Nagylak – Az édesapám halotti bizonyítványában az áll: született 1942-ben Magyarországon, Szabadkán. Jó érzés, hogy most végre hazatérhetünk – mondta szerda délelőtt a nagylaki művelődési házban a Temes megyei Lugosról érkezett Ritter Romolusz teherautósofőr, miután családjával együtt letette az állampolgársági esküt.

Forrás: delmagyar.hu
Feltöltő: lópicigáspár
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
Nalunk, Uj-Zelandon pont igy neznek ki az indiaiak. Csak az a kulonbseg, hogy ok itt nem a gyerekcsinalassal, hanem munkaval vannak elfoglalva...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Import egyiptomi székely! Szavazóbázis emelésből jeles!
Dr. Felipe
Üdv itthon orbanisztánban. Oszt nem ám hazamenni.
Dr.luigilongo60
@lópicigáspár: Ránézésre színtiszta magyarok.:-)))
darwin
Itthon vannak?Miért nem Szabadkára mentek haza?
Tootsy
Nalunk, Uj-Zelandon pont igy neznek ki az indiaiak. Csak az a kulonbseg, hogy ok itt nem a gyerekcsinalassal, hanem munkaval vannak elfoglalva...
Tootsy
@darwin: Mert ok mar tudjak, hogy a kedves vezeto a trianoni paktum feloldasara torekszik, es visszacsatolas utan Szabadka ugyis megint Magyarorszag resze lesz, tehat a rovidebb utat valasztottak... Es mit fognak csinalni Nagylakon? Ott annyi a melolehetoseg? Bar ha valakit Rahelnek is hivnak a csaladban?...:o))
darwin
Mondjatok már egy helyet,egy falut,egy közösséget az országban,ahol nyugton lennék ezektől!Komolyan kérem.Odaköltözöm.
darwin
@Tootsy: Abból a kedves vezető nem eszik.Egyébként is,ha így haladunk,sötét jövő elé nézünk.Ebben az országban már csak ezek szaporodnak,a magyar fiatalok mennek külföldre gyerekestől,az öregek kihalnak,vagy rablógyilkosság áldozatai lesznek.20 év múlva nem lesz "magyar" magyar az országban csak mutatóban.
Tootsy
@darwin: Dragam, tudom en azt, hogy minden hatar marad a regiben, de ennel nagyobb baromsagot, mint ENNYI embert befogadni egyszerre...?! Importalja a vezir a problemat sajat maganak, raadasul nincs is mindenki szavazokorban ebben a terjedelmes familiaban, akkor mi volt a "bo'ni" ebben az egeszben? Hogy Ma.o. ebben (is) jobban teljesit? Hogy mi nem csak egy hazaspart, 2-3 gyerekkel, hanem mindjart egy focicsapatot adoptalunk?
Szornyu ezt latni, meg a magyarok elvandorlasat is, hiszen azoknak sem egyszeru a dolguk idegenben, nekem elhiheted.
darwin
@Tootsy: De már a gyerekeiknek könnyebb lesz.Mert mindenki azt akarja.A magyarok szorgalmasak,van eszük,alkalmazkodó képesek.Beilleszkednek bárhol.Ha a szülők kihalnak,már nem köti őket senki ehhez az országhoz.Legfeljebb még néhány évig még magyarul álmodik.
darwin
@lópicigáspár: Ha tényleg cigánymentes övezet, priviben írd meg hogy merre keressem.Legalább az irányt.
Tootsy
@darwin: Minden szavad igaz, Te draga!...:o)) A Mamam most egy eve hunyt el, de testverem, meg mas rokonok is elnek meg otthon, no es minden igazi baratom is otthon van. En eletem vegeig nem fogom levetni a magyarsagomat, - a lanyom sem fogja, aki szinten itt el, de nagyon nehez bizonygatni, hogy milyen jo magyarnak lenni, amikor otthon a sajat vezetoink le- "felazsiai"-znak bennunket. Hogy mondjam el az ittenieknek, hogy a magyarok NEM ilyenek? Az egyik itteni baratom (4 gyerekes taxisofor, imadja a tortenelmet, vikingek leszarmazottja) megkerdezte tolem, hogy ha ti nem vagytok felazsiaiak, akkor hogy viseltek el valakit, aki lenez benneteket? Mondtam, hogy en speciel INNEN tudom ezt elviselni, mert otthon mar reg osszetortem volna lelkileg egy ilyen idiota kijelentestol. Es mar angolul is almodom, nagyon gyakran,...
darwin
@Tootsy: Te onnan tudod elviselni,mi pedig azon gondolkodunk,hová szökjünk.Két gyerekem perfekt angol,de jó állásuk van/külföldi cég/,még várnak.Nekik nem a megélhetéssel van gondjuk,hanem a légkörrel,a jövővel.Nem akarnak itt családot alapítani,nem látják az alagút végét.Itt 4-5 éven belül elválik,hogy merre fejlődünk.Előre -e vagy a középkor felé.A szülők is nyolcvan felett.A kicsi érettségizik.Akkor döntünk.
kkalman
Megérem, magyar létemre kiszorulok az országból.
Nincs ezekből a rejtett tartalékokból elég itt született, még "importáljuk" is őket. Dolgozni ezek sem fognak, csak a segélyért tartják a markukat.
Tootsy
@nemkati: Az az allampolgarra fogadasrol szolo okirat, olyan, mint egy kisebb oklevel, tartalmazza az esku szoveget (legalabbis az itteni) es a neve az illetonek bele van irva. Semmi kulonos.
nemkati
@Tootsy: Köszi, ezt sejtettem, de arra az ábrára gondoltam, ami a képen van. Úgy néz ki, mint egy szittya vezér.
Tootsy
@nemkati: Ja, bocs...:o)) Nekem is valami hasonlo jott be, olyasmi tartasban, mint az amerikai Szabadsag-szobor,... Vagy csak heil Hitler-t koszonnek eppen, ki tudja?
gabrella
Azért az érdekes,hogy a trianoni dekrétum csak a cigányokat választotta le!Most meg hazajönnek?!
Polygoner
Jönnek a rokonok! Hajrá Gagyarország, hajrá gagyarok!
varrólány
@darwin: 23:18 A mi utcánk jaj be szép, de sajnos ide sem tudnál jönni!:-(
nemkati
@varrólány: Nekünk szerencsénk van, minden második házban cigányok laknak ugyan, de valahogy mind nagyon rendesek. Igaz, betörés az szép számmal van, és a hátsó szomszédot is lecserélték vietnámiakra vagy kikre mert az előző barnabőrű megölte az unokatestvérét és lecsukták, de tényleg csak ritkán szaladgálnak ordítozva, késsel a kezükben az utcán éjszakánként. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.