Az európai uniós túlzottdeficit-eljárás megszüntetését, az IMF-hitel idő előtti visszafizetését, a foglalkoztatottak számának növekedését, az infláció leszorítását, a gazdasági növekedés beindulását, valamint az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bérének emelését említette az elmúlt hónapok sikerei között Orbán Viktor hétfőn a parlamentben.

A következő hónapokban komoly feladatok állnak az ország előtt, mozgalmas nyarunk voltkiszabadítottuk Magyarországot a túlzottdeficit-eljárás alól, az IMF szorításából - mondta Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti parlamenti felszólalásában.

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásában azt mondta: a kormány kiszabadította az országot a Nemzetközi Valutaalap szorításából, megvédte a nyugdíjasok pénzét és a családi adókedvezményt, fenntartotta a multinacionális vállalatok és a bankok különadóit. Hitel idő előtti visszafizetésére csak olyan országok képesek, ahol stabil a kormány, megfelelők a tartalékok, fegyelmezett a költségvetési politika és összetartók az emberek - mutatott rá.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a csökkenő infláció azt jelzi, hogy Magyarországon lassabban emelkednek az árak, mint más országokban.

Orbán: komoly feladatok előtt az ország

Szintén eredményként említette, hogy a kormány megalapozott, ésszerű béremeléseket hajt végre, nem hitelből növeli az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bérét. Megtörtént a növekedési fordulat, már nem mások pénzén tengődünk, hanem saját lábunkon állunk - jelentette ki a kormányfő.

Magyarország akkor lesz független, ha sikerül pontot tenni a lakáscélú devizaalapú hitelek ügyére - mondta a miniszterelnök, aki szerint a bankok a hitelszerződések megkötésekor visszaéltek a hitelfelvevők naivitásával. Szerinte a bankok pontosan tudták, mi várható, ha elszáll az árfolyam, hiszen a szerződéseket úgy fogalmazták meg, hogy baj esetén a kockázatot az ügyfelek viselték. Ilyen egyoldalú szerződések láttán nehéz jóhiszeműséget feltételezni. A bankokat arra szólítjuk fel, hogy a szerződést úgy alakítsák át, hogy az árfolyam módosításából fakadó terheket ők viseljék - idézte a kormányfő szavait a Napi.hu.

Ha ezt nem teszik meg november 1-jéig, a kormány lépni fog - mondta a miniszterelnök. Hozzátette: a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint a forinthitelesek.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
A csányi meg a többi ezért adták el a részvényeiket mert tudták hogy ez van készülőben
:-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
A miniszterelnök napirend előtti felszólalásában azt mondta: a kormány kiszabadította az országot a Nemzetközi Valutaalap szorításából, megvédte a nyugdíjasok pénzét és a családi adókedvezményt, fenntartotta a multinacionális vállalatok és a bankok különadóit.

Ezt a dumát hallják nyugaton is ,és ezért úgy picsán fogják rúgni ahogy alkalom adódik hogy leszáll a haja és minket is ,azt remélem tudjátok :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
nyanya001
Egyébként ezt mind fejből, nem is olvasta ?
Most ébredt fel, hogy komoly feladatok előtt áll az ország ?
Na persze, hiszen eddig a mutyikkal volt elfoglalva,
a zsebeik megtömésével, az ország ráért, de jönnek a választások
és hírtelen felébredt !
mátmar
@bencemacska: Minek az ára csökkent? Hát a magánrepülőgépeké, a magánhelikoptereké, a jahtoké stb, stb. De azoké nagyon! Kiegyenlíti a megszorításokat! Az, hogy mi rosszabbul élünk az nem zavarja őket. Fő, hogy Magyarország Jobban Teljesít. Már a náci propagandaminiszter (Dr Göbbels) is megmondta, hogy annyit és addig kell hazudni amíg mi magunk is elhisszük!
RÁKOS
@Hellcat: sajnos amitt ők müveltek idáig azt mindig másra fogták ..nyomorult egy nép vagyunk hogy ezt a hülyékkel teli bagázst rászabaditottuk az országra ...persze ehezz kellet az Orbán hazugsága is amitt mondot a választás előtt a munkahelyek és a megszoritásokat illetőleg...
bencemacska
@RÁKOS: Súlyosbítja viszont a választók felelősségét, hogy 1998-2002 között a FIDESZ már bemutatkozott. Nem szabadott volna elfelejteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.