltást kívánó kispárt, az MSZP jelenlegi támogatottsága alapján, az MSZP-ve kíván együttműködni.
Emiatt ezek a pártok ebben a versenyben Mesterházit fogják támogatni.Ettől még Mesterházi nem lesz jobb miniszterelnök jelölt és nem valószínű, hogy le tudja győzni Orbánt.
Gondoljuk el mi lenne egy tv vitában Mesterházi csak hebegne Orbán hamis adataira, blöffjeire. Orbán akkor is hazudik amikor kérdez! Csak Mesterházinál jóval rutinosabb felkészültebb politikus képes Orbánt legyőzni egy tv vitában.
pacsni
@csegala: azt hogy megcsinàlt mindent amit tudott az rendben van! de nemtudta Gordon, hogy ilyen kèbe kerul az orszàg, csak rosszvège lesz? akkor minek dolgozott Gordon? es kulonben is viktor mindig azt mondja, hogy Gordon is tonkre ba@ta az orszàgot egy èv alatt! èn utàlom a vikit, de azèrt Gordonnak nem kellett volna sza@ba hagyni az orszàgot, menni kellett volna a maga utjàn.
pacsni
@miazavalami: igen! erre is felelosègre kène vonni azt a bitang embert! mindenki hallgat, mint sz@a fube.Senkinek nincs bàtorsàga felelossègre vonni. Ugykène firtattni a dolgokat, mint ahogy firtatjàk a devizahitelesek a bankokat. Mindennap kène felhivàs, ennek az embernek, ès megkèrdezni hova baszkuràlta el az emberek pènzèt.(nyugdijà)
2-3 èvvel ezelott azt is mondtàk, hogy megnèzik, kinek menni pènze van a takarèkba, mert oda is rà akart szàllni vikinek a keze, de utànna megcàfoltàk. Pont abban az idoben akartam kinyitni egy takarèk konyvet, de aztàn megsugta egy bankos, hogy vàrjakvele, mert nemtudni hogy viki mit akar lenyulni belole. Aztàn nem nyitottam, màskèp intèztem el a dolgaimat.
lenhardtibolya
@samuel: Köszönöm, hogy feltételezi, miszerint nem várható el tőlem értelmes gondolkodás. Mire alapozza ezt a mondatot? Lehet, hogy nem ugyanazt a tévécsatornát nézzük ill. nem ugyanazt az újságot olvassuk, de a lényegen mindez nem változtat. Ha Önnek a Bokros-csomag szép emlék, akkor tényleg nincs miről beszélgetnünk.
miazavalami
@pacsni: A fideszesek azért mert elhiszik , hogy így jobban jártak , a balosok pedig nem szoktak autókat gyújtogatni békés tüntetés címén.
De ami késik ...
csegala
@pacsni: Nem értelek! Miért is hagyta a sz@rban az országot Bajnai?
miazavalami
@pacsni: Bajnai egy évet vállalt amit teljesített is. Nem az ő hibája hogy az mszp tötyölése miatt a fidesz nyert!
nemsemmi
@lenhardtibolya: Elnézést, hogy beleszólok!
A Bokros-csomagról csak annyit, hogy a külföldi gazdasági szakemberek egységesen állították akkor, hogy a Bokros-csomag orvosolta a prblémák nagy részét, és növekedési pályára állította a gazdaságot. Egyébként ezeknek az intézkedéseknek a következményeibél tudott a fidesz még két évig növekedést produkálni.
Tudom, hogy szerinted a külföldi gazdasági szakemberek véleménye nem számít.
Azért biztosan tudod, hogy az általad gazdasági gurunak ktartott fidesz politikusai 2002 és 2010 között ezeknek a szakembereknek a szoci kormányt bíráló véleményét idézgették a parlamentben és a sajtótájékoztatókon.
Nektek a külföldi szakemberek csak akkor mondanak igazat, ha a komcsikat bírálják és a fidesz intézkedéseit elismerik.
