Magyarországon közel 2,3 millió fogyasztó van késedelemben egyes rezsidíjak fizetésével, díjhátralékuk megközelítette a 124 milliárd forintot - írja a Világgazdaság.

Összesen 2 millió 294 ezer, zömében lakossági fogyasztó esett valamilyen késedelembe a villamos energia, gáz-, vagy távhőszámlájuk befizetésekor - közölte a parlament honlapján a nemzeti fejlesztési miniszter. Németh Lászlóné t az MSZP-s Józsa István kérdezte arról, hogy „Hogyan alakult a díjhátralékos energiafogyasztók aránya az elmúlt időszakban?"

A válaszból kiderül, hogy egyes fogyasztók több helyre is tartoznak és mindez a fogyasztók ötödét érinti. A fogyasztók együttes tartozása 123,967 milliárd forint. A villamos energia számlák díjhátraléka 48 milliárd (5,3 millió összes fogyasztóból), a földgázé 55,2 milliárd (3,4 millió fogyasztóból), míg a távhőé 20,6 milliárd forint (671 ezer fogyasztóból) - olvasható a Vg.hu oldalon.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Mert qrva jól megvannak fizetve az emberek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
FerA
Lázár úr is meg mondta...Mindenki annyit ér amennyije van...akkor a 2,3 millió ember csak ennyit ér ???
human
@FerA: A megoldásom csak arra az esetre működik, ha kigazdálkodható a tartalék. Ott ahol az összjövedelem (mondjuk) pont egy ezressel kevesebb a havi költségnél természetesen csak halmozódik az adósság és nem képezhető tartalék.
Egyébként nem kell nekem esni, mert segíteni akartam valakinek. Gondolom nem ismersz a propiról. Én pontosan tudom mi a helyzet az országban és a 2014-es választáson úgy fogok szavazni, hogy változás legyen.
gabrella
@FerA: Menj el te is szavazni úgy,hogy változás legyen. Ne a gazdagok gazdagodjanak!
FerA
@human: Bocsánatot kérek...nem akartalak meg bántani...távol áll tőlem az ilyen reagálás...de ami ...igaz.../ mély szegénység / ebben az országban a valóság.
Hatvan nyolc éves vagyok...egy pár kormányt át éltem...szavaztam...azt hittem valamivel jobb lesz a következő...ezeknek csak a színük...más és más...a többi meg maradt...
Szavaztunk eddig is...és mi változott a szép nagy ígéreteken kívül...??? ...SEMMI.!
A gazdagok még gazdagabb lettek...a többség meg még szegényebbek.
wolk
@gabrella: Ilyen szempontokat csak a Kádár rendszerben vettek figyelembe. Pedig az államadósság sem volt magasabb mint most.
Másik
@Yoda69: Az a baj, hogy nem polgári engedetlenségről van szó. Ha az lenne, az azt jelentené, hogy tudna fizetni, de vnem akar, így próbál meg valamit kikényszeríteni. De szép is lenne! Ismerve a magyarok hozzáálását, soha nem fog 2 millió ember puszta önszerveződéssel így összefogni.

A sokkal sajnálatosabb oka a tartozásoknak az, hogy bár szerené, képtelen kifizetni a teljes kötelezettségét. Kevesebb a bevétele, mint a kiadásai.
Több, mint 2 millió fogyasztó elképesztő! 1 fogyasztó akár 3-4 ember (1 család).
Az meg teljesen szembe megy az életösztönnel, hogy inkább éhezik/éhezteti a gyerekét, de fizeti a közüzemi díjakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.