A kormány kitart amellett, hogy 2014-es költségvetést 2,8 százalékos inflációval tervezi, annak ellenére, hogy újabb rezsicsökkentő intézkedéseket tervez. Annak fényében, hogy az elemzői kar várakozásai...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A makropályában ugyanakkor a kormány úgy "téved", hogy a bevételeket papíron növelje. Az elemzők által várt magasabb infláció és a piaci konszenzus 1,5 százalékos átlagos GDP-előrejelzésénél is magasabb 2 százalékos prognózis azt eredményezi, hogy papíron nő az elkölthető költségvetési bevétel. Ilyen optimista makropálya mellett lenne célszerűbb egy óvatosabb 2-2,5 százalékos hiányt megcélozni - ám a választások előtt nem ez kormány a politikai célja. A kormány hiába ígérte ennek ellenkezőjét, bizonyos keretek között igenis választási költségvetéssel készül, s amennyiben az év második felében nem ugrik meg az infláció, illetve nem éri el a gazdaság a kormány által tervezett 2 százalékos növekedési ütemet, abban az esetben a választások után évközi költségvetési kiigazításra lehet szükség !
Mit nekik a költségvetés, hiszen az ideit is már hétszer módisították !
kecskes laszlo
@nyanya001: Nem igazán vagyok kíváncsi arra,hogyha nyer milyen és mennyi kiigazítást fog csinálni a költségvetésnél,ha már most megelőlegez és adakozik. De mégis mire számíthatunk ?
nyanya001
@kecskes laszlo: Szerintem semmi jóra !
Ennek a nagy adakozásnak nagy böjt lesz a vége
de ezt sokan nem látják az a baj !
Dr plágium
@nyanya001: osztogatnak-fosztogatnak ennyi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.