Már 9 ezer lakás van a Nemzeti Eszközkezelőnél, amelynek a devizahitelüket fizetni nem képes adósok ajánlhatják fel ingatlanukat. Év végén már 15 ezer lakás lesz az államé, ezeket bérelheti a volt tulajdonosuk igen baráti árért. Az eszközkezelő alapesetben a devizahitelüket fizetni nem tudók lakását veszi át, majd bérbe adja a korábbi tulajdonosnak. A társaság az ingatlanokat a forgalmi érték 35-55 százalékán veszi meg, a bérlők átlagosan 8500 forint havi bért fizetnek, és a volt tulajdonosoknak öt évük van arra, hogy visszavásárolják az ingatlant.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodapók
Egy nagy frászt lett az államé! A jobb kégliket lenyúlják a csókos milliárdosok
szarért-húgyért, kiadják vastag bérleti díjért, vagy ahogy skiccpalkó áLamelnök ingatlanját @albérletbe: milliárdokért...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@bakegya: Az bizony egy csomó építési jogszabály semmibe vételét, megsértését példázza, amiket leírtál.

(Az "életveszélyességre" hivatkozás nem megalapozott, mert akkor csak ezt vizsgálják és a bejelentésedet lesöprik az asztalról.)
bakegya
@verőce21: sajnos igazad van,de engem Az a fogyatékosság se tűnik fel senkinek,hogy ezeket a lakásokat bérbe fogják adni és egyáltalán nem zavarja az illetőt,mit kockáztat.A tragédiát hogy képes bekódolni a nyerészkedésbe.
Azt is leírom mihez képest szarság az én legújabb kiszolgáltatottságom.
A következő szövegnek lehettem fültanuja az építésrendészeten:a néni1985-86 óta ázik,most már csinálni kéne vele valamit!-hívta fel egy fiatal építész egy idősebb munkatársának a figyelmét-hát így élhetünk mi...a pénz beszél,a kutya meg ugat.
verőce21
@bakegya: (20:58) Azért nem egészen így van, hogy véglegesen kiszolgáltatott vagy!

Az igaz, hogy erőszakos beépítés ellen sajnos nem lehet tenni semmit, ráadásul a megvalósulás után a törvény már az értéket védi, azaz a törvénytelenül építtetőt. (Ebből nem következik, hogy építeni csak építési engedély nélkül szabad, mert akkor nincs eltérés a tervtől, stb. ez csak a vicces része.)

A lakásod értékcsökkenése miatt kell perelni, a lehajlott födém, a várható átázás, a szabálytalan létesítés, (vizes helyiség nem lehet lakószoba fölött), az építési engedély meglétét piszkálni, illetve tartalmára (arra nem lehet hivatkozni, hogy csak válaszfalakat építettek, mert a funkcióváltozás is építési engedély köteles).

Az esetleges helytelen kivitelezés miatt is kárenyhítéssel élhetsz, pl. statikus szakértő véleménye rendelkezésre áll-e a födémmegerősítéshez, az építési napló vezetése, és a felelős műszaki vezető meglétét is meg lehet piszkálni, kiviteli terv készült-e ?(mert egy ilyen rábetonozás előtt alá kellett volna dúcolni a lehajlás megelőzésére), stb.

Ne hagyd annyiban a dolgot, mert sokmilliós kárenyhítést is nyerhetsz.
bakegya
@verőce21: lekötelező együttérzésed és szakszerü gyors válaszod köszönöm.
Valami csúcs,hogy értékvédelmünk helyén kárenyhítésen dolgozni kényszerül a vétlen áldozat.Ezt a házat az őseim építették(Feszti Lóránt,a körkép vázlatait itt rajzolgatta az Árpád,Majd az apósa itt ringatta Masa nevű lányát,de hát ez a múlt.Sajnos megspórolta az önkormányzat a műemlék jelleg őrzési költségeit.Eddig erre kerestem.A MÚZEUMOKAT IS LESZABADSÁGHARCOLJÁK!!!

Mindenképpen indítok eljárást,mert szombat reggel 6-tól,még éjszaka is kalapáltak véstek, felgyorsítva a munkálatokat.A főhomlokzati stíl ablakokat is kilökték és műanyagra cserélik.
A gyerekeink már két hónapja a nagynénjüknél tanulnak és zongoráznak a tolerálhatatlan ijesztő zajok miatt.A közös képviselőnk,pedig még mindíg nem kapott adásvételi szerződést,a volt tulajdonos(86-éves)nem engedik nyilatkozni az értékesítés részleteiről.
Mindent összevetve én papírra vetem a helyzetet.
verőce21
@bakegya: (06:50) Minél előbb írd le, jelentsd be az építési osztályon, mert az ilyen illegális építkezők szeretik gyorsan lezavarni az építést, hogy visszafordíthatatlan állapotot hozzanak létre. Mert lehet kérni az eredeti állapot helyreállítását is, időben!

(Bár az a helyzet, hogy ezek nem veszik át a hatósági értesítést, csak harmadjára, amikor már motoros futár viszi ki a leállító határozatot. - Akkor pedig állagmegóvásra hivatkozva mindenképpen befejezik.)
bakegya
@verőce21: jól tudod,a fővárosi felügyelő erősen hárította,hogy email-ben neki is átküldjem.Mire rákérdeztem mégis mennyi idő a vizsgálódás kelte...hát nem tudni,de 60 nap az átfutás,mert mi átadjuk a VII.kerületnek aztán ők vissza nekünk...tehát már előre tudja mire mondhat nemet-vagy nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.