Amint a fideszt bírálni merik, máris szoclib bérencek lesznek.
lenhardtibolya
@nemsemmi: A Bokros csomag megszorításaira még emlékszem. Köszönet, amiért megtudhattam, hogy külföldi "szakemberek" állították össze. (Ebből is látszik, hogy Bokros Lajos még erre sem képes, nem tudom ezek után mire vág fel...)
Sajnos a külföldi un. "szakemberek" többet ártottak Magyarországnak, mint a tatárjárás, tehát a véleményük valóban nem érdekel. Örülök, hogy végre a saját lábunkra álltunk...
samuel
@lenhardtibolya: Rendkivűl örülök ,hogy bebizonyította magáról azt amit írtam.Tudom nem vátható el egy VÉR Fideszestől a tisztánlátás, de próbálom a tényeket folytani. A BOKROS csomag eredményéről hallgat mint s..r a fűben azt pedig elhallgatja ,hogy ÖNnek a Szoci kormány mennyivel több nyugdíjat állapított meg mind az ugyanakkora feltételekkel nyugdíjba vonúló előző ORBÁN kormány nyugdíjasai kapnak, 30-40% al kap több nyugdíjat és mégis a FIDESZT élteti.Miért-is nem foglalkozik azzal amit leírtam ,hogy a Matolcsi-Varga csomag háromszorosa a BOKROS csomagnak és az eredménye ,hogy megduplázódott a létminimum alatt élők száma az utóbbi 3 évben.A nevezettek 28 féle adóját azért kell fizetni mert ez a kormány a gazdaogokat és csirkefogókat támogató kormány.Amikor elérte az üzemanyag ár a 300
samuel
Folytatás: Amikor elérte az üzemanyag ár a 300 ft-ot volt az ellenzékben egy FASZI aki azt javasolta csökkentse a kormány az üzemanyag árában a jövedéki adót,amikor ez a hasbesélő kormányra ketrült megemelte a jövedéki adót és az ÁFÁT. 2010 április 6-án tankoltam 50 liter gázolajat 15 095 ft-ért 2013 április 9-én ugyannál a kutnál 40%-al többet fizettem 21 140 ft-ot .Egy áruház vezető ismerősöm összehasonlította a 2010 áprilisi és a 2013 áprilisi következő élelmiszer árakat : kenyér,burgonya,tojás,liszt,tatóstej,étolaj sajt, párizsi ,margarin,hús és húsáru árait és mindegyik több mint 40%-al kerűlt többe. JOBBAN ÉLÜNK MINT NÉGY ÉVE ezt a szöveget lehet mindennap hallani-látni a médiában.nehezen de sikerűlt megfejteni,hogy miért mondják ,azért mert az csak rájuk vonatkozik és a képviselőkre mert a bruttó1 200 000 ft nettója a egykulcsossal 37,7 %-ot emelkedett 570 820 ft-ról 786 000 ft ra ,ennek a RABLÓBANDÁNAK nem számít a 4,5 millió létminimum alatt élő hazánkfia és a több mint 50 000 éhező gyermek.Olyan HÜLYE csak miniszter színtű ember lehet aki azt mondta,hogy az egykulcsossal beindul a gazdasági növekedés és nő a belső fogyasztás , eredmény 2012-ben 1,7%ot esett vissza a gazdaság és 0,9 %-ot csökkent a belső fogyasztás, ezek a szomorú tények és a megszorításokat azért kell elszenvedni mert az egykulcsossal 500 milliárd ft az adó kiesés és az a önök 2003 utáni indokolatlan magas nyugdíja 300 milliárd ft többlet ahhoz képest mint ha a 2002 -es nyugdíjmegállapítás ésszerű valorizációs szorzója és a degressziós táblázat az előző évi nyugdíj emelés %-ával emelkedett volna. ÖNnek nem azért magasabb 30 -40% al anyugdíja mert több volt a befizetés.
