Az oktatáspolitika egy kiemelten fontos terület, amely a társadalom egészét érinti, mégis eddig minden kormány elbaltázta. A mostani kormány, Orbán Viktor második kormánya, Balog Zoltán, Hoffmann Rózsa és Klinghammer István neveivel fémjelezve a lehető legnagyobb kárt tették a rendszerben. Ezért a hibáért pedig legalább egy évtizednyi fiatal fog bűnhődni - ártatlanul. Nekünk ez a tanévkezdés nagyon szomorú kezdetét jelenti egy hosszan tartó, kormányokon átívelő folyamatnak.

Európában egyedülálló modon csak a magyar oktatás centralizálódik, míg mindenhol máshol decentralizálják az elbaltázott rendszereket. A felelősség terhét levették a tanárok, az igazgatók válláról és a szülők számára láthatatlan kerületi, területi, országos, kormányzati szintekre helyezték, ahol mint tudjuk a felelősség már nem létezik. Ölbetett kézzel várja az egész ország azt, hogy egy generációnyi gyerek szenvedjen az elbaltázott döntések miatt. Nem a délutáni tanítás miatt lesz nekik egy életre rossz, hanem azért a bizonytalanságért, amibe belezuhantak.

A széplelkű érvelésünk nyilván nem hatná meg Hoffmann Rózsát, akinek egy önsanyargató szerzetesrendi iskola is kevés lenne. Mi azonban, akik igenis békességben, szeretetben és egyfajta pozitív jövőkép mellett szeretnénk felnevelni egy generációt, nem hiszünk abban, hogy a gyerekeket ki lehet tenni ehhez hasonló bizonytalanságnak és személyek közti feszültségnek.

A Kettős Mérce írása a magyar közoktatás helyzetéről >>>

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiskutyauto
Évszázadokra van még szüksége az emberiségnek sajnos, olyan elképesztő tömegben vannak még az ELMARADOTT LEMARADT tudatlan, tanulatlan, agymosható és agymosott tömegek... amíg ők léteznek és nem világosodnak fel, a vallások egyháza, a konzervatív értékrend nevű emberiségellenes terror tombolni fog tovább, ahogy ezt teszi évezredek óta... a butaság vámszedői és parazitái hazánkban most egy elborult elméjű diktátor és az őt támogató elhülyített-elhülyült tömegbázis miatt, erősödik, kebelezi be ismét azt amit a középkor óta igyekezett a társadalmak felvilágosult progresszív, gondolkodó része megszerezni és az értelem és igazság irányába vinni... szégyen ami hazánkban történik... ismét egy ezeregyedik ok, hogy szégyellhetem, hogy magyar vagyok... hajrá Orbánfasisztán hajrá Abszurdisztán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.