Nemcsak az új tantárgyakhoz tartozó új tankönyvek okoznak majd meglepetést tanulóknak és szüleiknek a hétfőn induló tanévben, hanem át kell szervezniük a család teljes napirendjét is - írja a hvg.hu.

A Nemzeti  Alaptantervben leírtaknak megfelelő kerettanterveket az első évben az első, ötödik és kilencedik évfolyamon vezetik be, olyan tantárgyak kíséretében, mint a a kötelező hittan és erkölcstan, vagy a családi életre nevelés. Ez utóbbi választható tantárgy, és célja a "nemek közötti alapvető különbségek" megismertetése, valamint a "termékenységtudatos", "családbarát" szemlélet kialakítása lenne - olvasható a hvg.hu-n.

Várhatóan az idei tanévre időzítik a menzareformot is: az Emberi Erőforrás Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága olyan jogszabálytervezeten dolgozik, amely az iskolai konyhák főzési módszereit szabályozná az egészségesebb étkezés érdekében. Bár az Emmi szerint a reform nem jár majd áremelkedéssel, a szakmai szervezetek szerint akár 70 százalékos is lehet a drágulás. A Magyar Közétkeztetők Szövetsége (MKSZ) számításai szerint a napi háromszori étkezésért a bölcsődékben átlagosan 565 forintot, óvodákban 660 forintot, az iskolákban 663 forintot kellene fizetni.

További változások az iskolásokkal kapcsolatban a hvg.hu-n olvashatóak >>>

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Hoffmann Rózsa tanévnyitójából.
"A 19.században fűtés sem volt sok iskolába" :)
human
@Manhattan: Na akkor megint nem lesz fűtés az iskolákban. Majd a tanárok összedobják a megemelt fizetésükből a rezsiköltséget, ugye Rózsika?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.