coni
Az MSZP nem akarja leváltani a Fideszt, Bajnai jobban tenné ha külön méretné meg magát, nincs vesztenivalója, de kiderülhet, hogy az E14 támogatottsága magasabb mint a korrupt MSZP-é. Együtt biztosan nem győzik le a Fideszt, mert az MSZP ugyanúgy simicskázott, simicskázik, és simicskázni fog.
pacsni
@csegala: mert azutàn, hogy lemondott Gordon, viktor vette a kezèbe az orszàgot ès attòl kezdve sza@ba vagyunk. Ha Gordon nemdobja be a torulkozot, lehet hogy lettvolna mindig vita a Gordon ès viki kozott, de azèrt Gordon mègis vittevolna elobbre az orszàgot ès nem tehette tonkre a Gordon mellett az emberek èletèt .
Amikor Gordon vette àt az orszàgot mindenki olyan entuziàs volt, hogy milyen rendes ember ez a Gordon helyre hozta az orszàgot, ès egy èvutàn bedobta a torolkozot. Szerinte itt volt valami ami nem stimmelt. Vagy megfenyegettèk a viktorèk, de biztos hogy volt valami. Mert nemlètezik, hogy Gordon felkel reggell ès bemondja, hogy befejezte az orszàggal torodèsèt. Ha mèg is igylenne, mièrt akarja megint a kezèbe venni az orszàg sorsàt. Voltrà lehetosège, nem kellett volna ilyen gyorsan donteni, hogy elmegy. Arra nemgondolt, ha a viki veszi a kezibe az ostort, jò nem lehet? ès mèg mindig a sza@ba vagyunk, de jò sokàig. (gondolom)
pacsni
@lenhardtibolya: adossàgot csinàlt, mert gondolom, hogy valahogy helyre kellett hozni az orszàgot, mert màr elotte is valaki lopott, mèg ha nem sokat, de loptak.
Manhattan
Akkor ide is... :
Tragikus, amikor azt kell látnunk, van egy emberünk, akinek intelligenciája, kommunikációs képességei vitathatatlanul a legjobb (az ismertek közül). Aki a demokráciáról nemcsak lózungokat tud mondani, de ismeri és gyakorolja a demokrácia értékeit. Ugye, hogy elviselhetetlen? Megértem a feneketlen és kétségbe esett "középszereket", akiknek álmait egyetlen őserő elsöpri és nincs újrakezdés. A sportban tisztább, csak egy bajnok lehet és - legalábbis papíron - tisztázottak a szabályok. De nem a politikában. És nem tudsz az első lenni, mert a másik a jobb. Salieri beleőrült, hogy minden akarata, tudása invenciója eltörpül Mozart mellett, aki nem akart első lenni, első volt eleve. És nem vette észre a sötét gyűlölet szőtte csapdákat. Akkor legyen Gyurcsány? Köszönjétek meg nem tudom kinek, hogy van egy Gyurcsányunk és segítsük, hiszen értünk dolgozik. És Bajnai is rengeteget tud hozzátenni, ahogy Mesterházy is, ha akarnak. de mindük közül csak egy lehet az első. Az a hely már régen foglalt volt. Tudom, átok reám. Na és? Éljen Mozart!
excep
és akkor a mesterházy lesz a miniszterelnök ??? és ki fog rá szavazni??? a Bajnaira bármikor de erre soha
amaramaistanna
@csegala: Ajánlom,hogy ne beszélgess vele.Ez a nő egy csőlátású egyed,aki ráadásul lusta is.Egyes-egyedül a Fidesztől a fejébe töltött információk adja tovább ellenőrizetlenül.Fogalma sincs arról-vagy ha van,akkor igen aljas hazudozó-,hogy az IMF.hitel a létező legolcsóbb hitel,egy "bibije" van ,ellenőrzik a kormányt.Nos ettől akartak megszabadulni Orbánék.Az olcsó IMF hitel helyett a devizatartalékunk 1/3-át,de az is lehet,hogy többet felhasznált.Az államcsőd elkerülése érdekében ismét devizekötvényeket bocsátottak ki,rövid és hosszúlejáratút,melyek kamata kb. 4négy-ötszöröse az IMF hiteleknek.Lassan,de sajnos biztosan adósságspirálba kerülünk és nincs menekülés az államcsődtől.
amaramaistanna
@világlátó: Mélységesen csalódtam,-persze ez ne zavarjon-benned.Eddig úgy láttam,hogy nincs csőlátásod,és egyenlő mércével mérsz.Nem térek ki mindegyikre.Nos nézzük!Miért segítsünk Gyurcsánynak,aki csak az agresszív kommunikációhoz ért,és diplomamunka másolásához.Nekem nem hiteles az az ember,aki a sógora diplomamunkáját adta be,annyi esze se volt,hogy a címét megváltoztassa.A címe és a tartalomjegyzéke egy az egyben megegyezik.GY.F.szerint eltűnt a dolgozata.Keresse meg,és bizonyítson,hogy csak véletlen egybeesések sorozata az azonosság!íaddig számomra egy hiteltelen alak,aki egyébként se lenne alkalmas ember kormányfőnek.
amaramaistanna
@pacsni: Nem mehetett,választási év volt,és a Fidesz nyert!
pacsni
@amaramaistanna: mièrt Gordon nemindult a vàlasztàson?
nemsemmi
@lenhardtibolya: A saját lábunkra álltunk???
Mennyi most az államadósság???

2010 tavasszal 19700 milliárd
most 23000 milliárd körül

Hallgasd a kossuth rádiót (Orbán rádiót)!!! Minden nap óriási sikerként hallhatod mennyi állampapírt adnak el.
Nemrégen az volt egy nagy siker, hogy 60 milliárd állampapír járt le, de értékesíteni sikerült 120 milliárdot.
Bravó!!!
Ez 60 milliárd ójabb hitelfelvétel!!!

Tényleg a saját lábunkra álltunk!!!

Te csak az idióta vezéred szövegét mondod.
Gondolkodj!!!
lenhardtibolya
@pacsni: igen, akkor már 7 éve éppen a szocik loptak...
lenhardtibolya
@nemsemmi: Csak a pontosság kedvéért: nem vagyok fidesz-rajongó, sőt! Többször leírtam, hogy jobbik szimpatizáns vagyok, egyébként egyik pártnak sem leszek a tagja, ahogy eddig sem voltam.

Az államadósságot tényleg kifizette Magyarország. Az, hogy állampapírt értékesítenek nem hinném, hogy gondot okoz, hiszen ez a gyakorlat világszerte, és nem tekinthető hitelfelvételnek. (A befektetők legalább nem akarnak beleszólni mindenbe, tehát a saját lábunkra álltunk).

Remélem, hogy egyre több hazai munkahely is létesül és talán helyreáll ismét a mezőgazdaság, a feldolgozóipar, amit az EU teljesen tönkretett.

Megjegyzem, hogy én gondolkodom, és nincs egyéb vezérem, mint a tények.
verőce21
Bajnainak fel kell mutatni valamit a pénzügyi megbízóinak, így kénytelen belemenni bármilyen ostoba paktumba. Ezzel is bizonyítva látszik, hogy önmaga tehetségéből képtelen bárminek is az élére állni.
verőce21
@világlátó: (15:56) Lényeget látóak a hozzászólásaid, de ebben a blogban, ezek a gondolatok nem találhatnak értő fülekre!
világlátó
@samuel: Egyetértek. A kérdés perszeettől sokkal árnyaltabb. Most olvastam egy -szerintem - ellenőrzött és tárgyilagos írást Langer Ármintól, " Külön 2014, gyomlálás a politikai kertben címmel.Ebből csak szilánkokat idézek, bár tudom az egész mondatok és gondolatsorokból kiemelni , nem helyes, de talán lesz aki megkeresi ezt a cikket és azt teljességében olvashatja. Csak néhányat ebből : Ángyán szerint, " puszta véletlenségből " épp a fideszes és Mszp-s politikai kötődésű tőkeérdekeltségek között osztódtak meg az állami földek...Egyetlen politikai -. gazdasági kaszt uralkodik az országban.Az Mszp együtt szavaz a fidesszelés támogatja a nagybirtokot...Kétpólusu gondolkodásunkat kellene lekűzdeni, akkor talán változna valami...( ugyanarról a dologról egyszer a hatalomból, máskor ellenzékből kiabálunk, pl.a tandíj, vagy a 2006-os rendőrségi attak )... A " baloldal finánckapitalista messiása " Bajnai Gordon. Elképzelései a jobboldali liberaizmusra hajaznak.Komolyabb európai körökben már nem tekintik őket alternatívának...ennek a neoliberális - neokonzervatív gazdaságpolitikának már semmi köze a társadalmi igazságosságért folyó kűzdelemhez,se a szociáldemokráciához... de még sorolhatnék néhány elgondolkodtató mondatot. A személyes véleményem - ha lenne ilyen, de még felelőtlenség lenne ezt kialakítani - szerint a baloldali összefogás az elitnek gondolt tömörülések / az a kettő / kérészéletű gyülekezet, amely tele van fenntartásokkal és féltékenységgel. A mai gondolkodásunk szerinti kisebb nagyobb baloldalinak nevezhető csoportosulás a már pártok, a civil szervezetek/nem pártpolitikai ihletésű /, társaságok, hiába szeretnének részesei lenni a kormány és egyidejüleg a korszakváltásnak, nem férnek oda.
világlátó
Nincs egyetlen igazán érdekelt csoportosulás sem a porondon.A klasszikus forradalmi helyzet még nem jött el, de nem is jöhet, mert a 2014.től induló új/régi Orbán kormány majd elhárítja azokat a forradalmi feltételeket, amelyek már ma is messze mások mint annak idején. Még az is elképzelhető, hogy a fidesz a szűrés után, felügyelet mellett saját maga által és nem kényszerűségből, csak a demokrácia látszata érdekében, nagykoaliciót hoz létre. Ezzel kifogja a szelet az ellenzék vitorlájából. Úgy osztja meg a kormányzás feladatait, hogy ha belegebed is a miniszter, vagy államtitkár, saját érdekcsoportja is ellene, azaz leváltása mellett szavaz majd. Ezt ma - sajnos - könnyedén el lehet képzelni. Nem látszik nyoma sem a váltó kormány személyi összetételének. Ami mégis felsejlik, azt Mesterházi nem lesz képes egy irányba terelni, ők ugyanis már önjárók, ráadásul ők adják a miniszterelnök szájába a szót. A mai baloldalnak vagy ellenzéknek nevezhető csoportosulásoknak mielőbb országépítő, nemzetépítő célt kell megfogalmazniok. Milyen legyen Magyarország itt Európában, és a világban? Melyek az adottságaink, melyek a lehetőségeink ma és holnap? Mit kell tenni a teljes nyomorúságunkat előidéző adósságteherrel? Mit kell és lehet a társadalom hátára tenni ahhoz, hogy gúzsbakötöttségünkből valamelyest kilazíthassuk a kezünket ? Erre nézve most láthatunk " nemzeti " törekvéseket, de mi kell ahhoz, hogy ezeket megérthessük, befogadjuk és ez a gondolkodásmód felülírja Orbán ellenességünket? Az Orbán takarodj ! csak fokozza a gyűlöletkeltést a két nagy csoportosulás között, de nem old meg semmit, nem hozza össze a balos gyűlölködőket a jobbos gyűlölködőkkel szemben, ugyanakkor a hatalom odaát van és nem hogy csökkenne, de stagnál, sőt még erősödik is.
világlátó
@amaramaistanna: Nem magyarázkodom. Én sem tudok mentesülni - minden igyekezetem ellenére - a Gyurcsány Ferenc iránti szimpátiám hatása alól. Persze sajnálattal olvastam azokat a híreket, amelyek bizony emberi gyarlóságáról, jellemhibáiról szóltak.Ettől azért még nem szeretnék csőlátó lenni, a világlátó nevet is azért választottam, hogy elkerüljem a beskatulyázást. Szükségem van a hozzászólásokra, a gondolataim krtikájára is, de az elvi egyetértésekre is. Ha ezt korrekt módon tesszük, gyarapodunk és segít a tisztánlátásukhoz. Ezért nincs harag vagy sértődés, beszélgessünk !
human
Mesterházy tudhatná, hogy Orbán nem divatból fél Bajnaitól, mint ördög a szenteltvíztől. Bajnai lazán sarokba tudja szorítani Orbánt. Erre elég munícióval szolgál magában az is, ha összevetjük a fidesz 8 éves ellenzéki nyilatkozatait és a jelenleg kormányintézkedéseit.
Mesterházy viszont még tapasztalatlan, nem venné észre a lecsapható labdákat. Ezt a meccset nem lehet egy ponttal nyerni. Itt csont nélkül kell kosarat dobni minden adandó alkalommal.
samuel
@lenhardtibolya: Nem csalódtam ,még az egyértelmű szöveget is sikerűl félre magyarázni. --"nemsemi" ---a követrkezőket írta ,amit csak nagyon HÜLYÉK értenek félre.: A BOKROS CSOMAGRÓL CSAK ANNYIT,HOGY KÜLFÖLDI GAZDASÁGI SZAKEMBEREK ÁLLÍTOTTÁK AKKOR,HOGY A BOKROS CSOMAG ORVOSOLTA A GAZDASÁGI PROBLÉMÁK NAGY RÉSZÉT ÉS BEINDÍTOTTA A NÖVEKEDÉST. Javaslom ilyen képességekkel és csőlátással csak olvasson és ne irkáljon HÜLYESÉGET.
nemsemmi
@lenhardtibolya: Kérlek tanulmányozd az államadósság alakulását az alábbi táblázaton, mennyit fogyott.
Ez a táblázat azt hiszem hiteles.

www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy

Írd le, hogy 2010-ben melyik hónapban volt több az államadósság mint most!

Vedd figyelembe azt is hogy Viktor lenyólt 3000 milliárdot a magánnyugdíjjakból.
Hol a pénz???
human
@lenhardtibolya: Igaza van kedves Ibolya. Ha piacról finanszírozzuk magunkat, akkor nem köthetnek bele, hogy mire költsük. Így akár lehet hülyeségekre is, mint például stadionokra. Az fogja ám a sok pénzt hozni az országnak évente akár milliárdokat, ugye?
Ha egy kormány jól tud gazdálkodni, akkor megtérül a piacról szerzett pénzekért fizetett KAMAT. Ha elkótyabetyéljük, akkor bukta. Az IMF legalább nem engedte, hogy az általa adott pénz elhagyja az országot, vagy hogy hülyeségekre legyen elköltve.
kamazuka
Ez az egész ellenzéki herce hurca kísértetiesen hasonlít a fekete kontinens egyik jó régen történt választási kampányára.Először azt gondoltam ,lehet e ez mind egy megtévesztés,mert a szocialista kormányban a hierarchia már alapvetően felépűlt de nem kommunikálták még.A másik, hogy a színjáték csak a megtévesztés csúcsa,hogy a kormánnyal elhitesség,,széthúzunk"de szeretnénk összefelé is,de nem megy!
Az együtt,a meseszépé,az akárkik, kűlföldi pénzemberek bepumpálásának eredményeként már megegyeztek,s az eszközökben egyhangúan nem válogatnak.
A most éppen egyik kis ténykedésük eredménye,mely a napi gazdasági mutatók is visszatökröznek,hogya háttérben ezek velünk trükköznek.
A választások időpontjára ha kell olyan gazdasági válságot is képesek létrehozni,hogy aki a mai kormányt maffiázza az jobb ha belenéz a tükörbe,mert képesek erővel szorongatni a hazát barátaikon keresztűl az országhatáron kívűlről is.
samuel
@világlátó: Egyetértek a leírtakkal ,nagy hibát követett el amikor őszintén vállalta Öszödön a tényeket,ebből sokat tanúlt az akkori ellenzék ,ezek HAZUDNAK egyfolytában ,mert tudják,hogy a lakosság 60%-a abszolut tájékozatlan és vevők a hangzatos fderdítésekre.
samuel
@lenhardtibolya: Nyilván nem tud számolni és nem tudja kiszámolni az IMF 3,5% körűli hitel és a 2011 március 29-én és április 11-én 7,875%-on 30-éves lejárattal értékesített deviza kötvény kamat közötti különbségét.Saját lábon állva építjük a KÓSA stadiont Debrecenben az ORBÁN stadiont Felcsúton és Fidesz szavazatokért a FRADI stadiont a ZEMBEREK pénzéből és ebbe ne szóüljon bele senki.
pacsni
@lenhardtibolya: de mègse annyit mint amennyit a Fidesz 3 èv alat
pacsni
@amaramaistanna: akkor ezt is kiszàmoltàk rendesen, ès csak a viki nyerhetett, mert màr ugy volt eldontve? akkor ha Gordon nemdobja be a torulkozot, hogy vègzett volna a vàlasztàs? kinek a javàra?
lenhardtibolya
@samuel: Ön az értelmes vita helyett sértegetni próbál, ennek viszont nincs értelme. A stílusa annyira pórias, hogy szinte elképedek, miként meri az én képességeimet leszólni. Nem tudom, hogy sikerült-e annak idején kijárnia valamiféle iskolát, de olyasmit bizonyára nem tanult, ami arra tanította volna, hogy aki másként gondolkodik valamiről, az nem "hülye", hanem vitapartner.
samuel
@lenhardtibolya: Kedves Ibolya ,
Tényleg mindíg érdes volt a stílusom, közöttünk nem az a különbség,hogy másként gondolkodunk,hanem az,hogy én igyekszem a száraz tényeket leírni ÖN pedig azokat figyelmen kívül hagyva értelmez és félre magyarázza a tényeket. Bokros csomag nélkül az ország csődbe ment volna ahelyett ,hogy az államadósság GDP-hez viszonyítottan 1998-ra 90-ről 60 %-ra csökkent . Ezt nem lehet MÁSKÉNT GONDOLKODNI. A 2011-évi deviza kötvény kamata 30 évre több mint a duplája az IMF kölcsön kamatának,csak azért,hogy az IMF ne szólhasson bele mennyiért épül a FELCSUTI STB. stadionok.Amennyiben valós vitapartner lenne akkor a lényeggel foglalkozna és azokat próbálná cáfolni amiket leírtam a 2010-évi és 2013 évi élelmiszer-üzemanyag ár összehasonlításoknál ,vagy a 2003 előtti és 2002 utáni vérlázító nyugdíj aránytalanságoknál. Nem meri senki leírni,hogy az egykulcsos adókiesést és a 2002-után igazságtalan nyugdíjak terhei miatt fizetünk 28 fajta soha nem látott adót. Lehet hogy nincs tudatában annak,hogy a 2002 utáni kormányok mennyi bért és indokolatlan nyugdíjat fizettek KÜLFÖLDI HITEL terhére közel 2 millió embernek, a jelenlegi kormány mennyi KÜLFÖLDI HITELT fizet stadion építésekre. Tanulmányozza a évenként felvett hitelt azok kamat terheit és a hitelek felhasználásának helyét,szíveskedjen TÉNYSZERŰEN látni. Elnézést ha megsértettem.
hattorihanna
@csegala: Így van.Egyszer majd felvilágosodnak a sötétek is,csak győzzük kivárni.Mindenesetre vannak olyan ismerőseim akik nagy fidesz fanok voltak,és most savanyúképpel azt hajtogatják hogy nem mennek el,szavazni mert nincs kire..Mi ez ha nem felvilágosodás a részükről? :-)
csegala
@hattorihanna: Legalább eddig eljutottak. Azért ez is haladás. Bízom benne, hogy mire eljön a választás ideje jövőre, addigra az ellenzék is összekapja magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.